Árpád
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha jobban megnézik közelről, kiderül, hogy tényleg.

  - De miért csinálja ezt az agyunk? 

  712191 81 71024 zdnW5dzU (1).png

  Mert az agyunk hajlamosabb lekerekítettnek elkönyvelni a formákat, ha a színezésük követi az ívüket, és szögletesnek, ha a színek inkább szakaszokat határolnak. A háttér színe sem mindegy, az illúzió csak ilyen, középszürke háttérrel működik, ami a legjobban kiemeli a sötétebb és világosabb szürke vonalakat. 

  - Jojózik a szemem. Mire jó ez az egész? 

  Az illúziót megalkotó japán kutatók a 3D-s modellezésben akarják hasznosítani a tanultakat, mert az, hogy az agyunk ilyen könnyen átverhető néhány árnyalatnyi színnel, sokat segíthet megérteni, mitől működik a térérzékelésünk, és hogyan lehet javítani rajta. 

  - Még mindig nem hiszem el!

  Tessék, Nagy Attila az Index techrovatából csinált egy animációt, ahol lehúzta a világos színeket az ábrából:

  csalo.gif
 • Budapesten forgat Antonio Banderas, Picassót alakítja egy filmben, ilyen fejjel.

  Hasonlít?

  • 901
   Kurvára nem
  • 597
   Engem megvett kilóra
 • Ő itt a dél-koreai fejlesztésű DRC-Hubo humanoid robot, ami december 11-én kapta meg a téli olimpia lángját a Szöultól 164 kilométerre, délre levő Tedzsonban, hogy egy darabig fusson vele.

  Reméljük, innen már nem végig a robotnak kell elvinnie Phjongcshangba, mert nem biztos, hogy odaérne a lánggal február 9-ig.

 • Ráadásul egy angol postás, aki nem átall rövidnadrágban caplatni egész nap a szakadó hóesésben. Már a látványtól is kiráz a hideg.