Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képzelje el a szituációt: Svájcban él, tehát vélhetőleg kényelmes, békés élete van. Épp a garázsban ügyködik valamit, leköti kicsit magát, majd egyszer csak a semmiből azt hallja: 

  Vigyázz, kerék! 

  Ez egy elég szokatlan dolog, így hát kikukkant a garázsból, hogy hát mégis mi a franc történik. Erre szembetalálja magát egy 100 km/órával száguldó, 600 kilogrammos traktorgumival, ami egy kisebb meteorként becsapódik a házába:

  A 73 éves Hans Niederhauserrel ez történt meg nemrég, de az anyagi károkon kívül szerencsére senki nem sérült meg. Azt nem tudni, hogyan jött le a kerék a közelben dolgozó traktorról, de a jármű tulajdonosa vállalta a teljes felelősséget az eset miatt.

  (Via)

 • Természetesen a Smells like teen spiritre gondolok, és azon belül is a refrén egyik sorára, miszerint I feel stupid and contagious, vagyis hülye vagyok és fertőző. Ennek apropóján hallgassuk is meg a kilencvenes évek gigaslágerének legújabb feldolgozását, a Postmodern Jukebox a Voice amerikai verziójának tavalyi nyertesével állt össze, és zseniális, alig pár órája került fel a YouTube-ra: 

  Ha bejött a stílus, itt  van még tőlük egy csomó szám, érdemes a mondjuk a Despacitóval, vagy Seven Nations Armyval kezdeni.

 • Emberszabású majmoktól származó 9,7 millió éves fogakat találtak a Rajna egykori medrének területén. Azonban a záp- és szemfogak olyan emberszabású majmok fogaira hasonlítanak, amik 2,9-4,4 millió éve éltek Afrikában, így igazából semmi sem stimmel.

  Nagy talánnyal állunk szemben: sem a korszak, sem a helyszín nem egyezik

  - mondta a leletet bemutató Herbert Lutz, a projekt vezetője.

  A rajnai fogak nem hasonlítanak egyetlen Európában vagy Ázsiában talált lelethez sem, leginkább az Etiópiában fellelt Lucy (Australopithecus afarensis) és Ardi (Ardipithecus ramidus) fogaival mutatnak hasonlóságot.

  A fogakról készített képeket ide kattintva nézheti meg.

 • Van egy hátizsák: úgy lehet megtalálni, hogy Original USB Charging Anti-Theft Backpack. Ezt most szándékosan nem linkelem, mert utána soha többé nem fogja békén hagyni: nekem egyszer feldobta a Facebook, rákattintottam, és kész, vége, utána minden nap ötvenszer belefutottam, egészen addig, hogy jó, oké, tényleg ne a tízéves Fishbone-ban meg a tizenöt éves Budmilomban hordjam a laptopot. 

  Ez a táska pedig azzal reklámozta magát, hogy:

  • sokkal nehezebb kinyitni a cipzárját hátulról (azaz kilopni belőle valamit)
  • egy USB-kábellel közvetlenül a hátizsákról lehet tölteni a mobiltelefont
  • na meg tetszett is

  Szóval jó, megrendelem a világ túlsó feléről, és utána hátha békén hagy.

  De nem.

  Minden rosszabb lett.

  Utána már nem csak a Facebookon, hanem a leveleim között is találkoztam vele, kaptam nagyjából három e-mailt arról, hogy értékeljem a még meg sem érkezett hátizsákom.

  Aztán másfél hónap alatt megérkezett.

  És hogy érdemes-e megvenni ezt a hátizsákot?

  • ha háttal állunk egy tolvajnak, tényleg nehezen fog ebből bármit is kibányászni
  • viszont a 15,4 colos laptop éppen hogy, de kicsit neccesen fér bele (pedig erre van méretezve)
  • ja és az USB-töltő csak egy kimenet a hátizsák oldalán: magát a hordozható töltőt nekünk kell beszereznünk a táskához
  • viszont már hárman is megdicsérték, hogy milyen jól néz ki

  Az Index közszolgálati hátizsákos kiadását látták.