Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sajtos makarónit csinálok, de nincs itthon tej, helyettesíthetem túróval? - tette fel a kérdést egy random twitterező.

  (Jó, valójában cottage cheese-re kérdezett rá, ami nem olyan morzsálódós szilárd állagú, mint a mi túrónk, hanem majdnem krémsajtszerűen kenhető, de tejpótléknak kb. ugyanolyan bizarr.)

  Én egyszer majonézt tettem a kávéba, amikor nem volt itthon tejszín, és nem is volt rossz - válaszolt egy közepesen ismert sportszakíró Philadelphiából.

  (Oké, nem tejszín, half&half, ami fele-fele arányú tejszín+tej keverék, ne kötözködjünk már.)

  Az internet felrobbant. A Twitter népe azóta is felváltva minden idők hipszterségeként ünnepli, és a világ legundorítóbb dolgaként öklendezik az ötlettől. Az Index szerkesztősége nem különben. Hát ön szerint?

  • 2
   "Egyszer gusztustalansági versenyt rendeztünk; kiköhögtem egy marák turhát az asztalra, mire ő: kezdőtől nem rossz! És elővett egy szívószálat..."
  • 1
   FÚJ
  • 1
   Tulajdonképpen akár meg is kóstolnám
 • Van előnye is annak, hogy a fizikai adathordozók helyett egyre több ember internetes streamingen keresztül hallgat zenét. Ez ugyanis azonnali visszacsatolásra ad lehetőséget és pontosabban lehet tudni épp mit is hallgatnak az emberek.

  Persze az eredmény ritkán okoz meglepetést.

  A Variety például arról kellett, hogy beszámoljon, hogy tegnap a napfogyatkozás (angolul eclipse) apropóján Bonnie Tyler 1983-as klasszikusa a Total Eclipse of the Heart iránti érdeklődés drasztikusan megnőtt. Spotifyon 2859 százalékos volt a növekedés az előző két héthez képest, YouTube-on pedig óránként 260 ezerszer indították el a számot a legforgalmasabb időszakban.

  Tyler egyébként egy karibi hajón énekelte slágerét miközben a Hold eltakarta a Napot.

 • Múlt hétfőn megírta az Index, hogy Magyarországra is megjött a Facebook piactere, a Marketplace. De hát akkor hogy lehet, hogy azóta se látom sehol? Már megint hazudik az Index?

  Hozzánk is megjött a Facebook Vaterája

  A Marketplace-en mától Magyarországon is lehet adni-venni. A Facebook alelnöke mesélt róla az Indexnek. Tovább

  Nem hazudik, csak az a helyzet, mint általában az ilyen új funkciók bevezetésénél: fokozatosan jelenik meg egy-egy felhasználónál, nem pedig egy csapásra mindenkinél. A Facebook szerint ezúttal is ez a helyzet, úgyhogy csak várni kell, és hamarosan önnél is felbukkan az új ikon a már ismert gombok között a mobilapp főmenüjében.

  Ha egy szolgáltatás bevezet valamilyen új funkciót, gyakran csak az app frissítése után lehet használatba venni. A cég szerint ezúttal erre se lesz szükség, ha a Facebook-app legfrissebb verziója fut a mobilján, a Marketplace önhöz is automatikusan meg fog érkezni, és elkezdhet majd nyomban adni-venni.

 • Ha legközelebb felnéznek a felhőkre, gondoljanak rá, hogy onnan néz le ránk Bol-dog, Vágányember és, te jó ég! Kik voltak még? Emlékszik még valakire?