Szabolcs
14 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy holland cég fejenként tízezer dollárt ajánl fel a SoundCloud nemrég kirúgott 173 dolgozójának abban az esetben, ha úgy döntenek, nem állnak be sehová alkalmazottnak, hanem saját ötleteiket kezdik el megvalósítani.

  A WeTransfer abban az esetben adja oda a pénzt a volt dolgozóknak, ha azok cserében benyújtanak egy tervet valamiről, "amit tervezni, építeni, vagy menedzselni szeretnének". A cég azért ajánl fel ekkora mennyiségű, egyébként vissza nem térítendő összegeket, mert úgy vélik, az elbocsátott dolgozók zenei és innovációs tehetségét kár lenne sima alkalmazotti státuszra pazarolni.

  Amúgy nem ez az első megmozdulás, ami az ex-SoundCloudosok megsegítésére irányul: nemsokkal a tömeges elbocsátások után létrejött egy "Hire a SoundClouder" (Vegyél fel egy SoundCloudost) című online dokumentum, ami összekötni hivatott a cég volt dolgozóit más,alkalmazottak kereső vállalatokkal.

  A WeTransfer elnöke, Damian Bradfield azonban úgy gondolta, ez a megoldás nem aknázza ki eléggé a kirúgott munkaerőben rejlő potenciált.

  (The Verge)

 • Ilyesmit általában csak dokumentumfilmekben lát az ember, Alfredo Vargas azonban maga hajtotta végre a nem kevés bátorságot igénylő feladatot. 

  A rendőröket július 10-én riasztotta egy férfi az ajtaja előtt pihenő hüllő miatt. Vargas a helyszínen telefonon kért volna szakmai segítséget, azonban azt a választ kapta, hogy legalább fél órát kéne várni egy hivatásos befogóra, aki valószínűleg eutanáziához folyamodna.

  A férfi - akinek egyébként korábbról már volt gyakorlata a témában - ekkor döntött úgy, hogy saját maga oldja meg a dolgokat, amire engedélyt is kapott. A folyamatot a testére szerelt kamera meg is örökítette, így mi is átélhetjük az egészet.

  Vargas egyébként a saját autója csomagtartójában szállította el az állatot egy közeli csatornához, ahol leszedte a szájáról a szigszalagot és visszaengedte az aligátort a vízbe.

 • A genfi tűzoltóknak kellett begyűjteniük egy boát (boa constrictor) az Arve folyónál lévő sziklákról. A kígyót gyerekek vették észre és a szülők értesítették a tűzoltókat.

  A hüllő megmentése mondjuk eléggé szubjektív, ugyanis éppen volt valami a gyomrában, tehát nem úgy tűnt, hogy nincs jól el a szabadban. Persze a helyzet könnyen változhat, illetve kevésbé jó szándékú emberek is belefuthattak volna, tehát végül is mégis csak meg volt mentve.

  Kígyó nem őshonos az országban, így vélhetően vagy megszökött vagy szándékosan engedték el. 

 • Röviden nagyon. Bővebben, kurvára. A videóban minden benne van, azzal együtt, hogy a szűken vett városban (nem a vonzáskörzetben) többen élnek, mint Magyarországon, és ha a teljes területet vesszük alapul, Tokió lakossága nagyobb, mint Ausztráliáé vagy Kanadáé. A területe meg... Na, majd a videóban: