új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 20171802172737
    Fotó: Police.hu

    A rendőrség segítséget kér egy 16 éves bükkábrányi lány megtalálásában. Gere Daniella február 17-én reggel bükkábárnyi lakásából Egerbe utazott, ahonnan nem tért haza. Személyleírás: 152 centiméter magas, 45 kilogramm, haja sötétbarna, vállig érő, szeme kékes-zöld színű.

    Utolsó ismert ruházata: vastag, fekete dzseki, fekete testre simuló, fekete nadrág, piros sportcipő. Ha valaki látta, hívja hivatali munkaidőben a 49/505-440-es telefonszámon az ügy előadóját a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon.

  • Mármint nem most, hanem akkor, amikor nagyanyám hetedik emeleti erkélyéről hajigáltuk le a gyanútlan járókelők fejére a vízzel teli óvszert. Mindegy, fiatalság, bolondság.

  • 22 13519573 0 1487265789
    Fotó: Estately

    Egy 1950-ben épült brutalista villáról van szó, ami elsőre tényleg tűnik inkább kultúrháznak vagy vállalati üdülőnek, de még akár társasháznak is, mintsem luxus családi háznak. Pedig az. Érdemes végigpörgetni a képeket. Dallasban hirdetik eladásra 2 295 000 dollárért, ami nagyjából 667 millió forintnak felel meg. Nem az a tipikus telekár, aki megveszi valószínűleg nem fogja sem lebontani, sem durván átépíteni. Idehaza vajon milyen sorsa lenne? [via Curbed]

  • 50-60 kutyás és körülbelül 30 kutya gyűlt össze a Kossuth tér mellett a Párbeszéd felhívására, hogy tiltakozzon azok ellen a törvények ellen, amik lehetővé teszik, hogy például Budapest területén belül lelőhessenek egy sétáló kutyát. Az összegyűltek azért nem a téren tiltakoztak, mert oda a felújítás óta tilos kutyát vinni, biztosan összekarcolnák a drága térkövet. A békésen beszélgető ebtulajdonosokat több mint 10 egyenruhás felügyelte, nehogy hirtelen elkezdjenek mondjuk durván simogatni, hasakat vakarni vagy valami. 

    Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere példának hozta, hogy ha valaki tilosban parkol, annak se robbantják fel rögtön az autóját, miért törvényes megoldás egy állat lelövése, ha a vadász éppen nem látja a gazdát. Én mondjuk már azt sem értem, miért vadászhat bárki is Budapest területén belül.

    Szerintem

  • Györkös Attila pedig lefotózta és feltöltötte a Járókelőre. Szemből csak egyszerűen szép:

    Hátulról viszont simán bele lehet rongyolni, ha szürkületben ráfordul az ember:

    Reméljük nem sokáig marad így.

  • 38 szín, 1150 mozgó alkatrész, hipnotikus hatás. Érdemes megjegyezni az alkotó nevét is, Berthil van Beek az egyik legnagyobb legóművész, tessék csak megnézni a YouTube-csatornáját.

  • 290 ezer forintnyi dollárért (pontosan 999,99-ért) kelt el Bandcampen Starlito új lemeze, amit iTuneson 10 dollárért (kb. 2900 forintért) árulnak. Bandcampen van egy ilyen opció, hogy lehet egy alsó határt megadni a zenék árazásánál, Starlito ebben az esetben szerényen 99,9 dollárt adott meg, ami amúgy is nagyon soknak számít, de még így is volt valaki, aki ezt kevésnek érezte.

    A lemez ráadásul egy hallgatás alapján elég közepes, rapügyekben járatosaknak érdekes lehet, hogy van rajta egy Metro Boomin-alap, és egy Kevin Gates, egy Curren$y, meg egy Scarface közreműködés. (Fact)

  • Bár a nagyobb díjakat csak ma este osztják ki a Berlinálén, már nap közben elkezdték kiosztani a kisebb elismeréseket a berlini filmfesztivál versenyfilmjei között. A magyar filmek pedig be is húztak ezek közül kettőt:

    • Az ökumenikus zsűri díját kapta meg Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről, ami nem könnyű film, de szerintünk megéri, itt olvashatja el, miért.
    Remélem, nem fogok elesni a vörös szőnyegen!
    Miért nem csinálunk egy jó filmet Trianonról?
  • Itt egy pompás magyarázó videó arról, mennyire nem szabad SEMMIT elhinni a filmeknek manapság. 

  • A legtöbb helyen valószínűleg jó esetben kinevetnének, rossz esetben meg még ki is rúgnának egy ilyen mondatért. Nem úgy a skót BrewDog sörfőzdénél, ahol ez a valóság, a szabadság ráadásul még fizetett is.

    A kézműves söröket gyártó cég nemcsak Nagy-Britanniában, hanem az Egyesült Államokban nemsokára megnyíló üzemében is bevezeti majd a különös juttatást. Ez nem is meglepő, hiszen a 2007 óta létező cégnek a nevén kívül még az alapítói között is van egy kutya, elloni központjukban pedig további 50 négylábú "dolgozik".

    Állításuk szerint a kutyák jelenlététől jobb a hangulat, de azt is tudják, hogy egy új állat érkezése mind a gazdák, mind az állatok számára stresszes lehet. Ezért gondolják, hogy a "mancsszabadságra" szükség van, hiszen ezzel támogatják a kapcsolat erősödését.

    A BrewDognál mindenekelőtt két prioritásunk van, az emberek és a sör. És nagyon-nagyon szeretjük a kutyákat.

    - mondta James Watt, az egyik alapító.

    (MTI)

  • Francnak kell a Kártyavár vagy a Trónok Harca, itt van a világ legjobb politikai drámasorozata, az Administration, egy műsor arról, hogy egy extravagáns celebritás/vállalkozó nekifut az elnöki posztnak és meg is választják. Legalábbis a Cracked nevű amerikai vicces oldal világában, amely előállt azzal a csodás ötlettel, hogy

    úgy elemzi a Trump-kormány bukdácsolását, mintha a legmenőbb új HBO sorozat lenne.

    A Cracked álomvilágában a sorozat már a második évadnál tart, az első évad persze a választás volt. A sorozatelemzős műsorból kiderül, hogy

    • mindenki szomorú, hogy Obamát és Clintont kiírták a sorozatból;
    • a Kellyanne Conway szerepét játszó színésznő úgy elmélyült a szerepében, mint Daniel D. Lewis szokott az alakításaiban, a sminkesek pedig egyre lerozzantabbra maszkírozzák, ami zseniális húzás;
    • nagyon jó ötlet volt behozni Besty Devos oktatási miniszter karakterét, aki túlírt bénaságával kicsit lazít az amúgy elég sötét show hangulatán;
    • Sean Spicer pedig egy saját spinoff műsort érdemel, bár ebből a sorozatból valószínűleg hamarosan kiírják.

    A műsor végén az elemzők spekulálnak is, hogy vajon mi jön majd a sorozatban, van, aki szerint az évad felénél Steve Bannon lesz az elnök, mások szerint Trump nyom egy Cersei Lannistert, és amikor azt gondolnánk, hogy megkapta méltó büntetését, akkor felrobbantja az összes ellenfelét (talán nemcsak képletesen, mert ez egy elég őrült show). 

    Hát erre a sorozatra én is ráfüggenék, az tuti. Most is rá vagyok, csak kicsit jobban félek. 

  • Mintegy kétezer fehérorosz polgár tiltakozott pénteken Minszkben egy nem engedélyezett tüntetésen a nem teljes munkaidőben dolgozókat megadóztató törvény ellen.

    - így kezdődik az MTI tudósítása, a mondat pedig kellően szürreális ahhoz, hogy az ember továbbolvasson.

    A sztori pedig egyébként érdekes is, a címben emlegetett törvény lényege ugyanis az, hogy a fehéroroszoknál az évente 183 napnál kevesebbet dolgozóknak nagyjából 72 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetniük az államnak, adóbevétel-kiesés kompenzálása címén.

    A törvény 2015 óta van hatályban, és érthető módon senki sem szereti. Többek közt valószínűleg azért, mert Fehéroroszországban a havi átlagkereset is mindössze 123 ezer forintnak megfelelő összeg. A két éve tartó recesszió miatt azonban sokaknak ez is álom marad, munkanélküliként meg ilyen adó nélkül is nehéz megélni. A regisztrált munkanélkülieknek persze nem kellene befizetni, tőlük viszont havi 3 ezret vesznek el azért, mert regisztráltak.

    Mindent összevetve az emberek jelenleg úgy gondolják, hogy az adó a feudalizmust idézi, nem fognak fizetni, tüntetnek, ha pedig az általuk "fő naplopónak" titulált Lukasenka elnök nem csinál sürgősen valamit a dologgal, akkor további tüntetésekre is számítani lehet majd. Látszólag egyébként a hatóságok sem értenek egyet az adóval, szemtanúk és tüntetők szerint ugyanis nem is próbálták megakadályozni az egészet.

  • Ez a három fotó két különböző időben készült a Budai Gyermekkórházban.

    Az első, amin a váró egy részét épp 8 szorgos kéz suvickolja, pénteken. Olvasónknak volt ideje végignézni, hogy mennyi kosz jön le a hófehér székekről, sőt mire bejutottak a rendelésre, azt is megtudta, hogy "a jövő héten nagy emberek jönnek műszert átadni".

    baba01
    Fotó: Olvasói fotó
    baba03
    Fotó: Olvasói fotó
    baba02
    Fotó: Olvasói fotó

    Ez a kettő viszont 10 nappal ezelőtt készült, ugyanabban az épületben, de más emeleten. A fenti rendelőnél található WC-be ugyanis olvasónk csak gumicsizmában merészkedett volna be, mert épp több centi magasan állt a padlón a víz.

    De lássuk meg a jót: új műszer érkezik a Budai Gyermekkórházba, reméljük az ünnepélyes átadás is zökkenőmentesen és kellemesen zajlik majd.