László
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A cím alapján joggal gondolhatja bárki, hogy mindössze annyi történt, hogy a férfinek eltört mindkét lába és három hónapig nem tudott felállni, de ennél valójában sokkal abszurdabb dologról van szó.

  Karlos Cashe egy szép napon éppen az autójában ült, mikor a rendőrök megállították, mert nem égett a lámpája. Az igazoltatás hamar rémálomba fordult, miután a kocsiban fehér port találtak, amiről a férfi hiába bizonygatta, hogy nem illegális kábítószer, hanem gipsz, egy rendőrkutya és egy teszt is azt bizonyította, hogy kokain van nála.

  A férfi ráadásul 2015 óta próbaidőn volt kokain és marihuánabirtoklás miatt, így még az óvadékot is megtagadták tőle.

  Most viszont jött a fordulat, mert csupán 

  három hónapnyi

  vizsgálódás után sikerült megállapítani, hogy szegény Cashe tényleg gipszet szállított az autójában, így rövid úton ki is engedték őt.

  (AP)

 • A szerencse ehhez persze kevés, a várost mindenképp hagyja el, hiszen a fényszennyezés nem kedvez a csillagos ég fürkészésének. A Dorsetben található Szent Aldhelm képoláig viszont nem kell elmennie, csak akkor, ha tényleg erre a látványra vágyik: Tejútra egy tiszta éjszakán egy normann kápolna mellett.

 • 2010. június 27-én az Európa Nagydíjon repült el a Red Bull ausztrál pilótája, miután Heikki Kovalainennel ütközött Valenciában. Túlzottan nem rázta meg a szaltós borulás, a következő futamon, Silverstone-ban egyből nyert is.

 • Mostanában fészkel a fokozottan védett fattyúszerkő és kormos szerkő, ezért a Hortobágyi Nemzeti Park kezdeményezésére a hatóság védett természeti területté nyilvánította Mezőtúron a vasúti és a közúti híd közötti szakaszát, valamint a közúti híd alatti 700 méteres szakaszt a töltés lábáig terjedő hullámtérrel együtt augusztus 15-ig.

  Fattyúszerkő
  Fattyúszerkő
  Fotó: Dr. Kovács Gábor / hnp.hu

  Ez azt jelenti, hogy aki a 100, illetve 250 ezer forintos természeti értékkel bíró madarak fészkelését megzavarja, egyedeit veszélyezteti, életkörülményeit megkárosítja, természetvédelmi bírságot kaphat, vagy súlyosabb esetben természetkárosítás miatt bíróság elé állhat.