Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • milka2
  Fotó: Police.hu

  A kaposvári rendőrök szúrták ki a 36 éves S. Zsoltot az utcán, ahogy egy csokikkal teli bevásárlókocsit tol. Megmagyarázni nem tudta, úgyhogy kattant a bilincs, utána meg a helyi rendőrök elkészítették vele ezt a csodás képet, ahol láthatjuk, mennyi csokit is tolt magával. Zsolt egyébként a barátnőjét szerette volna kiengesztelni, ránézésre úgy 20 kiló csokoládéval.

 • Éppen tegnap írtunk arról, hogy az angliai Exeter városban lévő Isca Akadémián olyan szigorú a dresscode, hogy a tanári kar a kánikulában sem hajlandó lazítani rajta, a fiúknak kötelező fekete hosszú nadrágban bejárni az iskolába.

  A nagy melegre való tekintettel azért kaptak engedményeket, például

  • kigombolhatták az ingük legfelső gombját
  • és a nyakkendőt sem volt kötelező hordaniuk (de azért a táskájukban ott kellett, hogy legyen).

  Több sem kellett az iskola fiú tanulóinak, nagyjából 30-an közülük azonnal szoknyába bújtak tiltakozásképpen, ez pedig mára célt is ért, az iskola ugyanis bejelentette, hogy az egyre melegedő nyarak miatt 

  jövő évtől már a rövidnadrágok is az egyenruha részét képezik.

    (BBC)

 • Épp békésen lapozgatom a Csendőrségi Lapokat, ahogy péntek délutánonként szoktam, hümmögök, morfondírozok, és erre mit látok?

  clk

  Az 1913. évi 20. szám szerint egy tucat "gummi-óvszer" 4 koronába került Szénási D.-nél a Sütő utczában. Ez azért elég soknak tűnik, tekintve, hogy a Csendőrségi Lapok éves előfizetése került 12 koronába. Pár másodperces, és közgazdaságilag súlyosan lazán megalapozott utánajárásom alapján, ha egy kiló kenyér 19 fillér körül volt egy évvel később, akkor egy korona vásárlóértéke nagyjából mai áron 1000-1100 forint körül lehetett.

  Nem akarok nagy szavakat használni, de több mint

  négy rugóért 12 koton egyszerűen rablás,

  nem csoda, hogy a pápák is hogy utálták sokáig. Persze, egyrészt akkor még némileg nehézkesebben készíthették az ilyesmit. Illetve azt se felejtsük el, hogy ez menő import volt elvileg, pontosabban "a legbiztosabb franczia gyártmányú  különlegesség". De inkább az utóbbi lehetett az erősebb hatás azért, ha a háború alatt, 1915 környékén már csak 20 fillér volt egy katonai koton. 

  További érdekességek, izgalmak a Csendőrségi Lapokban, például már nekik is volt Mindeközben-szerű rovatuk Különfélék néven. 

 • Aki betévedt már Angliában egy charity shopba, tudja, hogy ott a ruhától a könyveken át a játékokig, lemezekig, lakáskiegészítőkig mindent megtalál, kis szerencsével jó dolgokat vásárolhat olcsón. A bevételt pedig jótékonysági célra ajánlják fel, így nem csak vásárol, jótékonykodik is egyben.

  Leedsben azonban a sokéves átlagnál is perverzebb tárgy, egy koporsó került a jótékonysági felajánlások közé. A címkéjéről megtudható, hogy potom 140 fontért juthat hozzá az, aki úgy érzi, épp erre lenne szüksége. A koporsót egyszer használták - nem, szerencsére nem rendeltetésszerűen, hanem színpadi díszletként.