Irén, Írisz
6 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rómában hatalmas a rendőri készültség, folyamatosan hallani a köröző helikopterek hangját, de nyugalom van. Az Igazság szájánál (Bocca della verità) az Európai Unió mellett tüntettek több ezren, főleg fiatalok és középkorúak. A rendezvény után a tömeg elindult a Circus Maximus felé. Néhányan brit zászlókat lengetnek.

 • Hétvégén a víz világnapja alkalmából megnyitották a látogatók előtt a 150 éves kőbányai víztározót, de ha még csak most gondolkodik rajta, hogy elindulna megnézni, jobban jár, ha inkább Nagy Attila fotóit böngészi a föld alatti csarnokrendszerről.

  Irgalmatlanul hosszú sor kígyózik a bejárat felé:

  És ott a bejárat:

 • Rengeteg dologra vállalnak pénzvisszafizetést, egy hotel esetében azonban már nem számít annyira gyakorinak a dolog. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy akkor térítenek, ha egy pár az ott tartózkodástól számított egy éven belül elválik

  A dolgot a svéd Countryside Hotels vezette be, akik azt is megmagyarázták, miért tették mindezt. Anna Madsen, a szállodalánc marketing igazgatója elmondta, régóta fogadnak párokat és látják, mennyire jót tesz két embernek az, ha elutaznak valahova és csak egymással vannak. 

  A lépéssel tehát gyakorlatilag arra építenek, hogy ha egy pár időnként elmegy valahova (például egy szállodába), akkor kisebb eséllyel fognak elválni. Ha ez pedig egy éven belül mégis megtörténik, akkor visszafizetik a pénzüket.

  Egyelőre még senki nem fordult hozzájuk válási papírokkal, arra pedig, hogy nem fogják-e kihasználni a rendszert egyébként is válni készülő párok, viccesen csak annyit mondtak:

  Természetesen ez megtörténhet, de reméljük, hogy még a legtakarékosabb párok sem lesznek ennyire gyakorlatiasak.

  (Local)

 • Egy svájci pár fogott egy 1988-as Volkswagen kisbuszt, átvitték hajóval Amerikába, és nekivágtak a térképnek. Nyolc hónapja vannak úton és 24 ezer kilométert tekeregtek eddig Észak-Amerikában. 

  Gabriella Hummel és Sandro Alvarez korábbi életüket és a rohanó munkát egy kicsit feladva most épp Mexikóban időznek valahol, a végső céljuk pedig Argentína, ahonnan Gabrielle szülei származnak.

  Itt van pár hangulatos kép az útjukról: