Ilona
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mert a medve nem vicc, egy OCD-s medve meg pláne nem. Ja, és persze, hogy az az első dogod, hogy elővedd a telefont.

  • mav hev mviii nosztalgiakocsi

    A budapesti helyiérdekű vasúti közlekedés elindulásának 130. évfordulója alkalmából nosztalgia motorkocsik és élményvonatok forgalomba állításával ünnepel a MÁV-HÉV Zrt. Ezért augusztus 20-án, szeptember 16-án, és október 14-én MVIII-as (M8-as) nosztalgiakocsi közlekedik a HÉV H6-os ráckevei vonalán.

    Az „R” viszonylatjelzésű motorkocsi Közvágóhíd–Ráckeve és Közvágóhíd–Tököl között, külön meghirdetett menetrend alapján közlekedik majd, amit a BKK a honlapján, valamint a Futár utazástervezőben is közzétesz. 

    Az MVIII-as motorkocsi 1952-ben készült, s a többi sorstársához hasonlóan egészen a kilencvenes évek elejéig volt forgalomban. 1991-ben ugyanis az MVIII-asok egy részét leselejtezték, egy részét félreállították, majd 1995-ben elindult a bontásuk. Addigra azonban legtöbbjük állapota erősen leromlott a vandalizmus következtében. 1993-ban a MVIII-as 251-es múzeumi célú felújításáról döntöttek. A munkát a cinkotai műhelyben végezték, és 1994-ben fejezték be. Ezután a motorkocsi a Szentendrei múzeum kiállítási tárgyává vált. 2012-től ismét rendszeresen közlekedik nosztalgiakocsiként.

  • Az extrém sportokban is otthonosan mozgó Red Bull egy újabb őrületet talált ki. 400 méter futás a felhők közé, azaz egy síugró sánc aljáról, egészen tetejére.

  • Bölcs emberek szokták mondani, hogy a főzés olyan, mint a legtöbb dolog az életben, hogy az étel elkészítésének folyamata  ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a végeredmény. Bár sok részlet nem derül ki a Katasztrófavédelem híréből, de ma a XI. kerületben Kelenföldön, egy panelház kilencedik emeletén egy tűzhelyen felejtett edény kapott lángra, ami miatt át kellett szellőztetni a lakást, illetve mentőt hívtak a lakásban tartózkodó három emberhez. Kérjük, hogy legyenek figyelmesebbek a konyhában, és ha a tűzhelyet mindenképpen el kell hagyni, csavarják le takarékra a lángot, amíg vissza nem térnek. Az érintetteknek jobbulást kívánunk.