új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Miközben nálunk már 20 fok van, Galiciába visszatért a tél. Az EPA képe Piedrafita de O Cebreiro faluban készült, ahol a hőmérséklet fagypont körül van.

    K EPA20170322119
    Fotó: Eliseo Trigo / MTI / EPA

    Szerencsére azért Spanyolország más tájain nem ilyen szomorú a helyzet, Madridban 11, Sevillában 17, Barcelonában pedig 19 fok van.

  • De komolyan, mi lehet rosszabb annál, mint egy össze-vissza felszeletelt torta? Á, tudom, a rosszul elkezdett cellux. Vagy a nem tökéletes karikákra szeletelt paradicsom. Vagy! A csálén félbehajtott A4-es lap! A MACSKARAJZOLÁS KÖZBEN ELCSÚSZÓ SABLON!

    tanyer.gif

    Persze dehogy, valójában a rosszul megpucolt tojás. A lényeg, hogy ez a videó zseniálisan gyűjti össze az élet gerincvelő-bodorító bénázásait.

  • A 61 éves Roland Emmerich, A függetlenség napja, a Holnapután, a 2012 vagy a Godzilla melegségét régóta vállaló rendezője már nyolc éve együtt van barátjával, a 28 éves Omar De Sotóval, bár korábban nem nagyon hozták nyilvánosságra a kapcsolatukat.

    De mivel a rendező, ahogy fogalmaz, "igyekszik alkalmazkodni a társadalmi elvárásokhoz", eljegyezte a párját, az esküvőt pedig idén nyárra tervezik - írja a Humen Magazin.

  • Parkolósáv, futóútvonal, leszállási övezet turistabuszok számára, kevésbé zsúfolt járda, a nyugodt várakozás terepe a lámpás kereszteződésnél tömeggyűlölő gyalogosok számára - régóta tudjuk, mennyi mindenre jó egy kerékpárút. De az Árpád hídon végigvezető kerékpárút első pesti lehajtójánál, a Dagály és a Népfürdő utca kereszteződésénél olyan látvány fogad, ami talán még a tapasztalt bringásokat is képes meglepni: a takarosan egy helyre söprögetett szemét-, föld- és avardombon jól látszik, hogy szisztematikusan, pontosan átgondolt terv szerint döntött úgy valaki, hogy a kupac legtökéletesebb helye a bringaút kellős közepe lesz.

    Amikor először jártam arra, még nem fotóztam le a mocsoknak állított kis emlékművet, hiszen bármikor becsúszhatnak hibák, és hát végül is az ugyanitt, ötven méterrel délebbre, a híd alatt a kerékpárútra söpört sittkupac is megszűnt nemrég olyan két hónap után, szóval már épp lehetett örülni. De mostanra már legalább egy hete ugyanott díszeleg a halom, ami mellett azért már nem olyan könnyű szó nélkül elmenni.

  • A most 64 éves színész, a Szupercsapat egyik legröhejesebb szereplője a Szombat esti láz amerikai kiadásában szerepel éppen, és így ment be az első táncpróbára:

  • A Heineken komolyabb fáziskéséssel igyekszik meglovagolni a kézműves sörforradalmat, úgyhogy piacra dobják a Soproni IPA-t, amit most mi is megkóstoltunk, és nem kíméltük. 

    Az Óvatos Duhaj névválasztás azért is stimmel, mert 4,8 százalékos, tehát nem üt annyira, mint a legtöbb kézműves IPA, viszont a sörtípus jellegzetes illatát rögtön megkapjuk indulásnak, ami csalinak jó.

    Pár korty után ugyanis viszont hamar elmúlt a varázsa a kóstoló kollégáknál. "Mintha hirtelen felhígulna az egész. Az Óvatos Duhaj ebből a szempontból jó névválasztás. Pont a nagyon erős aromásság hiányzik, amit a dobozon beígértek. Persze lehet, hogy ravaszabb ital ez, és majd jó sokáig visszaböfögve derül ki az IPA-sága", valamint "ízre eléggé semmilyen, mintha felhígították volna, sajna zéró karaktert találtam benne", és még "elsőre ízlett, semmi extra, de az nekem nem is akkora baj a tevepatából szűrt mangós fenyősörök korában. Aztán eszembe jutott, hogy ez nem magyar, sőt, álmagyar, szóval rögvest keserű húggyá változott a számban."

    Sajó kollégának bejött, szerinte ízre talán még jobb is, mint a Dreher hideg- vagy amerikai komlós sörei, aztán viszont beleáll a markáns íz az ember arcüregébe. "Simán venném". 

    "Pont olyan, mint a tescós cuccok, ál-IPA basic embereknek, viszont a hidegkomlós Dreher mellett egy tök oké választás, ha meguntad a sima világosokat" - foglalta össze Klág Dávid. 

    A lakossági IPA megváltani tehát nem akarja a világot, és nagy előnye az ár lehet, ami állítólag kétszáz forint környékén lesz.

  • Tokió drága hely, ezért ha az ember olcsón akar megszállni, érdemes számolni vele, hogy lejjebb kell adnia a komfortból.

    Gondolom, mindenki hallott már a hírhedt kapszulahotelekről, de az Airbnb-n keresgélve ennél is extrémebb dolgokat lehet találni, például itt van egy akupunktúra-klinika Tokió egy felkapott helyén, ahol este nyolctól délelőtt 11-ig lehet éjszakázni egy kezelőágyon napi 13 ezer forintért. Az pedig teljesen átlagos, hogy stúdióapartmanokban kiadnak egy-egy matracot relatíve olcsón.

    De hiába van sok furcsa és szar kiadó hely, egyik sem közelíti meg azt a szintet, amit a Rjuki nevű házigazda kínál, ha vele együtt éjszakázunk egy matracon piciny lakásában. Szavak helyett beszéljenek a képek:

    Fotó: Airbnb

    Igen, ez a hálószoba, ez pedig a nappali-konyha:

    airbnb2
    Fotó: Airbnb

    Zuhanyzó nincs, mert a házigazda tárolónak használja, és gáz sincs, mert lekapcsolták. És ha a lokáció miatt választaná, akkor sajnos hozzá kell tennem, hogy még csak nincs is kifejezetten jó helyen. 

    A spártai körülmények ellenére emberek tényleg megszállnak itt, sőt a szállás értékelése 4,5 csillagos az 5-ből, mivel a vélemények szerint a hirdetés teljesen őszinte és helytálló. Mondjuk ennél mélyebbre tényleg nehéz lett volna menni. Azonban az is tény, hogy ez a hely legalább hű az Airbnb mottójához, és tényleg különleges helyi élményt nyújt, amit otthon nem kaphat meg az ember.

  • named

    Legalább akkora sztár lett az amerikai szerencsekerék miatt egy Kevin nevű férfi, mint nálunk a Maradj talponban Mária Teréziát letarzanozó srác.

    Az történt, hogy egyetlen betű hiányzott neki a megfejtéshez, de Kevin bátran rápörgetett, meg is állt a kerék hatszáz dollárnál, aztán jött az összeomlás.

    Kevin ugyanis a naked (meztelen) szót dobta be megoldásként, a named (nevezik, hívják) helyett, ami persze hülyeség volt, mert Tennessee Williams híres drámájának címe, a Streetcar named desire (A vágy villamosa)  volt a megfejtés. 

  • Sajnos az AP cikkéből nem derül ki, hogy hívják ezt a bátor stewardesst, aki megfogta ezt a kígyót a Ravn Alaska légitársaság gépén, de minden elismerésünk a bátorságáért:

    Az Aniak és Anchorage között közlekedő belföldi gépen egy előző járat során szökött meg valakitől a hüllő. Elsőként egy kisfiú látta meg egy sarokban az alvó kígyót, és szólt a mamájának. A gépen nem tört ki pánik, a legtöbb ember inkább meg akarta nézni az állatot. A stewardess végül egy szemeteszsákba, majd egy tárolódobozba rakta, a gép pedig menetrend szerint landolt Anchorage-ban.

    Az AP azért megjegyzi, hogy egy kígyónál a fedélzeten csak az a furcsább, ha az egy alaszkai repülőgépen utazik. Ez a fordulat még David R. Ellisnek sem jutott eszébe, amikor a Kígyók a fedélzetent rendezte.

    Snakes On A Plane (2006) Trailer #1
  • Nem tudunk mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy

    MIÉRT?!
    lewis

    A pillanatkép a Mercedes Youtube-csatornájára feltöltött friss videók egyikéből van, melyekben Hamilton az idei változásokat magyarázza. Az orrpiercing felbukkant egy melbourne-i tudósító képén is, vagyis Hamilton komolyan gondolja a dolgot.

  • Egy legendás füves emberrel kevesebb, mármint NEM úgy értve, hogy meghalt volna vagy valami, nem kell menten pánikolni, Woody Harrelson egyszerűen csak nem fog füvezni többé. A színész harminc éven át szívta a cuccot, és még tavaly februárban is lelkes híve volt a dolognak, hiszen saját árusítóhelyet akart nyitni.

    A nagy bejelentésre a Vulture.com egyik cikkében került sor, abban amiben Harrelson egyébként a Wilson című filmjéről mesélt. Egy, az életvitelére vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy nem füvezik, nem bulizik, és csak nagyon keveset iszik, mert

    harminc éven át buliztam kurva keményen, elég volt. A fűvel nincs bajom, sőt, de annyit szívtam, hogy túlságosan is magamba fordultam, és az már nem jó.

  • Belij és Szerij a moszkvai állatkertből érkezett Budapestre még a múlt csütörtökön, és szemmel láthatóan nagyon élvezik a helyzetet, úgy is mondhatnám, mintha csak magamat látnám Dél-Olaszországban!

  • Ha másról nem is, a tavalyi posztereiről biztosan emlékezetes marad a mostanra megszűnt Manor istálló, ezek ugyanis mind szuperek voltak.

    De úgy fest, nem csak nekem, hanem a Renault-nak is megtetszettek a tavalyi munkák, ugyanis a pénteken induló szezon előtt ők is előálltak egy eléggé manoros beütésű poszterrel.

    C7e20C VMAAg-Wb
    Fotó: Renault F1

    Azt nem tudni, hogy a Manor rajzolóját szerezték meg, vagy csak a szellemiséget követik, de mi támogatjuk. Itt pedig jöjjön a tavalyi 21 Manor-poszter egybe gyúrva.

    manor-racing-formula-f1-2016-race-posters
    Fotó: Manor
  • A víz világnapjának vigíliáján kiposztoltunk egy galériát néhány klassz magyar víztoronyról az Urbanistán. Persze a válogatás nem lehetett teljes, hiszen annyi jó magyar víztorony van, hogy csak na. Gyűlnek is a kommentekben és a Facebookon a tippek, hogy kinek mi a szíve csücske.

    Huszlicska Áron azonban nem csak azt írta meg, hogy neki a budafoki asszimetrikus, meg az újpalotai magasház (mely egyben víztorony is) a kedvence, de az utóbbit annyira szereti, hogy egy posztert is rajzolt róla. El is küldte, elég frankón néz ki. Köszönjük!

  • Screen Shot 2017-03-22 at 10.30.08.png

    A nagy rohanásban el is felejtettük mutatni, hogy hétfőn micsoda szerencse mosolygott ránk. Összefutottunk Kövér Lászlóval a parlament folyosóján, akitől megkérdeztük: megenged-e nekünk egyetlen egy picike kérdést.

    Az elutasítás után általánosabban igyekeztünk megközelíteni a kérdést, és láss csodát! 

    Hogy mit jelent ez, netán azt-e, hogy a végén még Kövér László, ha nem is szívesen, de ad-e egy interjút az Indexnek, nem tudjuk. Mindenesetre küldtünk egy interjúkérelmet a házelnöknek. 

  • Májusban lép fel a Papp László Sportarénában az Alekszandrov-kórus, vagyis az oroszországi fegyveres erők művészeti együttese. A furcsa felirat oka, hogy az eredeti cirill nevet (АЛЕКСАНДРОВ) átírták angolra, majd azt próbálták látványban visszaoroszosítani. De Lázár János legyek, ha ezt észreveszem a VÖRÖS CSILLAGTÓL!

    17310375 10208809787705461 7797775630506044502 o
    Fotó: István / Olvasónk
  • A Burger King kedden bejelentette, hogy

    nem vesznek többet csirkét olyan helyekről, ahol szükségtelenül durván bánnak velük.

    Terveik szerint 2024-re csak olyan csirkéket fognak venni, amelyeket Global Animal Partnership (GAP) nevű, állatokat képviselő csoport által meghatározott jóléti szabványokhoz igazodva neveltek fel. Ez a cég szerint csirkék millióinak a szenvedését fogja csökkenteni.

    A GAP szerint az ún. brojlercsirkék a világ legtöbbet szenvedő állatai között vannak. Éppen ezért ahhoz, hogy elismerjenek egy farmert az kell, hogy a csirkéket érje fény, az ól legyen tiszta, az állatokat pedig kábítsák el mielőtt levágják őket, hogy ne érezzenek fájdalmat.

    A Burger King ezzel olyan cégek mögé állt be, mint a Chipotle, a Red Robin, vagy az általunk is ismertebb Starbucks annak érdekében, hogy az általuk vásárolt állatoknak jobb életkörülményeket biztosítsanak.

  • Na jó, nem ma találták ki, ha előkerül, valamiért mindig Torgyán József hangján hallom belülről, a patakvérrel együtt, de szerdán a szokásosnál nagyobbat ment a szó: „karaktergyilkosság”.

    A képi erővel bíró fogalom az Alkotmányvédelmi Hivatal egykori hírszerzőjének interjúja kapcsán jött elő látványosan:

    A Magyar Nemzet szerint „karaktergyilkossággal próbálja hitelteleníteni és lejáratni” Katrein Ferencet a miniszterelnöki Kabinetiroda és a belügyminisztérium – Dömötör Csaba államtitkár például azzal állt elő, hogy a Katrein olyan ügyeket – például letelepedési kötvény – kritizált, amelyek már távozása után váltak aktuálissá. Ez egyébként nem igaz, Katrein 2013-ban távozott az AH-tól, az offshore-ra épülő letelepedési kötvények rendszerét 2012 decemberében fogadták el.

    A Magyar Idők sem maradt ki a karaktergyilkosságozásból – egyúttal új értelmet adott a szónak. Nem meglepő módon a lap szerint nem Katrein az áldozat, hanem ő a karaktergyilkos. Igaz, eddig a karaktergyilkosság egy személy elhiteltelenítését jelentette, Katrein viszont intézményekről beszél – amit eddig még senki sem tudott megkaraktergyilkolni. Persze, ha egy rendszerben minden egy személyhez kötődik, akkor a rendszer bármely elemének kritikája ennek az egy személynek a karaktergyilkosságaként értelmezhető.

  • Az óriásplakátok okozta vizuális zaj ellen néha a politikusok is felemelik szavukat, bár ez főleg akkor jut eszükbe, amikor a saját embereiknek osztanák újra a reklámpiacot. A problémát ettől függetlenül érdemes megvitatni, elképzelni egy adott városrészt vagy tájat óriási csirkefarhátak és súrolószeres flakonok fotói nélkül.

    Se hartó de las vallas que bloquean el paisaje y decidió reemplazarlas. Con motivo del Festival de Arte al Aire Libre, la artista visual Jennifer Bolande, decidió iniciar un ambicioso proyecto y logró sustituir las imágenes en las vallas publicitarias ubicadas en el Valle de Coachella en California, Estados Unidos, con fotos del paisaje montañoso que éstas bloquean. “Distancia visible/Clarividencia”, es el nombre del proyecto que muestra vallas que “desaparecen” y se mezclan con el entorno cuando son vistas desde un ángulo recto a lo largo del camino de Gene Autry. Con esta iniciativa, Bolande se propone fomentar la reconexión con el medio ambiente al sustituir la publicidad comercial por la belleza natural del Valle de Coachella. Vía Bored Panda. #Coachella #California #EEUU #JenniferBolande #Vallas

    A post shared by La Patilla (@la_patilla) on

    Jennifer Bolande amerikai művész instagramján osztja meg képeit: az óriásplakátokra az általuk kitakart táj fotóit teszi. Így a plakát egyszerre van is, és nincs is. 

  • A lassan 50 éve, 1969-ben indult Szezám utca bábsorozatot azért hozták létre alkotói, hogy  bevezessék a kicsiket a betűk, számok, formák és szavak csodálatos, de elsőre félelmetes világába. Később már arra is felkészítették a gyerekeket, hogyan illeszkedjenek majd be könnyen az iskolában, mi a célravezető viselkedés a többiekkel szemben.

    Most új szereplő érkezik a sorozatba, Júlia bábja egy 4 éves autista kislányt alakít. A tervek szerint Júlia segítségével a szülők és gyerekek is könnyebben megértik és elfogadják az autisták viselkedését. 

    A Szezám utcában viszonylag ritkán változnak a szereplők, de néhány esetben  már alkalmazkodtak a helyi viszonyokhoz, így kerülhetett adásba egy olyan karakter, akinek apja börtönben ül, vagy például a Dél-Afrikai változatban egy HIV-pozitív szereplő.

    Bővebben a Verge-en olvashatnak Júliáról.

  • Vélhetően így képzeli el a Szentháromságot az a Mississippi állambeli pár, aminek a női tagja 

    egy Bibliában próbált metamfetamint becsempészni a börtönbe a barátjának.

    A 30 éves Courtney Ford még csütörtökön tett le néhány dolgot a megyei börtönben ücsörgő barátjának, aki éppen egy metamfetaminos ügy miatt várta, hogy átszállítsák egy állami börtönbe.

    A trükkös Bibliát az egyik rendőr szúrta ki, feltűnt neki ugyanis, hogy szokatlanul dudorodik a hátsó borítója. Onnan került elő aztán a fehér por, amiről kiderült, metamfetamin. 

    A rendőrök amúgy gyanították, hogy valami nincs rendben, mert a férfi aznap állandóan azt kérdezgette, hol a Bibliája.

    Így most aztán Ford portfóliójába bekerült a csempészet is, a férfi pedig lehet, hogy mégis csak végigüli a korábban kapott 40 éves büntetését. Az egészben egyébként talán az a legnevetségesebb, hogy a nő óvadékkal volt kint, mert korábban is lebukott tiltott szerrel.