új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A dallasi reptéri biztonsági szolgálat vasárnap feltartóztatta a 13 éves Aaront, mivel bombagyanút jelzett a laptopjánál egy érzékelő. A kisfiút ráadásul viszonylag hosszan, és talán indokolatlanul alaposan is megmotozta egy biztonsági ember, írja az NBC

    Az anyja, Jennifer nem is értette, hogy ha a laptop jelzett csak be, akkor minek zargatják a gyerekét mezítláb, sokáig, ráadásul biztosan kellemetlenül intim helyeken. 

    Ezen viszont sokan kiakadtak, szerintük nem bombagyanú lehetett itt az őr indítéka a nagy tapogatásra. A reptér biztonsági szolgálata mindenesetre teljességgel az őr mellé állt. De nézze meg a teljes videót, és döntse el Ön, hogy ilyesmi belefér-e a reptéren, ha bejelez a laptop:

    Szóval:

    Helyesen cselekedett a reptéri őr?

  • Sima 1-0 lett a végeredménye a Dél-Korea-Szíria vb-selejtezőnek kedden, de a meccs legfurcsább mozzanatáról azért emlékezzünk meg: két játékos a cipőjénél ragadt össze, ami miatt még a meccset is meg kellett állítani.

    vlcsnap-2017-03-29-13h30m43s729

    A szokatlan gondot az okozta, hogy az egyikük cipőfűzője beleakadt a másik stoplijába. És még mázlijuk is volt, hogy nem lett sérülés a dologból.

  • A Norman Bates ifjúkoráról szóló sorozat arról szól, hogyan lett az a kattant gyilkos Bates a Psychóban, akit évtizedekkel ezelőtt megismertünk Hithcock filmjében. Az utolsó évadban járunk, amikor Norman már eléggé meg van zakkanva, anyut kitömte és a pincében tartja, szóval ez már a film történetszála (is), így nem csoda, hogy feltűnik benne az a Marion nevű szereplő is, akit a filmben a zuhanyzóban emészt el Norman egy bazinagy kés segítségével.

    A karaktert a sorozatban Rihanna alakítja, ha kíváncsi arra, hogy a tévében ugyanúgy alakult-e Marion sorsa, mint a moziban, Janet Leigh alakításában, akkor indítsa el a videót. Ha nem akar spoilerezni saját magának, akkor meg ne.

  • A madeirai Funchal repterét nevezték el az ott született portugál futballistáról, kapott egy emléklapot és egy fejszobrot is a jeles nap alkalmából, de csak arra tudok gondolni, hogy bár kihagyták volna az utóbbit.

  • Amíg nem jön vissza az Edison-viaszhenger, addig nyilván a legmenőbb dolog lesz podcastokat hallgatni, mármint nem feltétlenül olyanokat, amikben újságírók okoskodnak, hanem olyasmiket, amik egy kerek történetet mondanak el. Aki hallotta a Serialt (főleg az első évadot, bár a második is szuper), az tudja miről beszélek, mintha egy dokumentumfilmet hallgatnánk hangoskönyvben, pár óra alatt megvan az egész, és lehet körmöt rágni a metrón munkába menet.

    17022092 429655844037970 8568483862571856884 n?oh=829d446ac5789d

    A Serial producereinek új podcastja most mutatkozott be pár órája, az S-Town (vagy eredeti címén Shittown) mind a hét epizódját meg lehet hallgatni már a hivatalos honlapon/ITuneson/ahogy az emberek podcastot szoktak hallgatni. A sztori annyi, hogy egy alabamai furcsa figura megkereste az NPR rádió egyik riporterét, mondván van egy szuper sztorija: egy fiatal srácot megöltek abban az isten háta mögötti kisvárosban, ahol lakik, de a gazdag családból származó elkövető egyrészt szabadlábon van, másrészt meg nyilvánosan henceg azzal, hogy valakit agyonrugdosott.

    És többet nem akarok, és nem is nagyon tudok mondani, én az első fejezetből meghallgattam 30 percet, és hát tényleg olyan, ahogy a Wired írja: Twin Peaks, Alabama. Még egy fafeldolgozó fűrésztelep is van benne.

    Szóval ha valaki lemaradt volna a linkről: itt lehet meghallgatni.

  • Kell ennél több 2017-ben? Nem kell. Tessék:

     Ne az elnököt kövessék. A robotot.

    (Via Gizmodo)

  • Hugh Jackman posztolta ezt a képet egy rövid kommenttel, amiből sajnos nem derül ki sok minden, csak annyi hogy Hugh Chocman-t megalkotó cukrász egy izgalmas összeállításra szavazott: a fagylalt csokoládé és sós karamell keveréke (nem, adamantium nincs benne.) A színésznek érthető módon tetszik a dolog, de a poszt alatti rajongó kommentek alapján nincs ezzel egyedül.

  • Amíg a brit parlamentben Theresa May borzolja a kedélyeket azzal, hogy bejelenti az alsóházban a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását és ezzel hivatalosan is elindítja a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot, addig a miniszterelnöki rezidencián és környékén ma is rend és nyugalom van. A rendfelügyeletről nem más, mint a korábban balhéiról, mostanában inkább csökkenő hatékonyságáról elhíresült miniszterelnöki főegerész (Chief Mouser to the Cabinet Office of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland), Larry gondoskodik:

  • A Dehír számolt be arról a sztoriról, hogy egy váci kollégistának elborult az agya, mert a lakótársa ébresztőórája feszt csörgött, és a borulás végén, amikor a szép szó már nem hatott, elővett egy bicskát, hogy határozottabb módszerekkel tanítsa meg a renitens lakót a helyes órahasználatra vagy etikettre, kinek, hogy. 

    És ez a hírportál szerint teljesen rendben is van, mert hát basszameg, a NE CSÖRGESD MÁR AZ ÓRÁT, TE GYÖKÉR, MERT MEGBICSKÁZLAK HELYBEN az egy legitim módszer a vitás kérdések lezárására.

    Screen Shot 2017-03-29 at 14.42.04.png
  • Emlékszik még az idős fickóra, aki a kilenc pár kézi súlyzón egyensúlyozó unokája mögött, a háttérben dobálta a kosárbüntetőket?

    kosaras
    Fotó: Koroknai Gergely

    Nos, kiderült, hogy még nagyobb kosáristen, mint alapból gondoltuk. Ő ugyanis nem más, mint Tom Amberry, aki 1993 és 1996 között sorban 2750 hibátlanul bedobott büntetővel világcsúcsot tartott. Valószínűleg többet is tudott volna, de a tornaterem gondnoka, ahol dobált, már zárni akart este, hogy hazamehessen, így kénytelen volt abbahagyni 71 évesen a dobálgatást.

    Amberry nem kosarazott rosszul, olyannyira, hogy a Lakers (még Minneapolisban, a Los Angelesbe költözés előtt) szerződést is ajánlott neki, de ő inkább az orvosi iskolát választotta a profi karrier helyett. Később aztán visszatért, miután 1991-ben felhagyott az orvoslással, Dr. Tom rengeteg NBA-játékos kérte fel, hogy javítson a büntetődobásán, rövid ideig a Chicago Bullsnál is dolgozott ilyen kapacitásban a 2000-es évek elején.

    Az is kiderült viszont sajnos, hogy március 18-án, 94 éves korában meghalt, valószínűleg emiatt tette ki a videót unokája, hogy ezzel emlékezzen rá.

  • Az II. kerületi Ittlakunk.hu oldalán találtunk erre a videóra, amit a Hulladékvadász készített. A II. kerületi Patakhelyi utca jelenlegi helyzete látható rajta, ami valaha egy erdős, kis nyaralókkal beépített terület volt, manapság csak több hektárnyi szemétdomb. 

  • 360 fokos interaktív panorámafotók a japán Yayoi Kusama washingtoni kiállításáról, ahol a művész a végtelen térrel, tükrökkel és színes fényekkel játszik hatalmas termekben.

    Ha épp nem jár Washingtonban, körbeforoghat a kiállítótérben ezekkel a virtualizált képekkel. So 2017!

     
  • Mégpedig az, hogy a macskák nem is olyan számítók és rossz arcok, mint ahogy azt előszeretettel állítjátok. Legalábbis ez jött a Behavioural Processes című szaklapban a múlt hét végén publikált kutatásban, ami a macskák motivációit, szociális elköteleződését vizsgálta. Az eredmények alapján ugyanis úgy tűnik, a cicák jobban még a kajánál is jobban szeretik az emberi társaságot.

    Kamerának pózoló macska.
    Kamerának pózoló macska.
    Fotó: Fábián Tamás

    Ezt kognitív kísérletekkel bizonyították a kutatók, 50 macskát teszteltek, akik közt voltak gazdátlan, menhelyi macskák, és gazdás macskák is. Az alanyokat pár órára ingerszegény környezetbe helyezték, nem voltak játékok, emberek, sem macskaeledel, amit fogyaszthattak volna.

    Az idő letelte után letesztelték, mi érdekli legjobban a macskákat: játékok, bizonyos illatok, kaja, vagy az emberi társaság. Végeredményben pedig kijött, hogy attól függetlenül, gazdás vagy menhelyi a cica, minden másnál nagyobb valószínűséggel preferálja az embert. Számszerűsítve ez annyit tesz, a macskák fele bármivel szemben az emberi interakciót részesítette előnyben, míg az ételre csak 37 százalék ment rá. 

    Szóval ennyit a huhogókról és károgókról, akik mindenféle tudományos megalapozottság nélkül dobálóznak vele, hogy a macska csak akkor kedves, ha kaját kér, csak a helyhez ragaszkodik, és a többi baromság. 

    (Vice)

  • Maggie egy 20 éves egyetemista Missouriból, és annyit csinált, hogy a tinderes bemutatkozó szövegét lecserélte erre: "küldj 5 dollárt, és meglátod, mi történik". Saját bevallása szerint tucatjával küldik neki a pasik Paypalen a pénzt, mert kíváncsiak, mi történik. Hát, pontosan az, amire most ön is gondol: Maggie törli a kapcsolatot, és ugye a Tinder játékszabályai szerint ilyenkor már nem is tud vele kapcsolatba lépni az átvert illető. A sztori a Buzzfeeden kapta meg az őt megillető 5 perc világhírt.

  • Festival2017 22X30-def-72dpi
    Fotó: Claudia Cardinale © Archivio Cameraphoto Epoche/Getty Images / Bronx (Paris

    Egy ismeretlen fotós 1959-es képe alapján rakták össze a cannes-i Filmfesztivál idei plakátját, amin Claudia Cardinale olasz színésznő táncol önfeledten. Állítólag ő sem tudja, hogy ki készítette az eredeti fotót.

    Az idei Cannes-t május 17. és 28. között rendezik meg, egyelőre magyar filmről még nem tudni, a szakértő külföldi sajtó vagy Mundruczó Kornél A felesleges ember című filmjét tippeli, vagy a Tegnapot Kenyeres Bálinttól.

  • Legyen erős. Persze, hogy aranyos, ahogy a kis őzgida a riadt szemeivel önre néz (amiből persze azt olvassa ki, hogy SEGÍTS), ahogy kismalac reszket az avarban, vagy ahogy a rigófióka kuporog, teljesen egyedül, amikor olyan gyenge és védtelen! Legszívesebben már indulna is vele haza, pedig, ahogy a Budakeszi Vadaspark közleménye fogalmaz: 

    a túlzó, félreértelmezett gondoskodás könnyen tragédiához vezethet.

    Így tavasszal kirándulás közben nagy eséllyel találkozunk árvának vagy magukra hagyottnak tűnő kisállatokkal,  ám ők a legtöbbször nem szorulnak segítségre, sőt, beavatkozásunk könnyen az állat pusztulásához vezethet. A legtöbbször oka van, ha egyedül talál rá egy kisállatra, egy kis összefoglaló: 

    Őzek, szarvasok: az anya csak rövid időre hagyja magára a gidát, emberi beavatkozást (pl. óvatlan simogatást, ölbe vételt) követően, az idegen szag miatt előfordulhat, hogy végleg elhagyja kicsinyét, így az éhen hal.

    Nyulak: utódjai a magas fűben lapulva várják, hogy anyukájuk visszatérjen és megszoptassa őket. Esetükben mindez még tovább is eltarthat, hiszen a nyúlmama csak naponta egyszer, hajnaltájt szoptatja a kicsinyeit.

    Vadmalac: biztosak lehetünk abban, hogy az utódjait harciasan, felbőszülve óvó koca mindig a közelükben van, vagyis már csak ezért sem bölcs dolog megközelíteni a kismalacokat.

    Rigó: a fiókák nagyon korán kirepülnek a fészekből, majd szétszóródva rejtőzködnek, hogy a ragadozók nehezebben leljenek rájuk, de eközben a madárszülők folyamatosan etetik őket, és a hangjuk alapján találnak rájuk.

    Ha viszont nagyon aggódnánk, 3-4 óra múlva menjünk vissza és nézzünk körül. Várhatóan addigra már nyoma sem lesz az állatnak, de ha mégis ott van, esetleg betegnek, sérültnek tűnik, akkor az illetékes nemzeti parktól, a legközelebbi állatkerttől vagy állatvédelmi szervezetektől kérhetünk segítséget.

  • Na, ugye. Csak annyit tudunk, hogy Angliában készült a felvétel, amit a svájci Blicken láttunk.

  • Ez a kép a március 21-i francia elnökjelölti vitán készült, ahol négy férfiú és egy nő, Marine Le Pen mérkőzött meg egymással. A négy férfiben egyrészt az a közös, hogy mindannyiuk vezetékneve on-ra végződik: Emmanuel Macron, François Fillon, Benoît Hamon, Jean-Luc Mélenchon. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy közülük hárman kék színű öltönyben és kék színű nyakkendőben jelentek meg a közönség előtt ( Hamon, Fillon, Macron). A Neue Zürcher Zeitung alapos elemzés közölt a titokzatos egybeesésről, és a kék szín jelentőségéről a francia politikában.

    ham ham

    Vegyük sorra:

    • Ahhoz nem kell túl nagy ész, hogy tudjuk, a kék a francia nemzeti válogatott színe. Erre utal az Allez le Bleus felkiáltás is, ami annyit tesz: Hajrá franciák!
    • Franciául az Isten=Dieu, a kék=bleu, a két szó pedig nagyjából hasonlóan hangzik. Az istenfélő franciák jó keresztényhez illően nem veszik hiába szájukra Isten nevét, helyette ezért azt mondják, hogy sacré bleu, azaz szentséges kék. 
    • Hallottak már az International Klein Bleu színről, röviden az IKB-ről, közkeletű nevén az Yves Klein-kékről? Nos, ezt a francia Yves Klein nevű festő keverte ki először, majd védette le magának. Ez a szín intenzív, vonzó, izgalmas, az ember alig tudja levenni róla a tekintetét.  
    • Sokan azt hiszik, hogy a francia trikolór színeiből a kék a szabadságot jelenti, a másik két szín pedig az egyenlőséget és a testvériséget, de ez nem így van. A kék szín hagyománya régebbi, és inkább a könyörületet, a törődést jelképezi.
    • A kék szín általában is a szavahihetőséget, a megbízhatóságot és az öntudatot, önállóságot szimbolizálja. Szemben a feketével, illetve a vörössel (nyakkendő) és a fehérrel (ing), ami így inkább a hatalom és a dominancia jelképe.

    Mit tanácsolhatunk erre az analógiára a magyar politikusoknak? Ha igaz a magyar nemzeti lobogó szimbolikájának legendája, akkor

    • a piros öltöny az erőt
    • a fehér öltöny a hűséget
    • a zöld öltöny a reményt

    jelenti. Ez a kérdés, válasszatok!  

  • 12 ezer euróért ment el egy matricás album, amibe az 1970-es futball-világbajnokság résztvevőit ragasztották be, ráadásul kétszer is aláírta Pelé, szóval ezért licitáltak rá Európából mindenhonnan, még Magyarországról is. 

    A Panini-kiadvány már csak azért is nagy szám, mert több mint ötvenéves, és megvan benne mind a 271 beragasztható futballista. Az albumok értéke amúgy minden egyes Európa-bajnokság és világbajnokság után növekszik, szóval ha gyerekkorában teleragasztott egy ilyen albumot, ássa elő a padlásról, hátha ebből gazdagszik meg. 

    pele
  • Az üvegbe zárt múltat a város falait restauráló munkások találták meg hétfőn.

    A betonfalban talált üvegben a fal építésén dolgozó munkások levele mellett a szociális-anarchista Le Réveil első, 1900. július 7-i kiadását is megtalálták. 

    copy-anarchist-newspaper-le-reveil?w=600
    Fotó: Ville de Lausanne

    A papírok a 117 éves elzártság után is remek állapotban voltak. A városi hatóságok szerint az itteni falakat 1896 és 1901 között építették, felújításukat pedig 2015-ben kezdték meg. Az időkapszula tartalmát a város levéltárába viszik majd.

  • A meteorológusoknál 1953 óta, egyébként meg sokkal régebb óta van szokásban, hogy a trópusi viharok keresztneveket kapnak. Először női nevekkel látták el – a párhuzamról szóló magas poénlabdákat most nem csapkodnám le a mindent felforgatásra és az ingatlanok elcipelésére vonatkozóan –, aztán férfineveket is kaptak a 60 km/h feletti trópusi viharok és a 110 km/h feletti hurrikánok.

    Most éppen Debbie tarol Északkelet-Ausztráliában.

    A nevek a hurrikánszenzon elejétől indulva ABC-sorrenben jönnek, az Anna így értelemszerűen előbb pusztít, mint a Walter. Egy név hat évente térhet vissza a rendszerbe. De ha túl sok áldozatot szed a vihar, akkor a ráaggatott nevet többé nem használják.

    Jelenleg 83 ilyen név van, a Caroloknak, Erikáknak, Hazeleknek, Klausoknak, Cesaroknak többé nem kell aggódniuk, hogy hurrikánként kerülnek a hírekbe. És az MTI szerint most már az Ottóknak és Matthew-knak sem, mert őket is visszavonták: utóbbi 600 ember életét követelte Haitin és Kubában tavaly októberben, előbbi pedig 18 embert ölt meg Nicaraguában és Costa Ricában. Helyettük a listára Martin és Owen került fel.

  • Úgy látszik az univerzum is így akarja, ugyanis Marokkóban egy villám segítségével sikerült szinte tökéletesen reprodukálnia a DeLorean időutazós jeleneteit.

    animation-(1).gif

    Az autóban utazók nem sérültek meg, írja a UPI. Nem is fűznék hozzá többet, íme a videó:

    Marokkóban belecsapott a villám egy autóba