új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 47, de MILYEN 47 perc ez kérem szépen, benne az elátkozott nyolcvanas évek divatkellékeinek olyan elemeivel, mint a feltupírozott, de hajpánttal megbolondított frizurák, a zacsira ráfeszülős, combtő alá éppenhogy leérő gatya, vagy a lábszármelegítő izé, ami nélkül LEHETETLEN aerobikozni szabályosan. Bónusz: a VHS-szalag tracking csíkjai. Sose volt még ilyen izgalmas a verseny-fekvőtámaszozás!

  • Dzsudzsák Balázs a hónap játékosa lett klubjában. Az Al-Wahda ötödik az Emírségek Ligájában, 20 pont a hátránya a vezető Al Jazira mögött.

    C8eeCynWsAAWpjd
    Fotó: Twitter
  • IMG 3769
    Fotó: Olvasónk, Ágnes

    Herenden Viktória-mintás töltőállomáson töltheti elektromos autóját! A Herendi Porcelánmanufaktúra védjegyévé vált minta 1851 óta forrt egybe a magyar porcelánnal, amikor a Lodoni Világkiállításon Viktória királynő is vásárolt egy kianizáló pillangós, lila peóniás étkészletet. Most a herendi elektromosautó-töltő is Viktória-mintába öltözött.

  • gondolták az állatkertben élő vadállatok, miután nekirohantak az üvegfalnak, hogy levadásszák az idétlen, őket provokáló látogatókat.

    Szerencse, hogy ott van az üvegfal
  • Mától, azaz egészen pontosan a forgalomban keddtől lesz új ötveneurós a piacon. Ezt a szlovák jegybank jelentette be, amit azért is tehettek meg, hiszen ők már rég tagjai az eurozónának. 

    Teljesen gyapotból készült az előzőre is eléggé hasonlító új ötveneurós, ez mindenesetre elvileg strapabíróbb lesz. Ez a leggyakrabban használt euróbankjegy egyébként.  A biztonsági elemeke közül "a legszembetűnőbb a bankjegy jobb oldalán található ezüstszínű csíkon található ablakban Europé arcát ábrázoló hologram. Ugyanez az új bankjegy vízjelének motívuma is."

  • Ugye megvan? Az ember leszáll a vonatról, aztán átmegy az aluljárón vagy megmászik egy felüljárót, persze gurulós bőrönddel, aztán jön a zebra, aztán balra 500 méter, újabb aluljáró, fel a lépcsőn, és már mehet is tovább busszal. 2017. április 3-át írunk. Az MTI szerint ezen a nagy napon az ORSZÁGBAN ELSŐKÉNT Pocsajon felavatták a KÖZVETLENÜL A VASÚTI PERON MELLÉ ÉPÜLT BUSZMEGÁLLÓT.

    Ebben a magasztos pillanatban mit is mondhatnánk? Jobb, ha a Költőhöz fordulunk:

    Száz, közvetlenül a vasúti peron mellé épült buszmegállót, ezeret! 

  • Mit lehet írni? Semmit. Egy újabb tahó autós viselkedett tahón és kész. A Föld forog tovább.

  • Az ELTE Füvészkertjében idén is megrendezik a japán Sakura-ünnepet, vagyis a cseresznyefák virágain való ámuldozást. A most következő két hétvégén a fák alatti piknikezésen túl lesz kalligráfia tanítás, japán harcművészeti bemutató és tradicionális fegyverkiállítás, japán gasztronómiai workshop, Go oktatás, manga bemutató és haiku verseny is.

  • 96541fd6268f7c3f37793494ec2f8999

    Maradjunk annyiban, hogy a Disney és a metál világa szinte semmiben sem kötődik egymáshoz. Pontosabban kötődött, hiszen nemrég megjelent a D-Metal Stars (tagok a Metal Sucks oldalán) lemeze, amin egy rakás klasszikus Disney-mese zenéjét dolgozzák fel metálban. Ki ne akarná hallani az Oroszlánykirály vagy A szépség és a szörnyeteg fémszívű átiratát? Japánban ugyan már tavaly megjelent, de az Egyesült Államokban csak most elérhető, ezért mi is úgy gondoltuk, hogy érdemes erre a fontos kiadványra felhívni a figyelmet!

  • Oregonban gyakran előfordul, hogy a heves esőzéstől járhatatlanná válnak az utak. Nem maga az eső jelenti a problémát, hanem az ilyenkor bekövetkező kőomlások, amik úttorlaszt képeznek. De ahol hallottak a gordiuszi csomóról, és az útkarbantartóknak engedélyezik a robbanószer használatát, ott kétszáz tonna törmelék sem lehet akadály.

    Kétszáz tonnányi sziklát robbantottak föl egy oregoni országúton

    Szép, de a hatékony akadálymentesítés kategóriájának győztesei még mindig az oroszok, akik Szu–34 taktikai vadászbombázókkal törik a jeget a befagyott folyókon.

  • kiskutya

    Rálőtt egy kiskutyára

    indul a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság híre a police.hu-n. Mégis ki tesz ilyet, tehetnénk fel a kérdést, de tesszük is: a debreceni B. János volt az, aki nem bírta tovább a nyomást. Mert a kutya, ez a fent látható selyempincsi nem egyszer, nem kétszer, de RENDSZERESEN átment a KERTJÉBE. A lábain! Átment! Oda!

    János pedig fogta a puskát és lőtt. A kutya vérzett, a gazdi feljelentett, a rendőr kikérdezett, az 53 éves János pedig vallott. 

    A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben állatkínzás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

  • Huszonhét településhez visz a busz az újszegedi sportcsarnoktól, de csak egy azaz 1(!) padra ülhetnek le a várakozók a Temesvári körúton, írja a Délmagyar.

    A körzet önkormányzati képviselője, Kormos Tibor (Együtt) elintézte az új padok beszerzését, de az önkormányzat környezetgazdálkodási osztályának munkásai a sportcsarnok főbejáratával szembeni megállóba helyezték ki azokat.

    Szóltam nekik, hogy rossz helyre tették ki, de ezek szerint még mindig nem találták meg a megfelelő megállót. A jövő héten szólok ismét nekik, hogy pótolják ezt a hiányosságot

    - mondta a lapnak Kormos.

  • Szegény Arsenal-edzőnek nem sok támogatója maradt már, tegnap a Wrestlemania közönségében is felbukkant egy "Wenger out" transzparens.

    C8cQAz9XgAAeKqb

    Persze az eddigi legjobb találat – azt is hozzávéve, hogy a londoni Trump-ellenes tüntetésen is volt ilyen transzparens – a múlt heti Új-Zéland-Fiji meccsen volt, ahol volt vagy 10 néző, de ott is kint volt, hogy Wenger out.

    wenger out poster
  • Húsvétig zajlik a rókák veszettség elleni vakcinázása, ami a teljes keleti országrészt és a délnyugati megyéket érinti. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől 3 hetes ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el. A Nébih oldalán megnézheti, hogy érintett-e a tilalomban.

  • Hiába volt a 20. század geopolitikai katasztrófája a Szovjetunió összeomlása, legalábbis Vlagyimir Putyin szerint, a létét megalapozó bolsevik hatalomátvétel 100. évfordulóját sem ünnepli meg az orosz állam, így az már nem meglepő, hogy április 3-án sincs csinnadratta, pedig nem akármi történt épp 95 éve. Persze akkor nem látszott, hogy ennyire nem akármi az, ami történik: 1922-ben ezen a napon hozták létre az Összoroszországi Kommunista Pártban (ide zárójelben szoktak biggyeszteni egy b-t, miszerint bolsevik) a főtitkári posztot, amit nem más szerzett meg, mint Joszif Visszarionovics Sztálin. 

    Ezt Lenin találta ki Zinovjevvel, Kamenyevvel, és olyasmi lett volna, mint mondjuk a miniszterelnökséget vezető miniszter. Lenin maga ekkor a kormányfői posztot jelentő népbiztosok tanácsának elnöke volt és az a poszt tűnt a hatalom központjának.

    Talán nem szpojlerezem el durván a történetet azzal, hogy a szovjet Lázár János ennél többet gondolt bele a pozícióba, szép lassan kipöckölte maga mellől a vele Trockij ellen sikeresen szervezkedő Zinovjevet meg Kamenyevet, aztán a párt – ekkor már SZKP – főtitkáraként (genyeralnij szekretár, miszerint genszek) ő lett a hatalom centrális erőtere, és ott is maradt 1953-as haláláig. Pedig egyébként volt olyan, hogy kormányfő – talán nem meglepő, hogy a poszton Lenint követő Rikov egy ideig Kamenyev és Zinovjev ellen szövetkezett Sztálinnal, aztán persze végül őt is kivégzik 1938-ban, és Sztálin az utolsó 12 évére kormányfő is lesz – sőt, olyasmi is, ami államfőszerűségnek hívhatunk: különböző neveken ezt legtovább Mihail Kalinyin birtokolta 1919-től 1946-ig, de azon a néven, hogy a Szovjetunió Legfelső Tanácsának Elnökségének Elnöke a posztot legtovább, 1965 és 1977 között nem más töltötte be, nem más, mint... Nyikolaj Podgornij.

    A hatalom persze fokozatosan került Sztálin és így a genszek kezébe, bár Sztálin a főtitkári címet nem nagyon használta, inkább a központi bizottság titkára elnevezéssel szignált, amiből vele egy időben formálisan volt több is.

    Sztálin halála után változott ugyan a hatalmi struktúra, de a pártfőtitkár elsődleges szerepe megmaradt. A posztot végül Mihail Gorbacsov szünteti meg és hozza létre helyette a Szovjetunió elnöke posztot, ami két évvel később, a Szovjetunióval együtt, a század legnagyobb geopolitikai katasztrófájaként megy a levesbe.

  • A Rick & Morty az elmúlt évek egyik legjobb felnőtt animációs sorozata az Adult Swimen, ami felületesen egy nagyon beteg Vissza a jövőbe!-paródia, de valójában egy elképesztően zseniális, baromi eredeti sorozat. Nem véletlenül alakult ki egészen komoly rajongói bázisa, ami a második évad vége óta az őrület szélére került, miután kiderült, hogy a harmadik szezon 2016-ban biztosan nem jelenik meg, és a 2017-es bemutató is annyit csúszik, hogy abba bele lehet őrülni.

    via GIPHY

    A várakozásnak vége, ugyanis felkerült az internetre a harmadik évad első része a hétvégén. Sajnos Magyarországról nem elérhető a stream, de nem túl nagy vállalás azt jósolni, hogy mindenki meg tudja oldani magának az első rész gyors beszerzését az interneten.

    Wuba-luba-dub-dub!

    via GIPHY

  • A Margit híd körüli felújításokról van mit olvasni, de sosem érünk a végére. Egy ideje a Szentendre felől érkezők nem tudják használni a mozgólépcsőt, mert az felújítás alatt áll, de jó nagy felújítás alatt: jelenleg lépcsőnek nincs is nyoma. Viszont ma reggel egy autómentő fogadta az meglepett utasokat. Aztán kiderült, hogy valójában a csörlőre volt szükség, ezért állt be a gépjármű az aluljáróba. Vajon kibírja a súlyát a járólap? Holnap megnézzük, ha összetört, szépen rímel majd a penészedő plafonra.

  • Simán elhiszem azt a főleg kormánykörökben terjedő pletykát, hogy a Jobbik és Simicska Lajos összeborult - az mindenesetre tény, hogy a közpénzből felhizlalt oligarcha nem titkolja pártszimpátiáját és azt, hogy Vonáknak drukkol. De azért abban szerintem semmi leleplező nincs, hogy Simicska és a jobbikos Varga-Damm Andrea együtt néz meg egy meccset. Ez annyit bizonyít, hogy ismerik egymást. És akkor mi van? Ennyi erővel a politológus Török Gábor már rég összeborult Orbán Viktorral és Vona Gáborral, meg még egy csomó ember összeborult egy csomó másikkal.

    Ez a leleplezőnek szánt fotó semmit nem bizonyít azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik és Simicska összenőtt és most már együtt tolják a biciklit.Varga-Damm ugyan valóban jobbikos politikus, de Veszprémben már régóta ismert közszereplő, mondhatni saját jogán. Tehát nem nagyon értem, hogy ezzel a fotóval a Blikk mit akar bizonyítani, de ha esetleg emiatt a kép miatt kezdett a Facebookon vasárnap őrjöngésbe Simicska Ádám (a vállalkozó fia), akkor tényleg kár volt lemenni kutyába. 

  • Egy olvasónk szúrta ki, hogy  a Normafán vasárnap fél 12 előtt még tele volt a környék ürítetlen szemetesekkel. Olvasónk írt a Normafa kezelőjének, és arról tájékoztatták, hogy betegség és adminisztrációs hiba miatt volt tele szeméttel a Normafa vasárnap. „Minden nap 8 órakor kezdjük a munkát, így remélem többször nem találkozik hasonló állapottal" – írták.

  • Észak-Korea brutális, embertelen diktatúrájában igazán vidámak a hétköznapok, a Bölcs Vezér mást sem csinál, csak népének boldogulásán ügyködik - legalábbis ilyen képet fest az egyetlen Észak-Koreában engedélyezett külföldi fotóügynökség, az AP képsorozata Phenjan most megnyitott állatkertjéről. Ami amúgy teljesen hétköznapi képekből áll, akkor válik hátborzongatóvá, ha az embernek eszébe jutnak azok a nagyjából ugyanilyen fotók, amiket például a nácik rendeltek a terezini mintalágerről, hogy azt bizonygassák, milyen jól is élnek a zsidók, akiket meg akarnak semmisíteni. Vagy amikor Rákosiéknak komoly gondot okozott úgy feltölteni egy budapesti bolt kirakatát, hogy a fotókon úgy tűnjön, van ott minden, mint a búcsúban. És még sok hasonló példát lehetne hozni a legkeményebb diktatúrákból, egyik sem olyan vidám, mint amilyennek a képeken pózolók mosolya tűnhet. Az egyetlen őszinte dolog a fotókon talán egy véletlen metafora: a gyilkos fenevad, a tigris kitátott szája, amely elnyel mindenkit - mivel az szolgál kapuként a phenjani állatkertben.