Jusztina
11 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem is olyan rég írtam az Urbanistán arról, hogy Tatán árulják a híres-nevezetes Cifra-malmot. A felújításra minden engedély és terv megvan, de úgy alakult a tulaj sorsa, hogy el kell adnia az Öreg-tó partján álló épületet. Ennyi volt a hír az ingatlanhirdetés nyomán, de nem sokkal később megkeresett a műemléki felújítást tervező építész, Szalánczi Donát is, aki elküldött egy csomó dokumentációt, alaprajzokat, látványterveket. 

  Szépek, érdemes végigpörgetni őket a fenti galériában, vagy teljes méretben megnézni az irodájuk honlapján.

 • Az Abu Dzabiban működő Burjeel kórház jelentette be, hogy hétfőn meghalt Eman Abdul Atti, akit a világ legkövérebb nőjeként tartottak számon. A 37 éves egyiptomi nő súlya közel 500 kiló volt, és a halála szív- és veseelégtelenség miatt állt be. 

  A nő gyerekkora óta pajzsmirigy-alulműködéssel küzdött. Családja szerint az elmúlt 20 évben alig hagyta el a szobáját, és ötödik osztály után ki kellett venni az iskolából is, mert nem tudott bejárni az órákra.

  Untitled-1  Nemrég egy műtétre való felkészülésként 100 kilót fogyott, és minden jel arra mutatott, hogy jól reagál a kezelésekre, de végül összeomlott a szervezete. A műtét az első lett volna egy három és fél éves kezelés során, aminek a végére 100 kiló alá csö
  kkenhetett volna a testsúlya. 

  (via CNN)