Júlia, Rita
12 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mozart zenéjével akarja jobb terméshozamra bírni szőlőtőkéit egy piemonti borász – írja az MTI. Mindenekelőtt a kártevők elleni védekezéshez gondolja Wolfgang Amadeust nélkülözhetetlennek a piemonti borvidék egyszeri borásza, a remények szerint a nebbiolo szőlőfajtája pompásan fog reagálni a muzsikaszóra.

  Ornella Correggia célja, „hogy harmonikus egyensúlyt teremtsen a környezet és az élőlények között”. Ennek érdekében több hangszórón szól majd a klasszikus zene, a darabok listáját egy nápolyi karmester állította össze.

  Ha a wisconsini marhák több tejet adnak, amikor Mozart zenéjét hallják, miért ne érhetnénk el pozitív eredményt a szőlőskertekben?

  - kérdezi Vessicchio karmester, aki már írt egy könyvet Zene által jobban nőnek a paradicsomok címmel. Az állítás szerint a klasszikus zenén növekvő tőkéken tíz nappal korábban érnek be a fürtök. Mint mondják, a zene távol tartja a rókákat, vaddisznókat és az őzeket, és a zenének köszönhetően a szőlőtőkéket nem pusztítja kártevő és betegség sem.

 • 18581545 1743747812306490 3830239742056222826 n
  Fotó: UEG - European Union of Gymnastics / Facebook

  Az európai szövetség nem feledkezett el a 92-ben olimpiai bajnok tornászról, aki hétfőn 43 éves, és boldog 3 gyerekes anyuka Floridában.

 • Közel tízezren futották körbe hétvégén a Balatont a XI. NN Ultrabalatonon, és az 1000 csapat között az Index futói már negyedik éve birkóztak meg az idén 218,2 km-es távval. Az első szakaszokon az égető napsütéssel, az erős széllel, és az azzal érkező porral is szembe kellett nézniük a futóknak, hajnalban pedig leszakadt az ég. Ha visszaolvasná, ettől még milyen jó móka volt ez, percről percre közvetítésünket itt találja, képválogatásunkat pedig itt nézheti meg.

  A 200 egyéni induló közül Dan Lawson az időjárással mit sem törődve új pályacsúccsal 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt futotta körbe a Balatont, a nőknél pedig Maráz Zsuzsa zsinórban harmadszor győzött, ő 22 óra 31 perc 31 másodperc alatt teljesített a távot.

  Mi is sok fotót készítettünk, és az Instagramra is raktak ki futó-újságíróink képeket, videókat, de olvasóinkat is arra kértük, hogy küldjék el kedvenc ultrabalatonos pillanatukat, vagy ha bármi érdekeset, meglepőt látnak a verseny alatt.

  RUN! *#csapatjáték #ultrabalaton #indexultrabalaton #mindekozben #balaton #runplusultra #lovemyteam #csakegykör

  Zsofia Cser (@zsofiacser) által megosztott bejegyzés,

  A tavaly nagyon népszerű cipő+Balaton most visszaszorult, viszont Annához hasonlóan többen is próbálták érzékeltetni, hogy mekkora szélben kellett teljesíteniük a távot az idei indulóknak:

  Viharos szél game too strong #ultrabalaton #indexultrabalaton

  Anna Egyed ** (@annalightx) által megosztott bejegyzés,

  Köszönjük Ultrabalaton! **** #ultrabalaton #ultrabalaton2017 #indexultrabalaton #balaton #csakegykör #tihany

  Zsofia Cser (@zsofiacser) által megosztott bejegyzés,

  Hajnalban pedig megérkezett az eső, ami az indexes futók közül Tenczer Gábort áztatta el leginkább, de így is hősiesen lefutott 26 km-t. Volt, akinek Grimes adott erőt ilyen körülmények között:

  ******** #petyoskittens...esadel #ub2017 #indexultrabalaton https://open.spotify.com/track/4ZcGbQ5dOKX6rJk4yvza9R

  Adél (@adelfedel) által megosztott bejegyzés,

  Végül képszerkesztőink ezt a kifejező alkotást választották ki győztesnek az Instagram-képek közül, úgyhogy gratulálunk kbarbr-nak a Volt-napijegyhez!

  * #indexultrabalaton #ultrabalaton

  BarbaraK. (@kbarbr) által megosztott bejegyzés,

 • Elég jó szériában van Tom Holland, nemsokára ugyanis két komoly franchise-t is a 21 éves színész vihet a vállán. A már másodszor újraindított Pókember-vonal után az Uncharted kalandjáték filmjeit bízza rá a Sony, ami egyúttal azt is elárulta, hogy a PlayStation-játék filmes adaptációja egyből egy eredettörténet lesz, amiben a fiatal Nathan Drake-et (a sorozat írója szerint az anti-Indiana Jones) láthatjuk majd, vagyis hellyel-közzel a harmadik játékra építenek majd.

  tom-holland-uncharted?w=446&h=299&crop=1

  Azt persze nem tudni még, hogy jó lesz-e az újabb videojátékos próbálkozás, hogy az eddigiek hol hasaltak el, arról nemrég podcastben elmélkedtünk.