Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hát hogy mennyibe kerül. Ezt például 18 millió forintért kínálják a használtautón. Hogy sok-e? Nem tudom, az biztos, hogy azért Magyarországon is akad egy-két példány belőle.

  11819433 1?1503326400
  Fotó: hasznaltauto.hu
 • Jay-Z az angliai V Fesztiválon lépett fel a hétvégén, ahol a koncert közben időt szakított arra, hogy megemlékezzen néhai barátjáról és alkotótársáról, Chester Benningtonról.

  2004-ben egy közös albumot is kihoztak, amiről Jay-Z természetesen a Numb/Encore című nótát ajánlotta egykori barátja emlékére. A közönséget pedig arra kérte, hogy olyan hangosan énekeljenek vele együtt, hogy azt Chester is meghallja a menyben.

 • A VW mikrobusz, főként annak T2-es verziója évtizedeken át a hippikultúra jelképe volt a tengerentúlon, utoljára a Család kicsi kincse című filmben futott nagyot egy sárga példány.

  vw id buzz concept 7393-1020x610
  Fotó: Ingo Barenschee / VW

  Az USA-ban még mindig közkedvelt autót a német cég új dizájnnal, teljesen elektromos verzióban fogja ismét piacra dobni 2022-ben. A cég egyébként már pár korábbi prezentációiban is pedzegette, hogy visszahozza az ikonikus mikrobuszt, a döntés hétfőn vált hivatalossá.

  A Volkswagen vezérigazgatója szerint az új jármű „tökéletes egyensúlyát képviseli majd az érzelemnek, a használhatóságnak és a fenntarthatóságnak”,valamint tökéletesen megtestesíti az amerikai életstílust.

  (Forbes)

 • A világ egyik legnagyobb pizzakiszállító cége óriásit bukott egy apró fejlesztési bakin: Franciaországban próbálták ki új online rendelőfelületüket, azonban a rendszernek volt egy kis hibája: nem ismerte fel az aposztrófokat, amelyek pedig rengeteg francia utca nevében előfordulnak.

  Így amikor a vásárlók olyan címekre próbáltak pizzát rendelni, mint a Rue de l'Université, a Ruede la Goutte d'Or, vagy a több ezer másik aposztrófot tartalmazó cím, a rendszer egyszerűen nem ismerte fel a nevet, és nem tudta feldolgozni a rendelést.

  Hamarosan a Domino legnagyobb külföldi licenszpartnere, az ausztráliai Domino's Pizza Enterprises be is jelentette, mi lett ennek az eredménye: részvényeik 19 százalékot estek, ezzel a cég értéke 635 millió dollárt (164 milliárd forintot) zuhant.

  Az informatikai hiba egyébként hasonló volt, mint ami nemrégiben a BKK Bubi rendszerével történt. Az ‘ karaktert ugyanis sok programozói nyelv úgynevezett escape-ként használja, ezzel lehet jelölni, ha vége van egy adatbázisban tárolt szövegnek. Ezért ha szövegen belül akarunk aposztrófot használni, annak kezelését külön kell jelölni: ha ez nem történik meg, akkor a kódot fel lehet használni károkozó programok futtatására, mint ahogy az a Bubival történt, és mint most kiderült, komoly pénzeket is lehet bukni vele.

  A Domino vezérigazgatója nyilatkozatában kifejezte, sajnálja, hogy a rendszert “nem optimalizálták francia címekre.”

  ¯\_(ツ)_/¯

  (Forbes)