Jácint
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagy valószínűséggel most kevesen érzik olyan szerencsétlennek magukat Nagy-Britanniában, mint az az ember, akinek a kocsibejárója alatt szó szerint megnyílt a föld, a tátongó lyuk pedig szépen lassan felfalja a kocsiját. 

  Az Anglia középső, West Midlands nevű részén lévő ház előtt vasárnap jelent meg egy víznyelő, a lyuk pedig azóta egyre csak nagyobb lesz, már csaknem három méter átmérőjű.

  DHWFeWuXkAArNNd
  Fotó: Twitter

  Azt senki nem tudja igazán, hogy miért alakult ki a víznyelő, de a helyiek szerint a jelenségnek köze lehet ahhoz, hogy a környéken valaha nagy szénbányák működtek. Szakértők szerint földalatti áradások moshatták ki a kocsibeálló alól a földet. 

  Hogy a beálló és az autó tulajdonosa hogy viseli a helyzetet, azt nem tudni, az autót lassan felfaló luk viszont amolyan helyi látványosság lett, sokan jönnek csak azért, hogy képeket készíthessenek a víznyelőről. 

 • Egy brit cég találta meg a megoldást a városi kutyatartók legnagyobb problémájára, a lustaságra. 

  A DJI Phantom 4 Dog egy olyan drón, ami GPS segítségével, előre programozott útvonalon sétálni viszi a kutyát, amíg a gazdi a fotelben tesped. Okostelefonba pötyögi az séta útvonalát egy térképen, majd a drón kameráján keresztül élőben nézi kedvencét, ahogy az boldogan sétál. A drón annyira okos, hogy képes folyamatosan biztonságos magasságban repülni, automatikusan kikerüli az akadályokat, ütközésmentes technológiával van felszerelve és még a szelet is egész jól bírja. Harminc percen át és két kilométeres körzetben működik. Az ára ugyan elég húzós - a gyártó ragaszkodik ahhoz, hogy az eredeti ötletet meg is kell fizetni -, de melyik kutyatulajnak ne érne meg potom 2000 eurót, hogy megússzon egy-két egészségügyi kört a háztömb körül?!

 • Szerdán videóra vették, ahogy egy szombathelyi pékségben egy férfi négykézlábra ereszkedve beoson az üzletbe, majd megpróbál elcsenni egy kenyeret. Az ott dolgozók észrevették, rászóltak, mire a tolvaj elejtette a kenyeret és kereket oldott.

  A történet jogilag és erkölcsileg is nagyjából tiszta: nem lopunk. Olvasóink azonban a poszt alatti kommentekben már nem voltak ennyire elítélőek. Mert mi van, ha éhezett? Vagy a gyerekeinek nem tudott máshogy enni adni? Erkölcsi alapon elítélhetjük-e azt, akinek muszáj ennivalót lopnia? (Nem tudjuk, milyen cél vezette a szombathelyi férfit, a kérdés most csak teoretikus).

  Nemrég olvashattuk annak a kanadai rendőrnek a történetét, aki egy torontói áruházi tolvajnak inkább megvette azt a ruhát, amit a fiú el akart lopni, mert neki is muszáj volt, ugyanis állásinterjúra ment, és nem volt mibe felöltöznie.

  Van az a pont, amikor az embernek nincs más választása. És akkor talán nem az a megoldás, ha elítéljük, kiközösítjük, hanem emberséget mutatunk. Szavazzanak: önök minden esetben elítélik a kenyérlopást vagy adott esetben bocsánatos bűnnek tartják?

  Megengedhető-e bizonyos esetben a kenyérlopás?

  • 959
   Bizonyos esetben igen
  • 340
   Soha
  • 246
   A kenyérlopás nem bűn
 • image-0-02-04-8065c7a8a2600b1cd504c5ae4ce3ceb778172223c1e4761ff5

  Itt van ez a kép Vajnáné Instagramjáról, ami alá a Pappa Pia rettenthetetlen jetski-biodíszlete azt bírta odavésni, hogy

  Friends...more than 15 years ago.

  Ami vagy azt jelenti, hogy ez egy több mint 15 évvel ezelőtt készült felvétel róla és a barátnőjéről, és ebben az esetben Vajnáné vagy vámpír, vagy megtalálta a Szent Grált, esetleg az örök fiatalság forrását, vagy és talán ez a valószínűbb, a filmbiztos magyarul már hallható akcentussal beszélő jobbik fele úgy birkózik az angol nyelvvel, mint Hugyos Jóska a falból kiálló vezetékkel Markosék klasszikus kabarétréfájában.

  (A találatért köszönet egyik olvasónknak.)

  UPDATE: Vajnáné javított, igaz, kisebb szépséghibával, de legalább kiderült, hogy nem vámpír, csak alapfokú nyelvtudását pallérozza. Kám ón Hángöri, jú ken dú it!

  image1.PNG