Bertalan
10 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az ITV Lunchtime News című műsora épp egy érintett kisfiút szólaltatott volna meg a tejérzékenység témájában, ami nagyon fontos téma, de negyed ennyi emberhez nem jutott volna el a videó, ha a fiút kísérő anyuka nem viszi be a stúdióba a kislányát is:

   A műsorvezető becsületére legyen mondva, hogy remekül állta a sarat, a végén még le is pacsizott az előtte kúszó-mászó kislánnyal.

 • Természetesen a jó cél érdekében: egy kanadai startup, a Zipline ötlete volt, hogy rossz infrastruktúrával rendelkező afrikai országokban orvosi rendelőkbe és klinikákra drónnal szállítsanak vért.

  A Zipline október óta működik Ruandában, csütörtökön jelentették be, hogy Tanzániában is elkezdik működésüket. A vállalkozás hasonlóan működik, mint az Uber: a doktorok WhatsApp-on keresztül rendelhetnek vért, amit fizetés után útnak is indítanak az elosztóközpontokból: a drónok sebessége akár a 100 km/órát is elérheti, ezért akár húsz percen belül is megérkezhet a kért helyre.

  Amikor a drón a közelbe ér, automatikusan üzenetet küld a rendelőnek, aki át is veheti az ejtőernyővel földet érő és életet mentő szállítmányt. A Zipline ráadásul vér mellett gyógyszereket, valamint orvosi segédeszközöket is szállít.

  (Quartz)

 • Redditen nem törődtek bele, hogy a legutóbbi rész falon túli jelenetében valami, khm, SEMMI, nem stimmelt az idővel (pedig, ezt még a sorozat készítői is elismerték), és kiszámolták, megsaccolták, mennyi idő kellett ahhoz, hogy az a sok esemény, amit egymásra pakoltak, valóban megtörténhessen. 

  Itt vannak a fontosabb pontok:

  - Gendry futása a falhoz kb. 6 óra lehetett, mert a csoport eleve nem ment messszebb a faltól egy jó napnyi sétánál.

  6-details-you-might-have-missed-on-season-7-episode-6-of-game-of

  - Sárkánykő nagyjából 3000 kilométerre van a Faltól, egy mesebeli holló a valódi postagalambok sebességével repülve kb. két nap alatt teljesíthette ezt a távot.

  - Hogy milyen gyorsan repülnek a sárkányok, ahhoz nincs igazán jó viszonyítási alap, de biztos gyorsabban, mint egy holló, szóval ez az út valahol 1-2 nap között lehet.

  game of thrones season 7 episode 6 review beyond the wall dragon

  Már csak az a kérdés, valóban kibírhattak-e négy napot Johnék a kis jégszigeten. Az élőhalott hadsereg, ugye, körbevette őket, de nem támadtak, mert beszakadt a jég. Meg kellett várniuk, amíg újra elég vastag lesz, hogy ráléphessen egy hadseregnyi csontváz.

  Ha a Falon túl ~ mínusz 28 Celsius fokok vannak, négy nap alatt 30 centi vastag jég képződhetne egy tavon. Ahhoz, hogy egy autóval például a jégre hajthassunk, legalább 20 centi jég kell, de egy hadsereg nyilván nehezebb egy autónál.

  (Itt mondjuk elbukik a matek, hiszen, ha eleve ilyen mínuszok vannak, miért nem volt eleve vastagabb jégtakaró a tavon, na mindegy.)

  Szóval, a megoldás: 4 nap és kb. 6 óra. Négy napnak kellett eltelnie, ami, ha nagyon nem vagyunk szigorúak, még el is telhetett, és akkor mégsem volt teljes, időbaszó-hülyeség-katyvasz az egész.

 • A budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe kibővült a MÜPA és a Nemzeti Színház környékével, írja a BKK. Innen MOL Bubi kerékpárokkal augusztus 24-étől lehet majd elbringázni a naplementébe. 

  A Bubinak már 124 állomáson összesen 1486 biciklije gurul a városban, elindulása óta a gyűjtőállomások száma 62%-kal, a kerékpárok száma 35%-kal nőtt, írja közleményében a társaság.

  A legnépszerűbb MOL Bubi gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, az Erzsébet téren, a Kálvin téren, a Fővám téren, a Városháza Parkban, illetve a Szent Gellért téren működnek.

  A „Bubi III.” c. projektben foglalt, a közbringarendszer komplex fejlesztését magában foglaló innovációkat Budapest Főváros Önkormányzata Fejlesztési Megállapodás keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 340 millió forint. A most megvalósított MOL Bubi gyűjtőállomáson túl tehát további állomások üzembe helyezése és a már meglévő hálózat felhasználóbarát fejlesztése várható. További információk a közbringarendszerről a molbubi.bkk.hu olvashatók.