Ilona
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • mav hev mviii nosztalgiakocsi

  A budapesti helyiérdekű vasúti közlekedés elindulásának 130. évfordulója alkalmából nosztalgia motorkocsik és élményvonatok forgalomba állításával ünnepel a MÁV-HÉV Zrt. Ezért augusztus 20-án, szeptember 16-án, és október 14-én MVIII-as (M8-as) nosztalgiakocsi közlekedik a HÉV H6-os ráckevei vonalán.

  Az „R” viszonylatjelzésű motorkocsi Közvágóhíd–Ráckeve és Közvágóhíd–Tököl között, külön meghirdetett menetrend alapján közlekedik majd, amit a BKK a honlapján, valamint a Futár utazástervezőben is közzétesz. 

  Az MVIII-as motorkocsi 1952-ben készült, s a többi sorstársához hasonlóan egészen a kilencvenes évek elejéig volt forgalomban. 1991-ben ugyanis az MVIII-asok egy részét leselejtezték, egy részét félreállították, majd 1995-ben elindult a bontásuk. Addigra azonban legtöbbjük állapota erősen leromlott a vandalizmus következtében. 1993-ban a MVIII-as 251-es múzeumi célú felújításáról döntöttek. A munkát a cinkotai műhelyben végezték, és 1994-ben fejezték be. Ezután a motorkocsi a Szentendrei múzeum kiállítási tárgyává vált. 2012-től ismét rendszeresen közlekedik nosztalgiakocsiként.

 • Az extrém sportokban is otthonosan mozgó Red Bull egy újabb őrületet talált ki. 400 méter futás a felhők közé, azaz egy síugró sánc aljáról, egészen tetejére.

 • Bölcs emberek szokták mondani, hogy a főzés olyan, mint a legtöbb dolog az életben, hogy az étel elkészítésének folyamata  ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a végeredmény. Bár sok részlet nem derül ki a Katasztrófavédelem híréből, de ma a XI. kerületben Kelenföldön, egy panelház kilencedik emeletén egy tűzhelyen felejtett edény kapott lángra, ami miatt át kellett szellőztetni a lakást, illetve mentőt hívtak a lakásban tartózkodó három emberhez. Kérjük, hogy legyenek figyelmesebbek a konyhában, és ha a tűzhelyet mindenképpen el kell hagyni, csavarják le takarékra a lángot, amíg vissza nem térnek. Az érintetteknek jobbulást kívánunk. 

 • 15590424 1304788442927135 7281517431596542648 n

  Viszonylag ritka, amikor olyan előadó érkezik Magyarországra, aki már nem számít teljesen újnak, de még pont a nagy befutás előtt áll. Ez a helyzet a floridai Denzel Curryvel, aki még mindig csak 22 éves, de a kortárs amerikai hiphop egyik legnagyobb tehetsége.

  Curry fiatal kora ellenére elképesztően termékeny, egy rakás mixtape, EP és nagylemez van már neve mellett, pedig egyáltalán nem azt a nagyon újhullámos, már-már parodisztikus déli trapet másolja, amivel annyira népszerű most Lil Yachty vagy mondjuk Lil Uzi Vert.

  Ami igazán érdekes Curryben, hogy egyaránt remekül alkalmazkodik az elmúlt jó pár évben sztenderddé váló trapes, újsulis, basszusnehéz zenékhez és a valamivel oldszkúlabb hangzású alapokhoz annak köszönhetően, hogy az átlagnál százszor erősebb flow-ja van. Curry indián és karibi felmenőkkel rendelkezik, utóbbinak köszönhetően a stílusa sokszor megidézi a jamaikai raggázást és a kemény darálást, ahogy például Joey Badass esetében is. Nem hiába csinálták ketten ezt a remek számot.

  Szóval ma este az Akváriumban fél 10-kor fellép Denzel Curry, jegyeket a helyszínen még lehet kapni. Kötelező mindenkinek, aki szeret arról papolni, hogy itthon még mindig csak boombapet lehet hallani mindenhol.