új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sok boldog születésnapot, Jeffrey Dean Morgan!

    C-BrkDLXUAAEyW3.jpg-large
  • nac

    A szervezőket, egyenruhás és civil rendőröket, újságírókat leszámítva körülbelül negyven ember gyűlt össze a Nyugati téren, hogy meghallgassák a szervezőktől:

    • Annyira elegük van már abból, hogy a CEU határozza meg az utóbbi időben a közbeszédet, hogy most rászerveztek egy kis színpadot, hogy két órán keresztül beszélhessenek a CEU-ról.

    Mesteri húzás.

    A Betyársereg-Nemzeti Gárda-Identitás Generáció Bermuda-háromszögében megrendezett esemény egyetlen érdekes pillanata volt, amikor egy kapatos biciklis srác begurult a térre hangosan jelezni, hogy milyen sötétek a felszólalók. Őt egy 30 mp-re körülvették, majd a rendőrök kikísérték. A felszólalók egy Stop Soros Army feliratú molinó előtt mondták el, mennyire nem szeretik Sorost.

  • Merthogy e szombat a Föld napja. A kép a március 31-i SES-10 küldetés során készült, a lélegzetelállító látványt a SpaceX Falcon-9 rakétájának Föld felé hulló orrkúpjára szerelt kamera rögzítette. 

  • A Star Wars Celebration nevű közönségtalálkozón lőtte ezt a képet a Reddit egyik felhasználója: a Jyn Ersónak öltözött lánya látható rajta (és a Leiának megcsinált anyja), aki a kis táskájából minden szembe jövő Leiának átadott egy Halálcsillag-tervrajzot. #megacukiság

    6 xwWr6CacZyqQhydwyA3ZEtN6vfJY89HzfBWnMqOGc
  • Egy baráti társaság arra jutott, hogy egyik mostani jelöltre sem szavaznának szívesen, de annak örülnének, ha Barack Obama lenne Franciaország következő elnöke. Online petíciót indítottak, amelyet több mint 42 ezren írtak alá, majd több száz választási plakátot elhelyeztek az utcákon. Persze, Obama sosem fog indulni francia elnökválasztáson, de azért jó tudni, hogy ilyesmire is lenne igény. (AJ+

  • 18057692 10211462362291443 3305709452503947384 n

    Hajrá! (innen van)

  • Nem volt elég a sorosista viccpárt békemenetgyalázó bohóckodása? Meg a tudálékosok magamutogatása? Most még ezek is fokozzák a fölfordulást, akiknek nincs ki mind a négy kereke? Meddig tűrik ezt a békés, béketűrő, fővárosi honpolgárok? Viszket a pofonosláda teteje!

    (Este mindenestre képriporttal jelentkezünk az I Bike Budapest kerékpáros felvonulásról is, ne kapcsoljanak el!)

  • A Kutyapárt békemenete után a Critical Mass helyébe lépő biciklis felvonulást is ma tartják. Erre is sok embert várnak, bár nyilván annyi milliárdnyian nem lesznek ott, mint az oroszpárti békemeneten, de azért várjuk ki a végét. Az eseményről hamarosan galériával jelentkezünk. 

  • Az 1930-ban készült fotókon a kis Marilyn Lester Bolender nevű kisbarátjával látható. A fotókat hamarosan elárverezik.

  • Meglepő, de ezt a képet nem Kelet-Európában lőtték, hanem Észak-Írországban, egész pontosan Newry-ben:

    A kocsi mögött hajtó motoros legalább három bocifejet számolt össze az autóban, és szerinte az állatok nem szenvedtek, inkább úgy néztek ki, mint akik élvezik az utazást. Ezt nehéz elképzelni, de akárhogy is, kérem, senki ne utánozza.

  • Amikor szombat délután 14:02-kor élesedett az MTI-ben a Fidesz legújabb, "A szocialisták úgy táncolnak, ahogy Soros fütyül" című közleménye, azt gondoltam magamban, hogy WOW. 

    Aztán gondoltam keresek már olyan képet Soros Györgyről, ahol fütyül, füttyög, netán fütyörészik, mert hát olyan gyakran mondja róla a Fidesz, hogy ennek vagy annak fütyül, hogy biztos akad, aki már megörökítette ezt a pillanatot. 

    De az az "igazság", hogy nem találtam ilyen fotót. Amiből két dolog következhet: 

    1. Soros György nem is tud fütyülni, azaz a Fidesz megállás nélkül hazudozik, amikor fütyüléssel vádolja
    2. Soros György titokban fütyül, de ez amolyan logikai képtelenségnek tűnik, hiszen a titokban füttyög, akkor a Fidesz honnan tudja ennyire biztosan, hogy állandóan fütyül valakinek? Ez nem tűnik túl életszerűnek. 

    De ha valaki talál Sorosról olyan, már létező fotót az interneten, amelyen 100 százalékos biztonsággal megállapítható a fütyülés tényállása, küldje el nekem emailben. Köszönöm! 

  • Szeméthalmon átvezető szennyvízlevezető csövön gyalogol egy férfi Újdelhiben a Föld napján :'(

  • Szerencsére túlélte a zuhanást az a hétéves kínai kisfiú, aki egy rajzfilmből inspirálódva úgy döntött, egy esernyő segítségével levitorlázik egy ház tizedik emeletéről. Ő maga egyébként az ötödiken lakik, de direkt az ugrás kedvéért felment kétszer olyan magasra. 

    umbrella

    Szinte csoda, hogy súlyos sérülésekkel bár, de megúszta az akciót, amit egyébként nem az esernyőnek köszönhetett: beszámolók szerint egy villanyvezeték lassította le, amin esés közben átzuhant. A fiút gyorsan kórházba szállították, és az orvosok szerint egy műtétet követően már nincs veszélyben az élete. 

    (Shanghaiist)

  • Viszonylag nehéz adatokat gyűjteni Észak-Koreáról, a sajtónak legtöbbször abból kell dolgoznia, amit az állampárt propagandája kiad. A Reuters most bebizonyította, hogy ebből is nagyon sokat lehet tanulni: a hírügynökség kielemezte az elmúlt hét év legnagyobb katonai parádéit, hogy ezen keresztül bemutassa, hogyan fejlődik az ország hadi technológiája. A legutóbbi április 15-én tartott felvonuláson például 8 új, korábbi parádékon még sosem látott rakátát lehetett felfedezni.

    Ha meg akarja nézni az infografikát kattinston ide!

  • Hogy a fenébe tud egy nyomorult mekis szósz több mint négymillió forintnyi dollárért elkelni (amennyiben elhisszük a sztorit, és nem gyanítunk vicceskedő álvásárlót)? Nézzük:

    • Az Adult Swim csatornán futó Rick and Morty sorozatban megemlítenek egy 1998-as mekis szószt, a Mulan című rajzfilmhez kapcsolódó szecsuáni teriyaki szószt. Az egyik főszereplő élete céljának nevezi, hogy találjon egyet.
    • A netezők aláírást gyűjtenek, hogy a McDonald's hozza vissza a szószt a kínálatba
    • Egy amerikai ismeretlen netező talál egy bontatlan szószt, ráadásul mellé egy másik típusút, egy wasabisat is.
    • Felteszi a netre.
    • 14700 dollár profit.

    Na jó, azért nem mindenkinek megy ez ilyen simán, van, aki ugyanezzel próbálkozott, de megállt a licit pár dolcsinál.

    (Via DailyMail)

  • Akkor nem kell mást tennie, mint megnézni a NASA Cassini űrszondájának április 12-i, a Földről készült képét, amit a Szaturnusz A és F gyűrűi közül, 1,4 milliárd kilométerre a bolygótól készített.

    PIA21445 hires
    Fotó: NASA
  • Fontos mérföldkőhöz érkezett az amerikai szabadságjogi mozgalom, sikerült nagy küzdelmek árán elérnie, hogy egy amúgy nem muszlim pár az Allah vezetéknevet, igen, vezetéknevet adhassa a gyerekének.

    Georgia államban történt az eset, a hatóságok először visszadobták azzal az _elképesztő_ indokkal, hogy talán a szülők vezetéknevét kéne viselje a gyerek, de aztán kaptak egy pert a nyakukba az Amerikai Szabadságjogi Uniótól, amit el is vesztettek, mert a törvények szerint a szülőknek joguk van úgy nevezni a gyereküket, ahogy akarják. A páros azzal is érvelt, hogy a 3 és 17 éves gyereküknek is ez a vezetékneve. A muszlim közösség pedig közölte, hogy egy muszlim soha nem nevezné így a gyerekét.

    Úgyhogy jár a taps Elizabeth Handy és Bilal Walk gyermekének, a kis ZalyKha Graceful Lorraina Allahnak.

    (via BBC)