új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A rendező új, Isle of Dogs (Kutyák szigete) című filmje 2018. április 20-án kerül az amerikai mozikba.

    Anderson 2009 óta először csinál ismét stop-motion animációs filmet, bár elmondása szerint erre inkább hatott Kuroszava Akira munkássága, mint a stop-motion filmek.

    A történet Japánban játszódik majd és egy fiú kalandjait követi végig, aki a kutyáját keresi, ennél többet azonban egyelőre nem tudni róla.

    A decemberi bejelentéskor már írtunk arról, hogy Wes Anderson új filmen dolgozik. Akkor megtudtuk, hogy a bejelentő videóban látható kutya neve Rex, és Edward Norton lesz a hangja, valamint, hogy olyan színészek csatlakoztak a projekthez mint Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johannson, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Liev Schreiber, sőt, még Yoko Ono is.

    (Indiewire)

  • Szerdán lenne 70 éves minden idők egyik legnagyobb játékosa, a holland Johann Cruyff.

    A tavaly meghalt legendáról nevezték el az amszterdami arénát.

    Sok sztori szokott eszünkbe jutni róla, nekem mindig az, hogy első gyermeke, Jordi születését egy héttel előrébb hozták, csakhogy játszhasson az El Clasicón 1974-ben. 5-0-ra megverték a Realt.

    Ezt a gólt akkor rúgta.

    Johann Cruyff gólja 1973 - Real Madrid vs. Barcelona (0:5)
  • A Paylab.com 11 ország több mint 58 ezer munkavállalójának részvételével készült felméréséből kiderült, hogy azoknál a válaszadóknál, akik 6 vagy annál kevesebb órát alszanak hétköznap, csupán 8 százalék nem érzi stresszesnek a munkahelyét, viszont jelentősen kevesebb stresszt élnek át azok, akik ennél többet alszanak.

    Az alkalmazottak leginkább az eredmények és a teljesítmény igénye miatt stresszelnek a munkahelyükön, de az aggodalom mennyiségét befolyásolja a kipihentség: akik keveset alszanak, az átlagnál többet gyötrődnek emiatt.

  • És pont úgy néz ki, mint egy műanyagból öntött vidra-tapír keverék, amit összenyomtak és meggyűrtek egy kicsit. Szóval, cuki:

    A több mint 11 kilogramm súlyú, kéthetes bika jól viselte élete első általános orvosi vizsgálatát. Az állat születése különlegességnek számít, mivel tavaly mindössze tizenkilenc egyed jött világra a világ állatkertjeiben, ráadásul hím ivarú utód ritkábban születik, mint nőstény - mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője, osztályvezetője az MTI-nek.

  • Hát a csajokról. Meg a mellekről. 

    Hazai bemutató: május 28.

  • Ön úgy tanulta az iskolában, hogy az orosz cár kozákjai verték le az 1848-49-es szabadságharcot és hogy 56-ban az orosz tankok ellen harcoltak a pesti srácok, és talán még emlékszik is rá, hogy a demokratikus ellenzék ifjú vezére, Orbán Viktor azt követelte a rendszerváltás hajnalán, hogy a ruszkik menjenek haza? És mindebből arra következtetett volna, hogy a magyar történelem alapján fenyegetésként lehet tekinteni Oroszországra?

    Hát nem is tévedhetett volna ennél nagyobbat, de szerencsére Szijjártó Péter most helyreteszi a megtévedt gondolkodását!

    Magyar vagyok, és megvan a magunk történelme. Mi nem tekintünk fenyegetésként Oroszországra. Pont.

    Ezt nyilatkozta a külügyminiszter a Salon24 nevű lengyel lapnak, amikor a lengyelek és magyarok világnézete közötti különbségeket elemezte. 

    Az interjút az az Igor janke készítette, aki 2013-ban áradozó könyvet írt Orbán Viktorról, és aki éllovasa volt annak, hogy a lengyel jobboldal példaképként tekintsen Magyarországra és a Fideszre, de aki azért az Oroszországhoz dörgölődzést már nem csípi annyira. Mert ugye csak egy dolog verhet éket az Orbán-Kaczynski románcba, az, hogy a lengyel jobboldal borzasztóan oroszellenes, a magyar meg már nem az. 

    Szijjártó arról beszél, hogy pragmatikusan kell az oroszokhoz állni, a kereskedelmi viszonyt kell előtérbe helyezni, ami még oké is lenne. De azért azt állítani, hogy a magyar történelem tanulsága, hogy nem kell az oroszokra fenyegetésként tekinteni, az talán egy kicsit erős.

    Főleg úgy, hogy még Szijjártó még egész máshogy látszott értelmezni ezt a dolgot, amikor még a Gyurcsány-kormány próbált pragmatikus és racionális lenni Putyinékkal. Amikor például 2008-ban az orosz hadsereg bevonult Grúziába, Szijjártó Deutsch Tamással, Szentkirályi (ma már Szalay-Bobrovnicky) Alexandrával és más Fidelitaszosokkal az orosz nagykövetség előtt tüntetett, úgy téve, mintha fenyegetésként tekintene Oroszországra. 

    szijjártó orosz
    Fotó: Fidelitasz

    Ugyanebben az időszakban, egész pontosan 2007-ben Orbán Viktor pedig ilyeneket mondott Oroszországról: 

    Mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon. Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjük a jövőnek, hogy ne hagyják, hogy mindez visszamásszon az ablakon.

    Pont.

    (via: válasz.hu)

  • jamie foxx 2
    Fotó: Grnak Laszlo

    Na, ilyen sem volt még itthon, egy rádióban sem ébresztette a jónépet Golden Globe- és Oscar-díjas világsztár a reggeli műsorban. Hogy Jamie Foxxnak az miért jó, hogy hajnalban, ott üljön egy online rádióban a kis napszemüvegében és még dalra is fakadjon, azt nem tudom, de így volt, kép is van róla. Sőt, itt meg is lehet nézni az adást. Felkészül: Jennifer Lawrence?

  • A Lupa szigetnél vette észre olvasónk, hogy egy kis hajó "szökik" a Dunán.

  • A szlovákiai Liptóújváron hétfőn vonatra rakta a 12 éves fiát egy anyuka, hogy a 100 km-re lévő Zsolnán csatlakozzon a tanárához és iskolatársaihoz, akikkel osztálykirándulásra indult.

    Miután elindult a vonat, az anya rájött, hogy egy nappal eltévesztette a dátumot, az osztálykirándulás csak kedden lesz. Mivel a gyereknél nem volt mobil, a rendőrséghez fordult, akik fél óra múltán szerencsére megtalálták a gyereket.

    Rohanó korban élünk, így az ilyen helyzetekre fordítsunk fokozott odafigyelést! Bárkivel megtörténhet!

    - közölte az ügy kapcsán a szlovák rendőrség a Facebook-oldalán.

    A 12 éves fiú egyébként kedden elindult az osztálykirándulásra. (via Parameter.sk)

  • A polgári repülésben aligha van reménytelenebb feladat, mint a Malaysia Airlines vezérigazgatójának lenni. Az alig 8 hónap alatt két repülőgépet tragikusan elvesztett társaság – Donyeck felett vélhetően az oroszbarát szeparatisták lőhették le tévedésből az egyiket, Pekingbe tartva pedig nyom nélkül tűnt el a másik az Indiai-óceánban – csődhelyzetbe került, majd állami cég lett.

    Az elmúlt három évben három vezérigazgatót fogyasztott el a társaság, amelynek jelenlegi vezetője mégis bízik a felemelkedésben. A CNN-nek nyilatkozott Peter Bellew szerint a muzulmán zarándokokat célzó charterjáratok tehetik fenntarthatóvá a céget. „Ez volna a repülés, de talán bármilyen üzleti vállalkozás történetében a legnagyobb visszatérés” – mondta a korábban a Ryanairt irányító cégvezető.

    A mekkai zarándoklatra fókuszáló cég az A380-as superjumbókat vetné be a célra, imádkozásra alkalmas területeket is biztosítva a gépeken. Bellew szerint a légitársaságnak nem kell nevet változtatnia a sikerhez.

    Van visszatérés a tragédia után?

  • Egy YouTube-felhasználót felkúrt a rockzene mai állapota (unalmas, béna, semmi karakter), és egy szintin összerakott egy átlagos rockszámot, ami pont úgy szól mint BÁRMELYIK Nickelback-nóta. Ha nem lenne ennyire tenyérbemászó a stílusa, sokkal viccesebb lenne, de így is lehet röhögni rajta.

  • Az Indiana Pacers is pályázik a 2021-es NBA All-Star-gála megrendezésére, ennek örömére csináltak egy kis felhajtást New Yorkban a csapat elnökével, a 206 centis korábbi legendás játékossal, Larry Birddel.

    Hogy hogyan fért bele Bird a kocsiba, arról elképzelésem sincs.

  • 0?c=76646592 0&h=900
    Fotó: Otthontérkép

    - írja az ingatlanos. Persze ettől függetlenül érdemes végigpergetni ennek az erzsébetvárosi lakásnak a képeit a hirdetésben . Tényleg minden négyzetcenti le van festve, még az ajtókra és az ablakokra jutott belőle. Az egyik képen le is olvasható a díszítés dátuma:

    MCMXCIII

    Az angol nyelvű rész szerint amúgy a Mátyás-templom és az Országház renoválásában részt vevő egyik mester munkái a képek. (Köszi a tippet Klári!)

  • Eredetileg még úgy adta ki a Marvel, hogy a következő két Bosszúállók-film címe majd Infinity War I. és II. lesz, aztán gyorsan változtattak ezen, és csak a harmadik rész kapta meg az Infinity War címet.

    Aztán a filmeket rendező Russo testvérek közölték, hogy jobb is ez így, mert valójában két teljesen elkülönülő sztoriról van szó, így csalóka lett volna őket a címmel összekötni. Éppen ezért a 2019. május 3-ra ígért negyedik Bosszúállók címét nem tudjuk még, és egy darabig nem is fogjuk tudni, az ugyanis lelőné az addigi Marvel-filmek történéseinek egy részét.

    2019 tavaszáig még hét filmet dob ki a Marvel, a legvalószínűbb az, hogy a jövő májusi Infinity War után tudjuk meg a következő Bosszúállók címét.

    Persze lehet, hogy Zoe Saldanának, vagyis a Galaxis őrzői Gamorájának máris sikerült elspoilereznie, ugyanis egy interjúban azt mondta, hogy az Infinity Gauntlet lesz a cím. Vagy csak viccelt, mert ha tényleg ez a cím, akkor az nem is spoiler.

  • Ígéretes honlappal rukkolt elő a Lechner Tudásközpont, amellyel térképen (is) lehet keresni olyan klassz kezdeményezéseket, amiket valamilyen módon bele lehet gyömöszölni a ma oly divatos okos város fogalmába. Ha túllendülünk néhány bullshit szagú alcímen, mint a Küldetés, meg a Tudásplatform, akkor egy kifejezetten hasznos példatárhoz jutunk.

    Egy rakás projekt szerepel benne, elsősorban az Európai Unióból, de a világ legkülönbözőbb pontjairól is, amelyek sikeresek, példamutatók. Lehet szűrni területekre, címkékre, típusokra. Van benne egy csomó oktatási program Barcelonától Tajpejig, de olyan jól ismert budapesti fejlesztések is, mint a Bubi vagy a Futár. 

    A rövid leírások csak ízelítők, mindegyikhez jár egy link is, amelyik az adott projekt oldalára visz. Szóval klassz. Jó böngészést!

  • Azért, mert itt már véget is ér. 

  • A 444 emelte ki az ATV videójából azt a jelenetet, amikor Orbán Viktort pálinkával (marcipános berkenyepálinkával) kínálták a Szakma Sztár Fesztiválon. A miniszterelnök a kamerák jelenlétére hivatkozva visszautasította a felest, és azt mondta: „Mindenki figyel, most nem ihatom meg. Betesznek a Népszabadságba.”

    Véletlen elszólás? Cinizmus? Régi rossz emlékek? 

    Arról a Népszabadságról van szó, amit gazdasági okokra hivatkozva 2016-ban szántott be a Mészáros Lőrinc-féle Opimus, miután felvásárolta a lap kiadóját. A lap megszűnéséről Orbán Viktor is értesült, tavaly októberben maga is reagált a hírre, decemberben pedig a lap egyik munkatársával személyesen is elbeszélgetett Brüsszelben, miután a sajtófőnöke nem engedte be a terembe, ahol sajtótájékoztatót tartottak.

    Arról a Népszabadságról van szó, ahová egyébként tényleg bekerült már egyszer pálinkázás közben. A lap volt fotósa hívta fel rá a figyelmet a Facebookon:

    18119031 10155465618932262 6756594034743141425 n

    Lazán kapcsolódik: az Indexnek eddig csak kólázás közben sikerült lekapni Orbán Viktort (2012, Komárom):

  • A 2017-18-as szezontól kezdve már nem az Adidas, hanem a Nike lesz az NBA-csapatok mezszponzora. Azonban a 30 csapatból csak 29 lesz tisztán Nike-cuccban, a Charlotte Hornets különcködni fog. Jó okuk van rá, hiszen a tulajdonosuknak, Michael Jordannek külön márkája van a Nike-n belül, ezért a Hornets egyedüliként Jumpman-logós szerelésben játszik majd.

    Jordannél van amúgy szerződése Neymarnak, de a Michigan Wolverines egyetemi amerikaifoci-csapatnak is.

    1024px-Jumpman logo.svg.png
  • A Next Web szúrta ki a Pornhub nevű pornóoldalon azt a felhasználót, aki a jelek szerint kifejezetten azért nézi az oldalra feltöltött videókat, hogy a bennük felbukkanó ágyneműk minőségét osztályozza kommentekben egy tízes skálán, szöveges értékeléssel kiegészítve.

    A felhasználó nem árul zsákbamacskát, már a neve is BedSheetRater, vagyis ágynemű-osztályozó. Itt van a Next Web által kimazsolázott ízelítő a munkásságából, kattintásra nagyobban is:

    A pornóvideók vicces kommentelése persze ősrégi műfaj, valószínűleg magával az ingyenes netes pornóval egyidős. Néhány örökzöld versenyző:

    (Egyik linkre kattintva se ugrik elő 18+-os tartalom.)

  • A Fekete hattyú és a Noé rendezője a New York Times új, The Truth Is Hard to Find (Az igazságot nehéz kideríteni) című kampányában segédkezve rendezett két kisfilmet: az egyikben a Görögországba érkező menekültekről tudósító Tyler Hicks, a másikban az iraki harcokat megörökítő Bryan Denton mesél a munkájáról.

    "A fotóriporterek a saját testi és szellemi épségüket, vagy akár az életüket is kockáztatják, hogy megörökítsék, mi is történik a világ legveszélyesebb helyein" - mondta Aronofsky a közleményében, hozzátéve, hogy megtiszteltetés számára, hogy beszélhetett az újságírókkal.

    Aronofsky új filmje egyébként a mother! című pszichológiai thriller lesz, Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer, Kristen Wig és Ed Harris főszereplésével.

  • Kormányváltó május 1.

    :DDDDDDD XDDDDDDDDDDDD

  • 5A563943-8007-4D14-9276-ADB86052036D

    Szerkezeti és formai tekintetében is modern, a XXI. század igényeihez illeszkedő, olvasóbarát, friss, könnyebben fogyasztható médiumként újult meg április 25-től a legnagyobb hagyományokkal bíró magyar napilap, a Népszava

    - áll a sajtóközleményben, amiben szó van a kor nyomtatott médiafogyasztási szokásaihoz illeszkedő, a legújabb trendeket követő újságról is, 
ami nem egy másik lap, hanem még mindig a Népszava.

    A cél az volt, hogy újra érdemes legyen nyomtatott lapot olvasni, mondja Simon Dénes, a lapot kiadó Horizon AG vezérigazgatója, ehhez kellett az, hogy leigazoltak 17 egykori Népszabadság-újságírót, és az, hogy mostantól minden oldaluk színesben jelenik meg, rövidebb, informatívabb anyagokkal, lényegesen több illusztrációval, képekkel és infografikákkal.

    Az internetesített Népszava így nagyjából úgy néz ki, mint a Népszabadság, még amíg volt, ugye.

  • Mondjuk helyzeti előnyből indult Bent Ketola, hiszen egy New York állambeli bowlingteremben dolgozik, de azért az, hogy 90 másodperc – egészen pontosan 86,2 mp – alatt maximum pontszámot hozott össze, így is elég menő.

    86 másodperc alatt lenyomott egy maxpontos bowlingpartit

    Ez egyébként természetesen új rekord, senki nem hozta még össze ilyen gyorsan a maximális 300 pontot.

    via Yahoo! Sports