új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A francia író egyik levele 28 ezer euróért (8,8 millió forint) kelt el szerdán a Drouot árverési háznál. "A szomszédok, akiktől csak egy fal választ el, mindennap olyan dühödten szeretkeznek, hogy féltékeny vagyok" - írta Proust az 1919. július 15-én keltezett levélben. A levelet 6000-8000 euróra becsülték korábban.

    Az író albérletben lakott, és attól tartott, hogy a lakástulajdonos őt gyanúsítja majd csendháborítással. A levelet a színésznő fiának, Jacques Porelnek írta, aki 1919. május 31-én kiadta neki a zajos lakást, ahol végül október 1-jéig maradt.

    A korán fekvő Proust arra panaszkodott, hogy a szomszédok kétnaponta szexelnek. "Irigyelem ezeket az embereket, akik úgy tudnak kiáltozni, hogy először gyilkosságra gyanakodtam" - írta Proust. A levél Jean Bonna volt genfi bankár könyvtárából származó 307 tétel egyike volt, amelyet a Pierre Bergé és Társai értékesített a Sotheby's-nél. (MTI)

  • Erről eddig azt hiszem, nem beszéltünk, de van egy olyan új szabály az Indexben, hogy mostantól mindenkinek havonta legalább egy cukiságposztot be kell tennie ide, mert aki nem így tesz, annak büntiből egy hónapig kell hordania Simicska Lajos valamelyik megunt hózentrógerét. Hogy ne jussak erre a szomorú sorsra, most letudom a kötelező penzumot.

    A 3,5 fél éves lányom ezekben a napokban épp a nagyokat ugró állatokra van rákattanva: ha eszébe jut, sorra kell mutatnom az ugróegeres, impalás satöbbis videókat (nagy szerencse, hogy bolhás videót egyelőre senki sem készített). Ma, amíg a reggelijét készítettem, pár percig nélkülem folytatta, és megtörtént a baj: az egyik videóban a gepárd utolérte az impalát, és én már arra ocsúdtam, hogy a lányom érdeklődve nézi, ahogy a kis gepárdok a kimúlt kérődzőt cincálják. De ahelyett, hogy elszomorodott volna, és a szavanna farkastörvényeiről kellett volna neki magyaráznom, azon kacagott, hogy milyen viccesek a bolyhos kis gepárdkölykök.

    Úgyhogy azt hiszem, holnap reggel kénytelen leszek neki megmutatni azt a BBC-s videót, amit sajnos nem tudok ide beágyazni, de egy osztrák állatkertben most született fehértigris-négyesikrekről szól. Impala nincs benne.

  • A Tanú című filmbe vágás nélkül kerülhetne be a pécsi kosárakadémia alapkőletételéről szóló film, amelyen lelkes kosárlabdások pattogtatnak, szól az örömóda, a funkcionáriusok pedig vonulnak a lelkes sportolok közt.

    Ebben a videóban minden benne van, de ha csak a lényeg érdekli, nézze meg Coubban.

    Ha viszont a lényegtelen részletek érdeklik, olvassa el a cikket, amiből kiderül, hogy miért és hogyan épít az állam kosárlabda akadémiát Rátgéber Lászlónak.

  • Az orosz-bázisú KHL jégkorongligában szereplő Amur Habarovszk csapata promotálta saját magát, azzal, hogy a címerükben szereplő tigriseket vittek a jégre.

    01
  • 15 kilót nyom, 1,4 millió dollárba, vagyis kerek 400 millió forintba kerül, és nyilván minden lakásban csodásan mutat.

    vjochktjakgkmpra3nr8
    Fotó: Dengeki Hobby

    Aki venne egyet, május 4. után keresse erre!

  • vlcsnap-2017-04-26-16h58m47s330
    Fotó: Twitter

    A bíró ugye a pálya tartozéka, ez a játékvezető egy iowai meccsen viszont tényleg extrém szintre emelte, hogy elkerülje a labdához érést, ugyanis hihetetlen reflexszel spárgázott egyet a pályán.

    via Iowa Rush

  • A csikó április 15-én született, és szép időben kora délutánonként már a kifutóba is kiengedik a gondozók. Látogassák meg és keressék az elefántházzal szemközti kifutóban!

  • Jól vésse az emlékezetébe mindenki: mostantól minden év április 25-én a Kalifornia álom napját ünnepeljük. Los Angeles polgármestere amiatt döntött így, mert nagyon szereti, ahogy a film láttatja a várost. Kedden, amikor a film DVD és blue-ray formátumban is megjelent, a bejelentés apropóján kötélen csüngő akrobaták táncoltak a helyi városháza homlokzatán a film zenéjére:

  • Nem is tudom, mit gondolhatnak a szomszédok: van ugyebár a széplelkű gitáros fiatalember, aki akár még a slozira is magával viszi a hangszerét, meg a vele együtt élő idióta (tényleg nincs rá jobb szó, de jó értelemben), aki a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, majd kezdi el üvölteni a Good Riddance (Time Of Your Life) című Green Day-sláger sorait. Ráadásul még kamerára is veszi.

  • A „ditpict“ néven alkotó indonéz Aditya Aryanto a Minecraft in real life című projektjében állatokat minecraftosított el, vagy inkább össze. Vagy szét. A pixeles kockákból álló képek zseniálisak, továbbiakért lehet  Dice & Sorcery blogra, vagy a művész instájára kattintani.

    Anicube 1 . * by @unsplash . #unsplash #Ps_CoolTones #visualambassadors #artshelp #thegraphicspr0ject #anicube #ditpict

    ADITYA ARYANTO ** (@ditpict) által megosztott bejegyzés,

  • Lukevaderesb

    Rossz hírünk van: a Disneynek esze ágában sincs kiadni az eredeti verziók felújított változatát BluRay-lemezen vagy HD streamingben, mert csak. Akinek megvan az eredeti VHS-kazetta vagy lézerlemez, az nagyon vigyázzon rá, mert annál jobb minőségben sokáig nem fogja látni a filmeket, amiket Lucas már vagy kétszer szétbarmolt digitális Jabbákkal és hasonló szentségtörésekkel. 

  • Nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlattal ünnepelték meg az észak-koreai hadsereg fennállásának 85. évfordulóját. Kim Dzsongun természetesen ott volt, részt vett, szemlézett, most a szokásos mosoly nélkül, a helyzet súlyát jelentőségét mélyen átérző ábrázattal, ahogy azt egy első számú vezetőnek kell.

  • A Walking Dog ismét meghirdeti kutyás programját, amit május 1-én rendeznek a Golftanyán. A közösség célja, hogy a városi gazdikat és kutyáikat összehozza, közös mozgásra és programokra buzdítsa és erre mi lehet jobb alkalom egy tavaszi pikniknél? 

    1

    Ilyen volt a tavalyi:

    Walking Dog Kutyás Piknik a Golftanyán from Walking Dog on Vimeo.

    És itt találja az eseményt:

  • Aki látta A galaxis őrzői első részét, annak biztosan ismerős lesz Űrlord válogatáskazija, ami egyben a film zenéjét is szolgáltatta. 

    A második rész már a nyakunkon van, a Marvel pedig ennek örömére összeborult a Doritossal és elhozták nekünk a Király Válogatáskazi 2-t, méghozzá csipszeszacskókon.

    Persze ez eddig még nem lenne túl érdekes, de a zacskókba fülhallgatót lehet dugni és 

    lejátszani rajtuk a teljes kazettát!

    Sőt, a zacskók újratölthetők, úgyhogy akár többször is meghallgathatjuk az egészet. A zacskón! Hát mi ez, ha nem a jövő?

    Doritos-Guardians-of-the-Galaxy-vol-2-collab-2017-billboard-1548
    Fotó: Frito-Lay

    (Billboard)

  • Jevgenyija Medvegyeva oda merészkedett, ahová előtte még senki, ha minden igaz.

    Az orosz jégtáncos odatette magát Japánban
  • Az United Airlines újabb rossz pontot szerzett magának: a Londonból Chicagóba tartó járatán, eddig nem tisztázott körülmények között hunyt el egy óriásnyúl. Mutatjuk, ilyen állatról van szó:

    A 10 hónapos nyúl makkegészséges volt, amikor elindult vele a gép. A gazdája szerint Simon nagy eséllyel a világ legnagyobb nyula lehetett volna, hiszen az apja Darius, aki jelenleg 1,3 méteres. 

    A légitársaság nagyon sajnálja az esetet.

  • Erre a költői kérdésre keresi a választ az ELTE-s egyetemistákból szerveződő NOSZA (NOnkonformista SZólásszabadság Akció) csütörtökön a régi Szabadság téri tévészékházban szervezett eseményükkel. "A szólásszabadságot, mint cselekvést, eszmét, jogot, művészeti inspirációt és politikai fellépést járjuk körül, pontosabban e közkedvelt topik kényelmetlen határterületeit. Pro és kontra" - írják meghívójukban. A rendezvényen médiakutatók, újságírók beszélgetnek arról hogyan működik a hazai sajtó.

    "Olyan témákról is beszélünk, hogy a TASZ miért védi meg a Kurucinfót a holokauszttagadás ügyben, hogy festékkel megdobni a Sándor Palotát mennyire elfogadható ellenállási forma, vagy hogy az egyetemen belül mennyire lehet politizálni" - fogalmaz a NOSZA. Április 27-én 17-21 óráig tartanak a beszélgetések, előadások az Impostor nevű helyen (Budapest, Szabadság tér 17.), utána a program adománygyűjtő bulival zárul, ahol az újra megjelenő Médiakutató című folyóiratot lehet támogatni. 

    Itt található a Facebook-esemény.

  • Julia Roberts az egész családját elvitte a vasárnapi Clasicóra, azaz a Real Madrid-Barcelona futballmeccsre, majd lehetősége volt fotózkodni Cristiano Ronaldóékkal. Bocsánat, Ronaldóék fotózkodhattak vele, megérkezett C mellett Morata, Sergio Ramos, Marcelo, Lucas Vazquez és Modric is.

    Repost @fcbarcelona - @leomessi & Julia Roberts And the Oscar (always) goes to Leo Messi 👏🔝 #FCBarcelona #Messi #JuliaRoberts

    Julia Roberts (@juliaroberrts) által megosztott bejegyzés,

    A Barcából is feltűnt egy ember, mégpedig Lionel Messi. A Barca ki is rakta Instára a képüket.

    Az Oscar-díjas színésznő teljesen el volt ájulva, azt mondta, majd kiugrik a szíve, nem lehetett letörölni a mosolyt az arcáról, és amikor kimehetett a pályára a játékoskijárón át, jobban örült, mint a gyerekei. Tényleg olyan volt, mint egy mindennapi focirajongó.

  • Az angyalföldi Bakterház Bisztró akár Urbanista-szempontból is érdekes lehetne, mert egy tök jó, XIX. század végén épült vasútállomás-épületben működik. De nem ezért ültünk be oda vasárnap, hanem mert a Foursquare alapján ez volt a legszimpatikusabb hely a József Attila Művelődési Központ közelében, mi pedig épp oda mentünk a Pszinapszisra. 

    Remek szendvicseket ebédeltünk, teljesen megállná a helyét a teljesítményük bárhol a városban (ha esetleg élne valakiben még előítélet a külvárosi helyekkel szemben). Oké, nem ez volt életem legjobb hamburgere, de például a parmezánban sült padlizsán pompás ötlet köretnek, ráadásul jól is csinálták meg, pedig azon azért van mit elrontani. Persze ezért még nem posztolnék róluk.

    Amikor a végén fizetni akartunk, szomorúan csóválta a fejét a pincérlány, hogy kártyával sajnos nem lehet. Hopp, tényleg nem néztük a bejáraton, van-e matrica, de egy ekkora helynél ezt természetesnek vettük. Megkérdeztük, merre van a legközelebbi automata, a pultból egy mosolygós srác közölte, hogy a Tescónál. Ettől kicsit megzuhantunk, mert ha oda elmászunk, meg vissza, akkor tuti lekéssük az előadást.

    Erre a tulaj (mint kiderült ő volt a srác a pultban) duzzogás helyett megkérdezte, hogy gyalog vagyunk-e, mert ha igen, akkor szívesen eldob kocsival az automatáig. Így is történt. Közben olyan kellemesen elcsevegtünk, mintha unokatesók vagy gyerekkori barátok lennénk, és nem épp egy frissen bevágott ebéd árával lógnánk neki.

    Az eredmény az, hogy most nem az él bennem róluk, hogy mi a fenének nem bírnak beszerezni egy kártyaleolvasót, hanem, hogy fú de jó fejek, és ha legközelebb megint a József Attila Művelődési Központba megyek, akkor tuti náluk fogok hamburgerezni.

  • Végre kapható igazán precízen bekoszolt farmer is, és pont úgy néz ki, mintha a viselője egész nap a földeken szántana-vetne.

    Képernyőfotó 2017-04-25 - 20.57.27.png

    Nyugodtan tekintsünk el attól a ténytől, hogy aki a földeken dolgozik, az nem farmerben flangál, mert 

    a Nordstrom farmerét azok fogják hordani, akiknek büdös a munka, és nem azok, akik büdösek lesznek a munkától.

    Ezt a sarasra dizájnolt nadrágot ugyanis 425 dollárért, magyar kiszállítással 131 ezer forintért dobták piacra. Ez nem csak a magyar munkásbérhez képest vérfagyasztó ár, az óceán túloldalán is teljesen abszurd. 

  • Még egy statisztika, amit nem fogunk kitenni az ablakba, de amin érdemes lenne elgondolkodni és valamit gyorsan kezdeni vele: az Eurostat adatai szerint

    az egész EU-ban a magyarok közül beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet. 

    Ez látszik azon a grafikonon, amit az Európai Bizottság tolmácsolási főigazgatósága tett ki kedden a Facebookra. Ebből az látszik, hogy Magyarországon a felnőtt lakosságnak mindössze 37 százaléka beszél legalább egy idegen nyelvet. 

    Eu nyelvtudás
    Kép: EB Tolmácsolási Főigazgatóság

    Az EU átlag 66 százalék, vagyis az unió polgárainak pont kétharmada beszél legalább egy nyelven az anyanyelvén kívül. A lista élén a kapásból többnyelvű Luxemburg áll 99 százalékkal, ahol a luxemburgin kívül, márcsak az ország méretei miatt is mindenkinek muszáj németül és/vagy franciául beszélnie.

    Második és harmadik helyen Litvánia és Lettország áll 97 és 95 százalékkal, bár náluk feltételezhetően a szovjet időkben államnyelvnek számító orosz lehet a megtanult idegen nyelv. De azért sok olyan ország is akad a lista elején, ahol nem történelmi okokból tudnak az emberek több nyelvet, hanem mert tudják, hogy ez fontos.

    Magyarország viszont nemcsak lemarad, de Bulgáriával együtt valósággal leszakad a listáról: még a harmadik legrosszabbnak számító Spanyolországban is 50 százalék felett van az idegen nyelvet beszélők száma, míg nálunk és Bulgáriában is 40 százalék alatt van ez az arány.