új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Olvasónk, Róbert lőtte ezt a képet pénteken kora este, és csak dicsérni tudjuk a kompozíciót, ahogy a reklámtáblán szereplők reagálnak az esetre:

    jkocs.png
  • A Magyar Narancs hívta fel erre a kedd reggeli műsorra a figyelmet, amelyben Szombathy Pál, a Digi Sport műsorvezetője Kósa Lajossal készített interjút, aki az Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke (és a Fidesz frakcióvezetője). Az volt a téma, hogy hárman indulnak a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztéért, köztük Kulcsár Krisztián, aki éppen az Indexen jelentette be indulását, ő jelenleg Svájcban, Lausanne-ban dolgozik, és Szombathy egy bugyuta poénnal erre utalva azt mondta, hogy esetleg „fennáll a veszélye, hogy ha valaki Svájcból jelentkezik, hogy hát ő is Soros György ügynöke, hogy állítsuk meg Lausanne-t".

    Hehe. Nagyon vicces, gondolhatja az egyszeri tévénéző, nem úgy Kósa, aki hót komolyan vette, és egyre jobban belelendülve kezdte támadni a műsorvezetőt.

    „Ez nem valószínű, ne keverjük a szezont a fazonnal, ez a sport világa, Soros Györgynek semmilyen sportérdeklődése nincs. Emlegethette volna Simicskát és Puchot vagy az MSZP-t. Kényszeresen nem kell ott politikát keresni, ahol nincsen”, mondta Kósa, és ebben a pillanatban Szombathy már biztosan tudta, hogy hibázott, rossz alannyal akart viccelődni, de Kósa nem hagyta ennyiben, és elkezdett személyeskedni: 

    „A Digi sem meghatározott amiatt mert a műsorvezető személyében korábban Népszabadsághoz meg a baloldalhoz köthető”, folytatta, mire Szombathy kénytelen volt reagálni, hogy soha nem dolgozott a Népszabadságnál, de Kósának továbbra sem esik le, és folytatja, majd a végén hozzáteszi, hogy ettől ő még normális embernek tartja Szombathyt.

    Keverjük le, mondja a politikussá visszavedlett Kósa. Jó, keverjük, én meg azon gondolkodom, mi történt ezekkel az emberekkel?

  • Megtartották Monzában a hétvégi WTCC-futam előtt a sorozat szimulátoros bajnokságának ünnepélyes megnyitóját, amin a mezőny minden tagjának le kellett tudnia egy etapot.

    Már a rövidke időmérőn egyértelművé vált, hogy minden pilóta itt akarja kiélni pusztító ösztöneit, így a futamból lényegében roncsderbi lett, szinte senki nem a jó köridővel foglalkozott, hanem azzal, hogy egymás a lehető legnagyobb sebességgel lökjék ki a pályáról.

    Ez többnyire sikerült is, ész nélkül borultak és pörögtek a versenyzők a futam alatt, amit végül a Zengő Motorsport pilótája, Nagy Dániel nyert meg.

    A nagy izgalmakat végül egy kis pályaautózással vezették le.

    őrült verseny megy

    KG (@glaurung24) által megosztott bejegyzés,

  • DrMáriásról nem igazán lehet azt mondani, hogy nem reflektál melegében a országban zajló eseményekre. Így volt ez akkor is, amikor megfestette André Goodfriendet, a saját lábát mosó Áder Jánost, és most sincs másképp, amikor az emberek a CEU miatt tüntetnek a városban. Legfrissebb képének két címe is van. A rövidebb úgy szól, hogy Szálasi Ferenc fagyival kínálja a CEU-ért tüntetőket. A hosszabb címe pedig kicsit jobban kontextusba helyezi, hogy mit láthatunk, és így szól: 

    Szálasi Ferenc a legjobb indulattal próbálja nemzeti színű fagyijával felfrissíteni a megfáradt CEU-ért tüntetőket, akik azonban ezt előítéleteik miatt elutasítják, s kiderül róluk, hogy igazából Soros-által pénzelt terroristák, akik csak azon mesterkednek, hogy visszatérjen a hatalomba Gyurcsány és bezárja a Felcsúti kisvasutat.

    DrMáriás elmondása szerint a KDNP szavazókra való különös tekintettel meghosszabították a Béke veled! névre keresztelt, és teljes életművét felölelő tárlatát a debreceni Modemben. A politikus portékra, robbanékony szénrajzokra, polipot kihordó apeh-adminisztrátorra fogékony közönség pártállástól függetlenül, május 21-ig látogathat el a kiállításra. 

  • Olvasónk Zsolt (nem, nem magamnak küldtem levelet) küldte az alábbi képet az ország délutáni hőtérképét kicsit átgondolva. Ha panaszkodik a rossz idő miatt, innen tudni fogja ki a felelős!

    unnamed (1).png
  • Javier Duarte 2010-ben lett a mexikói Veracruz állam kormányzója, méghozzá az államban valaha kapott legtöbb szavazattal. Eleinte úgy tűnt, a kormányzók új generációja születhet, akik megújítják majd Mexikót.

    Persze ez túl szép volt, hogy igaz legyen, a férfi 2016-ban lemondott és egy (állami) helikopterrel elmenekült az országból, a hatóságok pedig korrupció miatt körözést adtak ki rá. A férfinak kormányzóként számos botránya volt,

    • több alkalommal is találtak tömegsírokat az államban,
    • legalább 17 újságíró meghalt a 6 éves kormányzósága alatt
    • és természetesen rengeteg közpénz is eltűnt.

    Ez utóbbi talán a legdurvább, az április közepén Guatemalában elfogott férfit ugyanis nagyjából 

    3 milliárd dollárnyi közpénz

    kiszipolyozásával vádolják, feleségét pedig azzal, hogy ebből 500 ezer dollárt költött egy egész raktárnyi cuccra, naplójában pedig azt írta: "megérdemlem a jólétet".

    Az ehhez hasonló történetektől érezhetjük igazán azt, hogy egy nagyszerű országban élünk. Politikusaink sosem tennék ilyesmit, a gazdasági csoda pedig kemény munka, elszántság és ész eredménye.

    (USA Today)

  • Pedig Alex Jones rádiós műsorvezető és az Infowars.com nevű kamuhíroldal vezetője mindent elkövetett annak érdekében, hogy bebizonyítsa, ő valójában nem akkora kettyós, mint amekkorának a műsoraiban tűnik. Ő magát Jack Nicholsonként jellemezve, azt mondta, olyan, mint aki szerepet játszik.

    Korábban már írtunk arról, hogy a rádióadásaiban rendszeresen rohamot kapó és szenvedélyesen beszélő férfi miféle vad elméleteket terjeszt onnantól kezdve, hogy Hillary Clinton sátánista rituálékat folytat egy pizzéria pincéjében odáig, hogy miféle háttérhatalmak alakítják a világot.

    Aztán kiderült, a családi élete sem felhőtlen, a férfival szemben a volt felesége pert indított a gyermekeik elhelyezéséért, akik eddig a férfinál voltak elsődlegesen, de most egy Travis megyei bíró a nőnek adott igazat, a gyerekek mostantól a nőnél lesznek, Jonesnak csak láthatási joga lesz, az is a nő otthonában.

  • Viszont a devecseri rendőrök még aznap megtalálták, és visszaadták a gazdáinak. A police.hu azt írja, a 4 hónapos kölyökkutya szerda délután fél három körül szökött ki az utcára. A szomszéd látta, hogy megáll mellette egy autó, berakják a kocsiba, és elhajtanak vele. A rendőrök fél hétre beazonosították a kocsit, és igazoltatták a sofőrt.

    Az illető azt állította, hogy a kutya kiszaladt eléjük, a kisfiának nagyon megtetszett, és mivel azt hitték, gazdátlan, magukkal vitték. A rendőröket nem igazán győzte meg a sztori, a közleményben ellopott kiskutyáról beszélnek, és jogtalan elsajátítás vétsége miatt eljárást is indítottak az ügyben. Tequila sértetlenül hazakerült.

  • Emlékszik még King Kong Gyurcsány Ferencre? Most durvábbat mondok: itt van ugyanis Godzilla Hosszú Katinka a 2017-es vizes vb hivatalos imázsfilmjében.

    hosszú.png

    És hogy ne legyen az óriás Hosszú egyedül, felvonul a vízilabda-válogatott valamint a legtehetségesebb úszóink, akik a Dunában versenyeznek a pöttömnyi szurkolók legnagyobb örömére.

  • Tudják mi az, amit még sohasem csinált Lázár János? Hódmezővásárhelyen kiderült: nem adott még át cukrászdát. Egészen mostanáig. 

    lazar fagyizik
    Fotó: vásárhely24.hu

    Ezen a remek eseményen a kancelláriaminiszter azt is elárulta a Vasarhely24.com szerint, hogy mi a kapcsolat a polgári kultúra és a fagylaltozás között: 

    Ha egy ország úgy érzi, hogy jó irányba halad, akkor a polgári gondolkodás és a polgári kultúra is előtérbe kerül, már pedig a cukrászdába járás egy polgári életforma.

  • Azt a férfit keresik a hatóságok, aki leszakította egy épület ablakának párkányát Békéscsabán. Az esetet felvette a kamera, a videó végén látható:

    Április 12-én a Szent István tér 10. alatti épület Justh Gyula utca felőli egyik ablakáról szakította le a párkányt az ismeretlen rongáló, aki két társával volt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a térfigyelő kamera felvételei alapján felismeri, vagy felismerni véli a rongálás gyanúsítottját, tegyen bejelentést a rendőrkapitányság 66/523-700-as telefonszámán, vagy hívja a 112-es segélyhívót.

  • Az MTI szerint Madrid város közgyűlése megváltoztatott 52, a Franco-diktatúrából fennmaradt utcanevet. A szakértőkből álló, héttagú úgynevezett történelmi emlékezet bizottság állította össze azoknak az utcáknak, tereknek, közterületeknek a jegyzékét, amelyek nevének módosítását javasolta, beleértve azt a 80 javaslatot is, amely a különböző madridi kerületek önkormányzataitól érkezett.

    Az új elnevezéseknél a fő szempont a diktatúra előtti utcanév visszaállítása volt, ahol pedig ez nem volt lehetséges, olyan személyeket választottak névadóként, akik gazdagították a spanyol szellemi örökséget. Törekedtek arra is, hogy minél több illusztris nőnek állítsanak emléket.

    Többek között a következő nevekkel bővült a madridi városi utcanévkínálat:

    • Gerda Taro (az első olyan női fotóriporter, aki munkája közben vesztette életét)
    • Robert Capa, az említett hölgy férje, amúgy világhírű magyar fotóriporter
    • 40 évvel Franco halála után amúgy még mindig volt olyan utca, amely a diktátor nevét viselte, ezt most Diego Torres Villarroelre változtatták (18. századi polihisztor, író, orvos, matematikus)
    • A 2004. március 11-i madridi terrortámadás áldozataira emlékezve egy utca nevét erre változtatták
  • Kora nyáron a legtöbb autós által úttesten elgázolt állat a sündisznó, írja az Orpheus Állatvédő Egyesület és hozzáteszik, mivel a süni éjszaka vadászik, legtöbbször a sötétben útra tévedő egyedeket a gépjárművek vezetői már későn észlelik. Ezért arra kérik az autóvezetőket, hogy a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztetve, az útra tévedő állatokra ilyenkor fokozottabban ügyeljenek.

    Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője sündisznó mentéshez a következőket javasolja:

    • ha vezetés közben az úttesten sünit látunk, úgy körültekintően álljunk le és a forgalom által használt területről tegyük az út szélére a sünt;
    • ne vigyük túl messzire, mert előfordulhat, hogy megmentett állat épp a kicsinyeinek kutatja botorkálás közben az élelmet, ebben az esetben a kicsinyei is valahol a közelben lehetnek;
    • a legtöbb természetben élő sün erősen bolhás, tüskéi szúrnak, gépjárműbe tenni, hazavinni nem javasolt;
    • a süni úttestről történő leemeléshez használjunk újságpapírt, rongyot;
  • A tavaszias, kis hidegfronttal kecsegtető hosszú hétvége előtt a Pilisi Parkerdő Zrt. örömmel tudatja a természetjárókkal, hogy a múlt heti extrém csapadék- és hóhelyzet miatt lezárt turistautak többségét az erdőgazdaság munkatársai már megtisztították, így a múlt héten kiadott lezárást feloldják. A károk felmérése még zajlik.

    A közlekedés a korábban említett útvonalakon már nem balesetveszélyes, az Országos Kéktúra érintett szakaszai is újra járhatóak.

    A múlt héten lezárt útvonalak közül egyedül a Rám-szakadék marad továbbra is lezárva, ennek további helyreállítási munkálatai várhatóan a jövő hét végéig tartanak majd.

  • Kristállyal dílerkedett egy 32 éves ongai férfi a rendőrség gyanúja szerint. Az illetőt összehangolt akcióban fogták el a miskolci felderítők és a megyei főkapitányság "Bükk" alosztálya, a kihallgatáson beismerő vallomást tett, írja a police.hu.

    A kristály (rendőri-jogi szóhasználatban: új pszichoaktív anyag) ebből a jobb sorsra érdemes plüsskacsából került elő.

    Az akcióról egy rövid videót is kitettek a rendőrség oldalára.

  • Nyugalom, nem a brazil focilegenda bóbiskolt el, hanem az Év emlőse programsorozat indult el a fenti címmel, hiszen idén a mogyorós pelét mutatják be a természetvédők.

    A rendezvényhez gyerekeknek szóló pályázatok, előadások, pelefesztivál és pelebarát kiskerti programok is kapcsolódnak – írja az MTI.

    De inkább nézzék meg, milyen cuki a mogyorós pele:

  • Pénteken 13:15-kor élőben jelentkezik a Budapest Bár a próbateremből, hogy tegyen egy nagy bejelentést egy következő koncertjükről, annak sztárvendégeiről és egy egészen váratlan közreműködőről. Aki szereti a Budapest Bárt, a színházat vagy az irodalmat, annak érdemes követnie Farkas Róbert szavait ezen a videón:

    FRISSÍTÉS: Mivel az élő bejelentkezés már véget ért, elárulhatjuk, hogy a videóban a május 13-i, a MOM-ban tartott koncertről volt szó, amiben a zenekar történetében először vendég lesz két prózai színésznő, Ónodi Eszter és Jordán Adél is, ráadásul a koncerthez szöveget ír majd Kondor Vilmos, a Budapest Noir-sorozat szerzője, aki korábban még sosem csinált ilyesmit.

  • Az alsóörsi Open Road fesztivál szervezői találtak egy nemes célt is a Tankcsapda, az Edda, a Ten Years After, az Alphaville meg a többiek felléptetése mellett: szeretnének összegyűjteni 10-12 millió forintot, hogy a jelenlegi három nagymotor és három robogó mellé vehessen (és a célnak megfelelővé alakíthasson) még egy gépet a Magyar Mentőmotor Alapítvány. Sokkal több járműre lenne ugyanis igény; mint írják, csak tavaly 2460 riasztás érkezett hozzájuk, és egyéni rekordot is felállítottak: egy 46 kilométerre lévő balesethez kevesebb, mint húsz perc alatt értek ki.

    Aki segíteni szeretne, a fesztivál webshopjában vegyen egy (vagy több) 3000 forintos adomány-vócsert.

  • Egy csomó Szabadság-szobornak öltözött aktivista tiltakozott Donald Trump ellen a londoni amerikai nagykövetség előtt. Az Amnesty International az amerikai elnök századik hivatali napjára időzítette az akciót. Úgy néz ki, hogy az emberjogi szervezet értékelése az elnök eddigi tevékenységéről egészen más, mint Trump véleménye a saját munkásságáról.

  • wonderw

    Maga a rendező osztott meg egy félperces tévéreklámot a női szuperhősfilmhez, a Wonder Womanhez. Sok újdonság nincs benne a hosszabb előzeteshez képest, de a legnagyobb rajongók így is boldogok lehetnek, most látható ugyanis először (szó szerint) néhány képkocka Wonder Woman és ellensége, Ares küzdelméből.

  • Jeffrey Milstein fotóival Amerika leghíresebb élményparkjait repülhetik körbe. A képek között látható a Universal Studios tematikus parkja, a New York-i Coney Island óceánparti vidámparkja, valamint Los Angeles és Las Vegas néhány látványossága, amik madártávlatból mind tele vannak lenyűgözően sok, apró részlettel.

    Visszarepítenek 1999-be ezek a fotók. Hogy miért?

    Akkor jelent meg a GTA2, aminek kb. hasonló grafikája volt, mint ezeknek a légifotóknak, amiket amerikai élményparkokról lőtt Jeffrey Milstein.

    Képzeletben már tekerném is a rádiót a Head Radiora, ahol mindig a Taxi Drivers szólt, amikor elkötöttem egy jó öreg yellowcabet.

  • A becsült értéke több mint ötszöröséért, 1,54 millió euróért kelt el a bécsi Dorotheum csütörtöki árverésén Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festménye, amelyet Sissi ajándékozott jegyesének, Ferenc Józsefnek.

    Az MTI híre szerint az osztrák aukciósház szakértői 300 és 350 ezer euró közöttire tették a festmény becsült értékét, amely több mint 150 évig volt a Habsburg-család tulajdonában. Sőt. A festmény mintegy hatvan éven át Ferenc József ágya felett lógott a bécsi Hofburgban. Ferenc József a képet, amelynek helyén jelenleg a Hofburgban egy másolat látható, lányára, Mária Valéria főhercegnőre hagyományozta.

    Carl-Theodor-von-Piloty-and-Franz-Adam

    A Karl Theodor von Piloty és Franz Adam német festők által 1853-ban készített kép a 15 éves bajor hercegnőt ábrázolja lovon a németországi Possenhofen-kastély előt

  • "Még az is lehet, hogy McQueen súlyos balesetet szenved, depressziós lesz, de aztán a barátai megmutatják neki, mi igazán fontos az életben, így magára talál, visszatér a versenypályára, és akkor szenved csak halálos balesetet, hogy nagyobbat üssön, és világszerte szülők milliói taníthassák meg a gyerekeknek, hogy az autósport veszélyes, az elmúlás meg örök"  - írtuk a Verdák 3 előző előzetesét látva. Most kijött egy újabb trailer, amiből kiderül, hogy szegény  McQueen tényleg nagyon súlyos balesetet szenved, de azért a jóslatunk többi részére nem vennénk mérget. A  Pixar mese 2017. június 16-án kerül a mozikba.  

    Cars 3 (2017) Trailer
  • Május 1-jén 100 kocsmáros mutatja meg, mire képes egy bográccsal. Ez lesz a Kocsmajális, vagyis a Dürer Piknik Park és a Budapest Bike Maffia adománygyűjtő bográcsbalhéja a Városliget szomszédságában. A nagy eszem-iszom nem öncélú, a résztvevők a Sweet Home kezdeményezést segítik: egy rászoruló család önkormányzati bérlakását újítják majd fel a padlótól a plafonig - többek között - a Kocsmajálison befolyt bevétel összegéből. 

    A buli gerincét amúgy idén is egy pénzdíjas verseny adja, de a lényeg persze nem ez. Aki a hangulatra kíváncsi, nézze meg a 2015-ös Kocsmajális videóját, aki pedig a további részletekre, az kattintson ide.

  • Még a fényképét is megörökítették. Az ember kényelmesen ülve nézheti, minden nap. 

    Fotó: Csizmazia Zoltán
    Fotó: Csizmazia Zoltán