Jusztina
11 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Guinness rekord megdöntésén kívül nem sok értelme volt annak, hogy egyszerre majdnem 600 bordier colliet egy helyre gyűjtsenek össze az ausztrál Willastonban, de most, hogy minderre sor került, az egyetlen dolog, amit mondhatunk: megérte.

 • A magyar miniszterelnök szingapúri hivatalos látogatásán benéz a Singapore Botenic Gardens botanikuskertbe, ahol a tiszteletére el fognak keresztelni egy orchideát. A törpe városállam nagy hagyománya, hogy ebben a megtiszteltetésben részesíti az odalátogató magas beosztású vendégeket, köztük kormányfőket.

  Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök (j) kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírásán a szingapúri Isztana elnöki palotában 2017. szeptember 26-án.
  Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök (j) kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírásán a szingapúri Isztana elnöki palotában 2017. szeptember 26-án.
  Fotó: Wallace Woon / MTI / EPA
 • Itthon nem egészen úgy néz ki a rendőrökkel való fényképezkedés, mint például Párizsban: ott, ahol évek óta hatalmas a terrorkészültség, különösen az Eiffel-torony közelében, a rendőrök simán együtt pózolnak a turistákkal, akik közös képet akarnak velük.

  Ha nem egészen tudja, hogy mi is történik, amikor egy magyar rendőrt egyáltalán nem ilyen direkt módon , hanem csak simán egy tüntetés közben fotózunk le, akkor érdemes ezt elolvasnia.

  Aztán utána újra megnéznie, hogy milyen boldogan vigyorog a G36-os gépfegyverrel pózoló rendőr, aki mellett perceken át váltották egymást a fotózkodó turisták.

 • Egy izlandi cég, a Vegamálun egy egyszerű optikai illúzióval próbálja meg biztonságosabbá tenni a közlekedést. A zebrájuk térhatású, olyan, mintha kiemelkednének az aszfaltból a csíkok, még árnyékuk is van.

  3D-zebra-crossing.png

  Ha először lát egy ilyet az autós, tuti, hogy elbizonytalanodik és leveszi a lábát a gázról, tehát jó eséllyel nem csapja el a kamupallókon átsétálókat.

  vegamalun
  Fotó: Vegamálun/Facebook

  Elképzelésem szerint Izlandon azért nincs fene nagy forgalom, de az egyik városban, Ísafjörðurban már el is kezdték tesztelni az újítást. Kíváncsi vagyok, hogy az is lassít-e, aki sokadszorra keresztezi a lebegő zebrát.