István, Vajk
17 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Independent írja, hogy a https://www.facebook.com/ads/preferences linkre kattintva könnyen kideríthetjük, hogy mit gondol rólunk a Facebook. Pontosabban a cég algoritmusa, ami megpróbálja a kedveléseink és mindenféle aktivitásunk alapján megtippelni, hogy mi az ami érdekel minket, és milyen cikkeket, felhasználói tartalmakat és hirdetéseket érdemes belepakolnia a hírfolyamunkba.

  Egy kattintást megér.

 • Vége a kajtatásnak a kézműves kocsmákban, a sörös véleményvezérek faggatásának, nyomozásnak, hogy milyen újdonságok vannak sörplaccon. Itt a sörtáska, azaz a Beercase. Az új szolgáltatás ígérete szerint havonta kiválogatja és egy kartontáskában házhoz szállítja a nyolc palack legújabb és legfelkapottabb kézműves és kisüzemi sört külföldről és Magyarországról.

  Hát persze, hogy az Indexbe is érkezett egy kartondobozos sörtáska a nyári válogatással, amibe sikerült széles körben elismert söröket, valamint meglepő újdonságokat csempészni, legyen az pale ale, hoplager, IPA vagy egy furcsa belga saison. A pontos neveket nem árulhatjuk el, mert a 6890 forintos doboz tartalma minden hónapban meglepetés. 

  Azt viszont mindenképp elmondhatjuk, hogy a múlt hónap egyik meglepetéssöre, a Horizont főzde #1 nevű New England-stílusú IPÁ-ja nincs benne. Szerencsére lejt a szerkesztőség udvara, ezért begurult ebből a sörből is egy palack a szerkesztőségbe. 

  A közepesen könnyű, illatos, Centenial, El Dorado és Amarillo komlókból készült sör kitöltve majdnem úgy néz ki, mint egy pohár frissen facsart narancslé. Illata, mint egy trópusi gyümölcspulté, íze pedig ropogósan gyümölcsös, citrusos, enyhe keserűvel a végén. Jól behűtve ott a helye az asztalon a napernyő alatt.

 • Ha egy spanyolajkúaknak szóló tévé rábírja egy interjúra a Ku Klux Klán egyik vezetőjét, naná, hogy kapva kap az alkalmon, és egy félig fekete, félig kolumbiai riporter hölgyet küld. Meg valószínűleg testőröket is, nehogy valami komolyabb balhé legyen, amint kikapcsolták a kamerákat. Az interjúban mindenesetre van minden, niggerezés, "legszívesebben megégetnélek"-ezés, "megöltünk 6 millió zsidót, elbírnánk simán 11 millió hozzád hasonlóval is"-ozás: 

 • Nem, sajnos nem valódi archív felvételek, hanem önironikus paródia, de akkor is csodálatos: a WWE pankrátorszervezet harminc évvel ezelőtti meccsek beharangozóit forgatta le és tette fel a YoTube-ra, a nép pedig zokog a gyönyörűségtől. Érdemes ezt a csatornát figyelni, de a mai termést itt alant is megnézheti: