Erzsébet
0 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  •  A floridai Ocalában halt meg egy kórházban, a halálhíréről szóló közlemény alapján valószínűleg tüdőelégtelenségben, de már régebb óta kórházban volt betegsége miatt. Tillis karrierje során több mint 60 lemezt adott ki. A hetvenes években volt népszerűsége csúcsán, akkoriban jelentek meg a legnagyobb slágerei is, mint például a Good Woman Blues, a Heart Healer vagy a Coca Cola Cowboy.

    2007-ben bekerült a Country Music Hall of Fame-be, és 2012-ben pedig megkapta a legmagasabb szintű állami elismerést, amit az USA-ban egy zenész megkaphat, a National Medal of Arts nevű díjat. A floridai születésű Tillis gyerekkorában maláriás volt, ami miatt egész életében dadogott: ez a dadogás éneklés közben eltűnt, de Tillis szeretett beszédhibájából viccet csinálni.

  • Sok, bár a konkrét számot nehezen hiszi majd el. Ahogy az sem evidens, hogy az indiai hadseregnek van egy Tornadoes nevű akrobatikus motoroscsoportja. Akik úgy gondolták, hogy meg tudják dönteni az egyetlen motorral utazó legtöbb ember világcsúcsát a bangalori Jelahanka légi támaszponton. És ezt meg is tették! Ehhez mindössze egy spéci platóval felszerelt 500 köbcentis Royal Enfield motorkerékpárra, és - most figyeljen! - 58 (!), igen, jól olvasta, 58 katonára volt szükség. Akik 1200 métert utaztak igen szoros közelségben, meglehetősen jó egyensúlyérzékkel azon a bizonyos motoron.

  • "Tisztességtelen (angolul crooked, ez Trumpnál Cilnton állandó jelzője) Hillary minden idők legnagyobb vesztese. Egyszerűen nem bír leállni, aminek a Republikánus Párt nagyon örülhet. Hillary, szedje össze magát, és fusson újra neki három év múlva!" - írta az amerikai elnök Twitteren. 

    Trump tweetjének előzménye, hogy pénteken két Hillary Clintonnal készült interjú is megjelent, amikben a tavalyi választásokat elvesztő demokrata politikus a republikánus Roy Moore-ral és a demokrata Al Frankennel szembeni, szexuális zaklatásra vonatkozó vádak kapcsán jegyezte meg, hogy nem érti, hogy hogyan lehetséges, hogy Trumpnak sosem ártottak azoknak a nőknek a nyilatkozatai, akik arról számoltak be, hogy Trump tiszteletlenül viselkedett velük. Clinton az oroszok amerikai választásokba való beavatkozására hivatkozva kérdőjelezte meg az egyik interjúban Trump elnökségének legitimitását. 

    Clinton szerint Trump elnöksége gyalázat az amerikai elnöki intézmény megbecsülésére nézve, és azt is mondta, hogy nem gondolta, hogy Trump annyira rossz elnök lesz, amilyenek az eddig teljesítménye alapján látja. Clinton szerint Trump adóreformja rossz irány, az átlagos dolgozó emberek rosszul fognak vele járni, és nem csodálkozna, ha a reformot megszavazó republikánusok 2018-ban elvesztenék a mandátumaikat a Kongresszusban. (CNBC)

  • Nemzetközi macskakiállítást rendeztek szombaton Moszkvában. A kiállított négylábúak között mindenki megtalálhatta a kedvencét: voltak szőrösek és csupaszok, kék és sárga szeműek, elevenek és lustácskák.