új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az USA Today szerint a tiltakozó tüntetések hatására lefújták a 2017-es jülani kutyahúsfesztivált. Nem nagyon volt más választásuk, miután szerdán állítólag betiltották a fesztiválon a kutyahús árusítását, így meg, ugye, nem lett volna sok értelme.

    Több mint 11 millióan írták alá a petíciót a kutyahús fesztivál ellen, ahol az állatvédők szerint a kutyákat rossz körülmények között tartják, majd hosszan kivéreztetik és megeszik őket.

    Kutyahús helyett szerintük a kínaiak inkább vágják le a drágább húsú, de a nyugati hagyományok szerint ehető állatokat, ne pedig kóbor kutyákat fogjanak be az utcáról.

  • Akinek még nem volt elég Christian Grey szexkalandjaiból, az örülhet. A trilógiához a nagy sikerre való tekintettel E.L. James írt egy negyedik részt is Grey – A szürke ötven árnyalata Christian szerint címmel. Mivel filmen az első két rész rendkívül sikeres volt (A szürke ötven árnyalata alig 40 millió dollárból készült, és 571 milliót hozott, az 55 milliós költségvetésű folytatás pedig 370 milliót), valószínűleg a harmadik rész is sikeres lesz. Akkor pedig semmi nem ment meg minket attól, hogy a negyedikből is film legyen. A színészek, Dakota Johnson és Jamie Dornan ugyan azt mondták, hogy részükről ennyi volt, de van az a pénz, mint tudjuk.

  • "Nutella országot álmodtam én, 
    ahol minden Nutella volt,
    minden Nutella, de nem csak kívül:
    csontig, velőig Nutella,
    Nutella,
    Nutella, Nutella, Nutella"

    – írja már Babits Mihály is Nutella ország című versében.

    Ha ön is Nutellarajongó, remek hírem van: a Ferrero bejelentette, hogy megnyitja a világ első hivatalos Nutella éttermét, ahol Nutellával készített Nutellaételeket lehet majd fogyasztani. A Nutella Café május 31-én nyit Chicagóban, és a Chicago Tribune szerint

    olyan, mint besétálni egy üveg Nutellába.

    Amúgy meg ha szereti a Nutellát, megcsinálhatja otthon is kézműves változatban:

    Nutellát csinálhatunk otthon is! Van mókusmogyorója?
  • Az Ignite és még egy rakás, a világon jegyzett zenekar magyar származású énekese, Téglás Zoltán is elbúcsúzott a Soungarden meghalt énekesétől, Chris Cornelltől. Azt írja, a barátja volt, majd mesél is róla egy sztorit, hogy milyen ember is volt.

  • Gondolhatta a kivitelező, amikor elfelejtett egy gyalogos ösvényt elkeríteni a Szent Gellért szobrához vezető lépcső előtti járda mellett. Az, hogy a járdát felújítják, önmagában jó hír, a baj csak az, hogy a gyalogosok az úttestre kényszerülnek, ami a kanyarban nem tekinthető biztonságosnak nappal sem, éjszaka meg pláne. Márpedig sötétedés után is szeretik felkeresni a kivilágított vízesést, ahonnan a városban gyönyörködhetnek.

  • Fantasztikus fotót vett észre a 444 Boldog István fideszes országgyűlési képviselő Facebook-oldalán. Boldog egy baromfivágóhíd alapkövét ment lerakni a körzetébe tartozó Tiszatenyőre; idáig semmi különös, de a pillanat pátoszát fokozandó vitt magával egy Szent Korona-replikát, valamint egy Alaptörvényt is.

    A szakrális tárgyakat egy takaros kis asztalkára helyezték, és kiállították őket a beszélő képviselő mellé a pusztába. A hatás tökéletes, ezekért a pillanatokért szeretjük a képviseleti demokráciát! Reméljük, ilyen alapkőletétel után a csirkék is könnyebb szívvel távoznak majd a túlvilágba az új vágóhídon. 

    Forrás: Boldog István Facebook
    Forrás: Boldog István Facebook
  • Csütörtökre virradóra meghaltChris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. 52 éves volt, a halál okát egyelőre nem közölték. (Hosszabb cikkünket az énekesről itt lehet elolvasni.) Cornell pénteken is fellépett volna, utolsó koncertjét pedig alig néhány órával a halála előtt adta. A The Independent Facebook-oldalán közétettek egy videót, ami ebből a fellépésből örökített meg egy percet.

  • Cannes egyik alapélménye, hogy az emberek azt nézik, hogy a többi ember mit néz - az már az élvezet következő szintje, ha konkrétan mi látunk valamit, legyen az egy film vagy a sztárok vonulása.

    Marion Cotillard és Charlotte Gainsbourg a hivatalos fotózás után vonult a sajtótájékoztatóra (itt írtunk az általuk főszerepelt elég rossz filmről), de oda egy hosszú hídon át vezet az út: ez is pont jó arra, hogy egy csomóan még fotózzák őket az ablakokon keresztül.

    Itt csináltuk ezt a lassított videót: elsőként Gainsbourg megy el a kép bal oldalán, nadrágban, aztán Cotillard - és közben az a patadobogás, amit hall, a kamerák kattogása (ha pedig a lenti HD-re kattint, jobban kivehető lesz az arcuk is):

    A francia sztárok átvonulnak a fotósok előtt
  • Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede az 1840-es években jött létre San Franciscóban. Ázsián kívül itt élt a legnagyobb kínai közösség. Chinatown enklávé, amely megtartotta saját szokásait, nyelvét, vallását, társadalmi klubjait és identitását. Ha érdekli, milyen volt a hangulat a negyedben, nézzen körül:

    A XXI. századra Chinatown rengeteget változott. Nagyon sok kínai költözött ki, és jellemzően különböző nemzetiségű bevándorlók érkeztek a helyükre, mert a negyedben még mindig olcsóbbak a lakások, de a negyed hangulata megmaradt. A turisták is nagyon szeretik, évente több látogató fordul meg itt, mint a Golden Gate hídon.

  • A történelem egyetlen politikusával se bántak még rosszabbul vagy méltánytalanabbul, és ezt nagy biztossággal mondom

    – hagyta el Donald Trump amerikai mártír elnök száját a connecticuti Parti Őrség Akadémia hallgatóinak mondott beszéde alatt. Szomorú!

    Különösebb tényfeltárás nélkül is nagy biztossággal állítható, hogy az elnök némi túlzást csempészett a beszédbe, de a Mashable össze is szedett néhányat a twitterezők által felvonultatott lelőtt, leszúrt, bebörtönzött politikusok közül:

  • Mert ha igen, már nem kell sokat várnia. A Harry Potter színdarab szerzője, Jack Thorne (ez az az előadás, amire egy teljes évet kell várni, ha valaki meg szeretné nézni, és előfordul, hogy 700 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni érte) musicalt csinál a King Kongból. 2018 őszén mutatják be New York-ban, és ha minden igaz, minden idők legnagyobb színpadi gorillája fog szerepelni benne.

  • Harmadik éve költenek a vörös vércsék az őrmezői lakótelepen egy 10. emeleti erkélyen. A tulajdonos engedélyével a Természetfilm.hu csapata azóta élőben közvetíti a vércse mindennapokat. Az idén a pár 4 tojást rakott le, amiből szerdán kibújt az első fióka.

    278c4bfee79881f06a7e5fc93ff0b7e0e7f77553cb11515dc90449859327f47e
    Fotó: filmdzsungel.tv
  • Itt egy igazán szép történetet a Szoljon.hu-ról. László 1975-ban már jól keresett, azért úgy döntött, befizet egy autóra. Akkor a Zsiguli, a Wartburg és a Trabant volt a sláger, de ezekre öt évet is kellett várni. László azonban meglátott egy hirdetést a Škoda 100-asról, ami már fél éven belül átvehető volt. 1975. október 29-én  bement a kőteleki takarékszövetkezetbe, és 36 ezer forint előleggel befizetett egy 74 870 forint értékű S100-asra. Három színt kellett megadnia: ő a piros, a fehér és a zöld színeket választotta. Olyan idők voltak ezek, hogy amikor 1976. február 17-én elment a Merkur telepére átvenni az autót, hát persze hogy csak hupikéket tudtak adni neki. Tudta, hogy nem érdemes finnyáskodni, mert utána megint várhat hónapokat, éveket.

    skod
    Fotó: Mészáros János / szoljon.hu

    László ezermester, nagyon vigyázott az autóra az elmúlt negyven évben. Nemcsak kedvtelésből, hanem mert azóta is ez az autójuk a feleségével. A kocsit csak hosszabb utakon használták, garázsban óvták az esőtől, a hótól és a fagytól.  Ma is csak 130 ezer kilométer van benne.   Nincs rajta  horpadás, karcolás, rozsda. Szinte minden eredeti benne, a csomagtartóban még megvan a bontatlan javítófesték is.   

    2007-ben  veterán autós rendezvényt tartottak Szolnokon.  László és felesége szerették volna megnézni a régi, főként nyugati kocsikat, és hát mi mással mentek volna oda, mint a féltve őrzött Skodájukkal.  Csak leparkoltak a többi autó mellé, eszük ágában sem volt benevezni a versenyre. Az egyik szervező azonban csodálkozva járta körbe többször is autójukat, majd azt mondta nekik:  ezzel az autóval nem is kellene nevezni, mert anélkül is elviszi a Škoda S100-asok között a kategóriagyőztes címet. Így is lett.

    Egy jól szituált ember egy időben újra és újra megkereste őket, mert meg akarta venni a régi Skodát. A hajthatatlan vevő csak rávette Lászlót, hogy mondjon már egy árat, mire László csak annyit felelt, hogy „5, talán 10”. A vevő erre csak annyit kérdezett, hogy millió forintban vagy ezer euróban érti-e ezt, és ha László erre is válaszolt volna, valószínűleg hamar üzletet kötöttek volna. A kocsi azonban nem eladó, hiszen akkor mivel járnának ezután.

  • Nem sikerült,

    bár gondolom olyan nagyon azért nem izgultak, hogy mi lesz a válasz.

    A BBC számol be a floridai Ron Reinold kalandjáról, aki kedden gondolta úgy, hogy jó ötlet játszadozni egy csörgőkígyóval. És amúgy is, mi baj lehetne abból, ha megpróbálja szájon csókolni?

    Hamm

    – válaszolta a kígyó egy kiadós arconharapással.

    Az áldozat nem vesztette el az eszméletét, de eleinte kritikus állapotban volt, helikopterrel szállították kórházba. Mostanra már jobban van.

  • A Blikk alkotta meg ezt a csodás hasonlatot, amikor beszámoltak Debreczeni Zita és Gianni nyaralásáról Tunéziában. A cikk szerint egyébként Gianni gyönyörű datolyákat fotózott, Zitával meg hát történt, ami történt. Muszáj leírni még egyszer, mert fantasztikus:

    úgy bebarnult, mint banán a nejlonzacskóban. 

  • Az önmagában nem meglepő, hogy az angol legénybúcsúk résztvevői óriási pöcsként tudnak viselkedni, erről Budapesten is gyűjthető tapasztalat bőven. Az viszont már szokatlanabb, hogy egyikük konkrétan be is öltözzön egy hatalmas hímvesszőnek.

    A Nyugat-Yorkshire-i rendőrség viszont nem ezért keresi őt és a társait, hanem mert a bulizás közepette verekedésbe keveredtek Leeds belvárosában, és lábszártöréssel, szalagszakadással és térdficammal hagytak hátra egy 26 éves férfit – írja az Independent. Az áldozatot már megműtötték, de még további beavatkozásra is szüksége lesz.

    untitled-2

    A rendőrség elismeri, hogy a jelmez vicces lehet, de remélik, hogy elég megjegyezhető is ahhoz, hogy valaki nyomra vezesse őket, és a garázdálkodó legények búcsút inthessenek a szabadságuknak vagy jelentősebb pénzösszegnek is.

  • Egy vemhes őz rohant be a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola főbejáratán – írja a nyugat.hu. Az állat felvágtatott a lépcsőn, majd az udvarra is kinézett volna, de az oda vezető ajtót zárva találta.

    Szegény őzre a készenléti rendőrök vigyáztak, aztán vadászok kötözték meg, később pedig biztonságos helyen szabadon engedték.

    Az állat valószínűleg a Gyöngyös patak medre mellett érkezhetett a belvárosba, ilyesmire a lap szerint már többször volt példa. Az iskola igazgatója szerint azért tudott bejutni az épületbe, mert az iskolánál éppen villanyszerelők dolgoztak, ezért ki volt támasztva a kapu.

  • a biciklisek lesznek, vagy lehetnek, legalábbis ha a dolgok így mennek tovább. Vagyis épp hogy nem mennek tovább.

    Két napja írtuk meg, hogy megszüntetik az újlipótvárosi halálkereszteződéseket, egyre több emelt szintű, fekvőrendőrös kereszteződést építenek a jobbkezes és alá-fölérendelt kereszteződéses utcák kavalkádjába. 

    Csakhogy, mint azt Csaba már tegnap észrevette – és a helyzet ma reggelre se változott –, a jó munkásemberek a dolguk félvégeztével, levonultak a munkaterületről, ahogy azt a szakzsargon mondja. Csaba szerint „félrerakott anyagok, eszközök, kordonok nem láthatók a közelben. Az 'elkészült' műtárgyak körül a mellékelt árok látható. Kerékpárral életveszélyes.”

    Nehéz lenne neki nem igazat adni, maximum annyival lehet kiegészíteni, hogy kismotorral és rollerrel is.

    Frissítés:

    A XIII. kerületi önkormányzat a poszt élesedése után közölte, hogy a csomópontok műszaki átvétele nem történt meg, a munkát a beton kötési ideje miatt több fázisban kell elvégezni. „Május 25-ig valamennyi jelenleg megkezdett csomópont teljes körű felújítását, befejezését tervezzük” – áll Gellért Lajos sajtóreferens tájékoztatásában.

  • Egyszerűen azért, mert akkor nem kell kínlódni a hülye külföldi országnevek leírásával, és nem eshet meg az, amivel Bernadett szembesült az Aréna Plaza Tescójában járva.

    Származási hely megjelölése az Aréna Plaza Tescójában
    Származási hely megjelölése az Aréna Plaza Tescójában
    Fotó: Olvasói fotó

    Már ha csak az nem történt, hogy az árufelcímkéző a Váccal 1995-ben magyar bajnokságot nyert, a Videotonnal UEFA Kupa-döntőig jutó egykori futballkapus, Koszta János mániás rajongója, és ahol csak tudja, lerója tiszteletét a BLSZ III.-ban szereplő Duna SK-ben még most is védő Koszta előtt.

  • Marissa Rhoades cheteki házából csak ennyi maradt:

  • Miután kiderült, hogy az MVM 508 milliót adott a Civil Összefogás Fórumnak, a kormánypárti civilek furcsa magyarázkodásba kezdtek arról, hogy mire költötték a pénzt. Bár ne tették volna, mert most a másik kormánypárti civilcsapat a Honfoglalás 2000 emiatt közleményben ment neki a CÖF-nek!

    Amikor a CÖF azt bizonygatta, hogy mennyi minden jó célra költi a félmilliárdnyi közpént, a listájukon szerepelt, hogy a magyar gyermekek egészséges táplálkozásáért megalkották és terjesztették a „táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek technológiáját”. A HVG cikke alapján, ez azt jelenti, hogy ételkóstolókat tartanak, ahol mindenféle egészséges alapanyagokból csinálnak fasírtot. 

    Felmerül a kérdés, hogy miért zöldségfasírtot gyúrnak, amikor a hazájukat kellene védeniük? Illetve dehogy merül fel, csak a Honfoglalás 2000 Egyesület, akik korábban olyasmikkel kerültek be a hírekbe, hogy Nobel-békedíjat adnának Putyinnak, akik kijelentették, hogy a Momentum csalt az olimpiát megakadályozó népszavazás aláírásaival és üdvözölték a CEU bezáratását is, szóval ők most váratlanul betámadták a CÖF-öt a fenti kérdéssel. Azt írják, hogy nem mennek el a CÖF ételkóstolójára, mert ők inkább,

    arról fognak tárgyalni több hazafias civil szervezettel (a CÖF nélkül), hogy miként tiltakozzanak az Európai Parlament Magyarországot elítélő legújabb döntése ellen".

    A közleményben azt javasolják a CÖF-nek, hogy ételkóstolás helyett inkább szervezzék meg az újabb békemenetet:

    "Nagyon jó dolog kóstolót szervezni, ám a Honfoglalás Egyesület úgy tartja: érdemes az emberek százezreit békésen meneteltetni - mondjuk Budáról a Hősök teréig, mert utána jó étvággyal fogyasztanák el a CÖF által ajánlott komplettált ételeket. Meggyőződésünk: a magyarok nemcsak a hasukat szeretik, hanem a hazájukat is, és megvédésre készen állnak - ha hívják őket."

    Hát, nem lennék most a CÖF helyében.

  • Vilmos Sándor holland uralkodó 21 éve már minden hónapban kétszer utasszállító repülőgépeket vezet másodpilótaként, amit szerdán vallott be a De Telegraaf című újságnak adott interjújában. 

    A király különleges munkája/hobbija eddig nem volt nyilvános. Az indulás előtti beköszönéskor a másodpilótának nem kell bemondania a mikrofonba a nevét, így a KLM-utasok nem is sejtethették, hogy egy híresség is van a pilótafülkében.

    Vilmos Sándornak pilótajogosítványa megtartásához évente legalább 150 órát kell repülnie, legtöbbször Norvégiába, az Egyesült Királyságba és Németországba tartó gépeket vezet. A király a lapnak elmondta, hogy azért szeret repülni, mert a pilótafülkében elengedheti magát, a földi problémáit nem viszi magával a levegőbe. 

    (BBC)

  • Átlépte a kétmilliárdos küszöböt az Android operációs rendszerrel futó aktív készülékek száma - jelentette be a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai a Google I/O fejlesztők konferencián.

    11556495 a2e8b8472bcc63ea1d461f144ba3bdfd wm

    A kétmilliárdos határ áttörésével az Android operációs rendszer nagyjából kétszer annyi aktív felhasználót tudhat magáénak, mint az Apple iPhone és iPad készülékeit működtető iOS operációs rendszere. Az okostelefon-piacon 80 százalékos a Google által a különböző gyártók számára szabadon rendelkezésre bocsátott Android részaránya.

    (MTI)

  • Én eddig nem ismertem David Brodeur munkásságát, de az alábbi izé akkora hatást tett rám, hogy muszáj megmutatni a teljes gyűjteményt. És ön, kedves olvasó, ha egyszer valami meghatározhatatlan mozgó lényt lát az utcán, ne egyből arra gondoljon, hogy életre kelt az utcai hulladék, vagy ufók jöttek önért, mert lehet, hogy csak Brodeur úr járt arra.

    yo.gif

    Persze nem fog találkozni, mert nem valós lény.