Eszter, Eliza
12 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1,3 méter, a súlya több mint 270 kilogramm. Ez az az óriási smaragd, amelyet Brazília északkeleti részén, Bahia államban találtak. A hatalmas drágakő értékét még nem becsülték fel.

  K AP20170524300
  Fotó: Pedro Mariano / MTI
 • Hétfőn a Depeche Mode-koncert volt, ki ne tudná? Tudta ezt Zsolt is, aki a fiát is elvitte, és mivel vidéken laknak, igen későn értek haza (vagy csak igen korán, attól függ, honnan nézzük). És Zsolt egy gondos apuka, nem hagyhatta, hogy a fia fáradtan iskolába menjen.

  Szülői igazolás a Depeche Mode-koncert másnapján
  Szülői igazolás a Depeche Mode-koncert másnapján
 • A világ egyik legszebb vulkanikus tava a székelyföldi Szent Anna-tó, amiben eddig szabadon lehetett fürdeni. Meg is lett az eredménye, a tó vizének vizsgálata ugyanis kimutatta, hogy

  jelentős mennyiségű naptej + testápoló + emberi ürülék van a vízben.

  Mivel a tónak sem forrása, sem lefolyása nincsen, ezért magától kevéssé képes az öntisztulásra. A Natura 2000-es környezetvédelmi terület megóvásában érdekelt civil szervezetek ezért azt javasolják, hogy tiltsák meg a fürdőzést a tóban. Hogy ezt az ajánlást mennyire fogja megfogadni a román környezetvédelmi minisztérium, még nem tudni.

 • Hat napja bújt ki az első vörös vércse fióka az őrmezői lakótelep 10. emeleti balkonládájában. Ma az élő webkamerán keresztül benéztem, hogy mi újság a fészekben, és örömmel jelenthetem, hogy már mind a négy tojásból kikeltek a tollasok.

  Mondjuk egyelőre nehéz lenne rájuk mondani, hogy cukik, és ha ezen a videón megnézzük, hogy mit és hogyan kapnak enni, akkor meg főleg. Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy előbb-utóbb biztos vörösek is lesznek, meg szépek is. Én legalábbis drukkolok.

  Enterprise Video Communications