Erzsébet
0 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A XI. kerületben, a Fegyvernek utcában, a nemzetközi férfinap alkalmából.

  Az eseményen Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, a férfiak történelmi szerepe harcolni, megteremteni a család létbiztonságát, küzdeni a nemzet érdekében. Németh szerint egy szélsőséges feminista vélekedés szerint a férfiak elnyomják, kizsákmányolják a nőket.

  Feltette a kérdést: lehet-e úgy élni, hogy az emberiség egyik fele hadat visel a másikkal szemben, normális állapot-e ez? Szerinte a Férfiak Klubja megfelelő választ adott a feminista megközelítésre, amikor nem ellentámadást indított, nem egy maszkulinista mozgalmat hozott létre, hanem azt mondta, nézzük meg, mely értékek tudnak összetartani egy családot, milyen felelőssége van a férfinak a nő és a gyermekek irányában.

  A férfiak terhe nem jelentéktelen, amit az is jelez, hogy különböző társadalmi devianciák sújtják őket, mint például az alkoholizmus és az öngyilkosság, mondta.

  Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint manapság is megvan az a felelősség-megoszlás, hogy a nő az otthon biztonságát, harmóniáját teremti meg, a férfi pedig az otthont. Nemcsak a jogok fontosak, hanem a kötelességek is. A társadalom építése arra támaszkodhat, hogy a férfiakban megjelenik a felelősség - mondta. Fontosnak nevezte, hogy a férfiak vállalják a családdal, a házassággal összefüggő kötelességeiket.

  A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy már több mint százmilliárd forint értékben vették igénybe a párok a családi otthonteremtési kedvezményt, és tízezernél is több gyermeket vállaltak az intézkedésnek köszönhetően. A házasságkötések száma tavaly húszéves rekordot döntött.

  Király Nóra (Fidesz-KDNP), Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója azt mondta, a kerület büszke arra, hogy a fővárosban először itt ültetnek "Férfi felelősség fáját".  Király szerint Újbuda családbarát, helyi szinten is meg tudja mutatni a kormányzat politikáját. A XI. kerületben nő a népességszám, bővítik az óvodai férőhelyeket, bölcsődéket építenek, baba- és jegyescsomagot vezettek be, arra biztatják a fiatalokat, hogy mielőbb házasodjanak. Király Nóra azt mondta, Újbuda rendületlenül hisz a család intézményében, a férfi és a nő szövetségében.

  Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója és elnöke arról beszélt: úgy érzékelik, hogy az iparosodás óta a férfiak alulbecsülik a családban betöltött szerepüket. "A mi karakterünk végzetesen elkezdett hiányozni" a minta átadásából - fogalmazott. Azt mondta, a férfinak nem egyedül kell eltartania a családot, hanem a nővel közösen. Ha az együttműködés hiányában megbomlik a magánélet, akkor mindennek az értelme odavész - mondta.

  Bedő Imre úgy vélekedett, hogy reményt kell kelteni, és ők a férfiakat motiválják. Férfi értékek nélkül nincs jövő, és a jövő otthon épül - mondta. A Kárpát-medencében mindenhol diófát akarnak ültetni; a növény azért is szimbolikus, mert hinni kell benne, ugyanis sok idő, amíg termőre fordul - mondta a Férfiak Klubjának alapítója és elnöke. (MTI)

 •  A floridai Ocalában halt meg egy kórházban, a halálhíréről szóló közlemény alapján valószínűleg tüdőelégtelenségben, de már régebb óta kórházban volt betegsége miatt. Tillis karrierje során több mint 60 lemezt adott ki. A hetvenes években volt népszerűsége csúcsán, akkoriban jelentek meg a legnagyobb slágerei is, mint például a Good Woman Blues, a Heart Healer vagy a Coca Cola Cowboy.

  2007-ben bekerült a Country Music Hall of Fame-be, és 2012-ben pedig megkapta a legmagasabb szintű állami elismerést, amit az USA-ban egy zenész megkaphat, a National Medal of Arts nevű díjat. A floridai születésű Tillis gyerekkorában maláriás volt, ami miatt egész életében dadogott: ez a dadogás éneklés közben eltűnt, de Tillis szeretett beszédhibájából viccet csinálni.

 • Sok, bár a konkrét számot nehezen hiszi majd el. Ahogy az sem evidens, hogy az indiai hadseregnek van egy Tornadoes nevű akrobatikus motoroscsoportja. Akik úgy gondolták, hogy meg tudják dönteni az egyetlen motorral utazó legtöbb ember világcsúcsát a bangalori Jelahanka légi támaszponton. És ezt meg is tették! Ehhez mindössze egy spéci platóval felszerelt 500 köbcentis Royal Enfield motorkerékpárra, és - most figyeljen! - 58 (!), igen, jól olvasta, 58 katonára volt szükség. Akik 1200 métert utaztak igen szoros közelségben, meglehetősen jó egyensúlyérzékkel azon a bizonyos motoron.

 • "Tisztességtelen (angolul crooked, ez Trumpnál Cilnton állandó jelzője) Hillary minden idők legnagyobb vesztese. Egyszerűen nem bír leállni, aminek a Republikánus Párt nagyon örülhet. Hillary, szedje össze magát, és fusson újra neki három év múlva!" - írta az amerikai elnök Twitteren. 

  Trump tweetjének előzménye, hogy pénteken két Hillary Clintonnal készült interjú is megjelent, amikben a tavalyi választásokat elvesztő demokrata politikus a republikánus Roy Moore-ral és a demokrata Al Frankennel szembeni, szexuális zaklatásra vonatkozó vádak kapcsán jegyezte meg, hogy nem érti, hogy hogyan lehetséges, hogy Trumpnak sosem ártottak azoknak a nőknek a nyilatkozatai, akik arról számoltak be, hogy Trump tiszteletlenül viselkedett velük. Clinton az oroszok amerikai választásokba való beavatkozására hivatkozva kérdőjelezte meg az egyik interjúban Trump elnökségének legitimitását. 

  Clinton szerint Trump elnöksége gyalázat az amerikai elnöki intézmény megbecsülésére nézve, és azt is mondta, hogy nem gondolta, hogy Trump annyira rossz elnök lesz, amilyenek az eddig teljesítménye alapján látja. Clinton szerint Trump adóreformja rossz irány, az átlagos dolgozó emberek rosszul fognak vele járni, és nem csodálkozna, ha a reformot megszavazó republikánusok 2018-ban elvesztenék a mandátumaikat a Kongresszusban. (CNBC)