Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Svájci tudósok ilyesmin dolgoznak most, csak épp kávézaccal. Alapvetően elég sci-finek hangzik, hogy svájci kutatót komoly mennyiségű energiát állítanának elő kávézaccból – marha érdekes az MTI összefoglalója, van benne 450 Celsius-fokos nedves zacc, szuperkritikus állapotba kerülő víz, tápsók, miegyéb, aminek a végén a zaccban található energia 60 százaléka meg is marad.

  Ez így egészen fantasztikus, egyet felejtettek el Svájcban: a kávé legnagyobb bánatomra (most már duplán, hiszen nem csak folyadékként, de zaccban is energiát biztosít) kihalófélben van, vagyis mire sikerülne széleskörűen felhasználhatóvá tenni a technológiát, nem maradna nagy mennyiségű kávézacc, csak olyan, amit a muskátlira, vagy a szeméttelepre szórtunk.

  Egy dolog azért van, ami miatt ennek a kis mininovellának a végén mégsem hal ki az emberiség egy posztnukleáris világban megfelelő energiahordozó hiányában: a már említett, a kávéról meglehetően rövidtávon gondolkodó svájci tudósaink szerint az eljárás - optimalizálással - minden magas víztartalmú szerves hulladék esetében alkalmazható.

  Innen már csak egy ugrás a Vissza a jövőbe szeméttel működő fúziós reaktora. A kopoltyúnövesztés azért még két ugrás.

 • Nemrég öngyilkosságot követett el Chester Bennington, a Linkin Park énekese. A fiatal énekes halála nem csak a zenészvilágot és a rajongókat rázta meg, hanem rengeteg fontos kérdést is felvetett a zeneipar mai helyzetéről és annak szereplőiről.

  Alig két hónapja, hogy az énekes elhunyt, a Linkin Park zenéinek magyarországi kiadója, a Magneoton úgy gondolta, hogy nem is lehetne szebben megemlékezni a zenész haláláról, mint egy klassz kis játékot indítani, amivel Linkin Park-bakelitet lehet nyerni. Persze ehhez be kell követni a Magneoton Hungaryt Spotifyon!

  Természetesen mindenki a saját módján kezeli a gyászt. Valaki sírdogál, valaki Spotify-playlistet csinál a kedvenc Linkin Park-számaiból. A Magneoton most úgy gondolta, hogy Bennington halála a tökéletes alkalom egy jó kis PR-kampányra, és pár követő összeszedésére Spotifyon. És mindezt hirdetésként tolják a Facebookon.

  Gratulálunk!

 • Köztudott, hogy a média hazudik, szóval ha a háttérhatalom fizetett ügynökei azt írják, hogy csak védőszemüveggel nézzük a napfogyatkozást, akkor Donald Trump nyilván vet egy pillantást a Napra puszta szemmel is, őt nem verik át.

  Ha azt hinné, hogy ez csak photoshop, akkor alább egy rövid részlet az NBC tudósításából. Melania Trumpot láthatólag még a fake media irányítja, de az amerikai elnök nem habozik, ha érdekli, mi történik a Nappal.

  Itt olvasható egyébként a teljesen félrevezetett NASA szövege arról, hogy miként védjék meg a szemüket a napfogyatkozásra kíváncsi amerikaiak. SAD.

  UPDATE: Kedvenc kommentünk az NBC tweetjéből: "Az USA első vak elnöke."

 • LeBron James nem csak remek kosaras, de úgy néz ki az úszással sem akad problémája. A Vogue róla és feleségéről készített címlapsztorit, amiben volt csapattársa, Dwyane Wade felesége árulta el, hogy pár évvel ezelőtt James a Bahamákon megmentette egy társa életét.

  Wade, James és pár barátjuk búvárkodni voltak a tengeren, majd amikor visszamásztak a csónakba, James rájött, hogy eggyel kevesebben vannak, visszaugrott a vízbe, és kihúzta bajbajutott társát, mintha csak a Baywatch egyik epizódja lett volna.