új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kollégánkat, a TotalCart erősítő Winkler Róbertet sikerült – valószínűleg azért nem túl nagy győzködés után – valahogy rávenni egy olyan videóra, amiben a háromszoros magyar ralibajnok Herczig Norbert borotválja meg a kocsijára erősített borotvával.

    winkler.PNG

    Mindehhez annyi kellett csak, hogy Winkler rezzenéstelenül tűrje, ahogy Herczig elszáguld mellette a kocsival, majd ugyanezt megcsinálja tolatva, a tükörből vezetve is.

  • Ma még nem látható gyorsasággal jön majd el Orbánék bukása, és abban a rendszerváltásban a kormány az ellenzékével együtt süllyedhet el – jósolta pár napja Tölgyessy Péter. Én nem jósolok, viszont pechemre az előbb megnéztem a Jobbik friss, politikai témájú animációs filmecskéjét.

    A pokoli kín, amit éreztem, Tölgyessy Péter legnagyobb magyar hívévé tett: mindennél intenzívebben vágyom rá, hogy amikor a Fidesz eltűnik a süllyesztőben, a Jobbik ott álljon majd, közvetlenül mellette. Ez a minimum az aljas indokból, előre kitervelten elpusztított agysejtjeimért.

  • Donald és Melania Trump testbeszédével, grimaszaikkal, a köztük lévő intimitás látszólag teljes hiányával eddig is tengernyi cikk foglalkozott. Az amerikai sajtó most azt találgatja, hogy amikor a tel-avivi reptérre érkezéskor Donald Trump a felesége keze után nyúlt hogy megfogja, Melania elhessentette-e, vagy esetleg oda is csapott-e kicsit az elnöki kacsóra.

    Nehéz elképzelni mi más járhatott Melania Trump fejében, mint hogy  "hozzám ne merészelj érni!", de persze mit tudom én, valójában mi zajlik e két, mondjuk úgy, mérsékelten szimpatikus ember között.

  • Az osztrák világbajnok síugró, Andreas Kofler elég jó panorámát választott élete nagy napjához. 33 évesen nősült meg.

  • Bemenjek a vízbe? Nem megyek be a vízbe. Vagy inkább mégis? Bent vagyok a vízben!

  • Mozart zenéjével akarja jobb terméshozamra bírni szőlőtőkéit egy piemonti borász – írja az MTI. Mindenekelőtt a kártevők elleni védekezéshez gondolja Wolfgang Amadeust nélkülözhetetlennek a piemonti borvidék egyszeri borásza, a remények szerint a nebbiolo szőlőfajtája pompásan fog reagálni a muzsikaszóra.

    Ornella Correggia célja, „hogy harmonikus egyensúlyt teremtsen a környezet és az élőlények között”. Ennek érdekében több hangszórón szól majd a klasszikus zene, a darabok listáját egy nápolyi karmester állította össze.

    Ha a wisconsini marhák több tejet adnak, amikor Mozart zenéjét hallják, miért ne érhetnénk el pozitív eredményt a szőlőskertekben?

    - kérdezi Vessicchio karmester, aki már írt egy könyvet Zene által jobban nőnek a paradicsomok címmel. Az állítás szerint a klasszikus zenén növekvő tőkéken tíz nappal korábban érnek be a fürtök. Mint mondják, a zene távol tartja a rókákat, vaddisznókat és az őzeket, és a zenének köszönhetően a szőlőtőkéket nem pusztítja kártevő és betegség sem.

  • 18581545 1743747812306490 3830239742056222826 n
    Fotó: UEG - European Union of Gymnastics / Facebook

    Az európai szövetség nem feledkezett el a 92-ben olimpiai bajnok tornászról, aki hétfőn 43 éves, és boldog 3 gyerekes anyuka Floridában.

  • Közel tízezren futották körbe hétvégén a Balatont a XI. NN Ultrabalatonon, és az 1000 csapat között az Index futói már negyedik éve birkóztak meg az idén 218,2 km-es távval. Az első szakaszokon az égető napsütéssel, az erős széllel, és az azzal érkező porral is szembe kellett nézniük a futóknak, hajnalban pedig leszakadt az ég. Ha visszaolvasná, ettől még milyen jó móka volt ez, percről percre közvetítésünket itt találja, képválogatásunkat pedig itt nézheti meg.

    A 200 egyéni induló közül Dan Lawson az időjárással mit sem törődve új pályacsúccsal 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt futotta körbe a Balatont, a nőknél pedig Maráz Zsuzsa zsinórban harmadszor győzött, ő 22 óra 31 perc 31 másodperc alatt teljesített a távot.

    Mi is sok fotót készítettünk, és az Instagramra is raktak ki futó-újságíróink képeket, videókat, de olvasóinkat is arra kértük, hogy küldjék el kedvenc ultrabalatonos pillanatukat, vagy ha bármi érdekeset, meglepőt látnak a verseny alatt.

    RUN! *#csapatjáték #ultrabalaton #indexultrabalaton #mindekozben #balaton #runplusultra #lovemyteam #csakegykör

    Zsofia Cser (@zsofiacser) által megosztott bejegyzés,

    A tavaly nagyon népszerű cipő+Balaton most visszaszorult, viszont Annához hasonlóan többen is próbálták érzékeltetni, hogy mekkora szélben kellett teljesíteniük a távot az idei indulóknak:

    Viharos szél game too strong #ultrabalaton #indexultrabalaton

    Anna Egyed ** (@annalightx) által megosztott bejegyzés,

    Köszönjük Ultrabalaton! **** #ultrabalaton #ultrabalaton2017 #indexultrabalaton #balaton #csakegykör #tihany

    Zsofia Cser (@zsofiacser) által megosztott bejegyzés,

    Hajnalban pedig megérkezett az eső, ami az indexes futók közül Tenczer Gábort áztatta el leginkább, de így is hősiesen lefutott 26 km-t. Volt, akinek Grimes adott erőt ilyen körülmények között:

    ******** #petyoskittens...esadel #ub2017 #indexultrabalaton https://open.spotify.com/track/4ZcGbQ5dOKX6rJk4yvza9R

    Adél (@adelfedel) által megosztott bejegyzés,

    Végül képszerkesztőink ezt a kifejező alkotást választották ki győztesnek az Instagram-képek közül, úgyhogy gratulálunk kbarbr-nak a Volt-napijegyhez!

    * #indexultrabalaton #ultrabalaton

    BarbaraK. (@kbarbr) által megosztott bejegyzés,

  • Elég jó szériában van Tom Holland, nemsokára ugyanis két komoly franchise-t is a 21 éves színész vihet a vállán. A már másodszor újraindított Pókember-vonal után az Uncharted kalandjáték filmjeit bízza rá a Sony, ami egyúttal azt is elárulta, hogy a PlayStation-játék filmes adaptációja egyből egy eredettörténet lesz, amiben a fiatal Nathan Drake-et (a sorozat írója szerint az anti-Indiana Jones) láthatjuk majd, vagyis hellyel-közzel a harmadik játékra építenek majd.

    tom-holland-uncharted?w=446&h=299&crop=1

    Azt persze nem tudni még, hogy jó lesz-e az újabb videojátékos próbálkozás, hogy az eddigiek hol hasaltak el, arról nemrég podcastben elmélkedtünk.

  • A magyar futball szórakoztatófaktora általában a szezon vége felé közeledve szokott felerősödni, most éppen Bognár György és a Soroksár csörtézett egy csodálatosat egymással.

    A hétvégén az történt, hogy a Bognár által irányított Budaörs 4-2-re megverte a Soroksárt, melynek így csökkentek az esélyei, hogy feljusson az NB I.-be. Bognár ezek után képes volt lenyilatkozni egy ilyet: 

    Baráti szívességet tettünk a Soroksárnak azzal, hogy megvertük őket, így legalább nem okoznak maguknak bajt az élvonalban… Ezt a mérkőzés előtt az edzőkollégával is megbeszéltem.

    Hogy Bognár ekkora troll vagy tényleg komolyan gondolta ezt, az végül is most mindegy, a lényeg, hogy a Soroksárnál felhúzták magukat, és klub ügyvezetője, Dragóner Attila nevével megjelent egy közlemény. Ebben azt írják, megdöbbentette őket a nyilatkozat, de nem hagyják, hogy elrontsák az örömüket, továbbá:

    Vasárnapi edzői nyilatkozata sem etikus, sem kollegiális nem volt. Pedig éppen neki kellene tökéletesen tisztában lenni azzal, hogy a futballpályán soha, semmi nem csak piros vagy fekete...

    Ha valaki nem ismerné a sztorit: a korábbi válogatott futballista Bognár a kétezres évek elején a Sopron vezetésében dolgozott, és tüntetett el egy elég komoly összeget, miközben gyakran látogatta az egyik soproni kaszinót. Az egészből bírósági ügy, és felfüggesztett börtön lett. Szurkolói körökben ezután rendszeresen emlegették Bognárt Kaszinós Gyuriként, a piros vagy feketével is erre tett utalást a Soroksár vezetése. 

    (via)

  • Ez itt a világ egyik legnagyobb rovara, a Dynastes hercules, azaz a herkulesbogár. A hímek akár 17 centisre is megnőhetnek, de nem kell tőlük félnie, teljesen ártalmatlanok (kivéve ha Ön egy másik hím, akkor viszont hatalmas bunyókra számíthat, előfordulhat hogy egy ilyen fogja, és a szarvával egyszerűen ledobja a fáról).

    A fenti videón végignézheti, ahogy végül a kis lárvából óriási, fényes, csillogó herkulesbogár lesz.

  • Rettentően kínos helyzetbe került a vőlegény

    A vőlegény esküje közben történt az eset, amin végül mindenki jót nevetett.

  • Az illesztésnél tört ketté.
    Tolatni próbált a külföldi kamionos, de
    nem sikerült a manőver.

    Egyelőre nem nyúltak hozzá,
    csak körbekerítették, mert
    a kárszakértő még nem mérte fel
    a helyzetet.

    Ha nem jelentkezik időben, akkor
    majd helyreállítják, és 
    a fényképek alapján tájékozódik.
    Maximum.

    (A Zaol.hu alapján)

    P1590463
    Fotó: zaol.hu
  • Afrikában nem egyszerű a halak élete. Simán megeshet, hogy az élőhelyként szolgáló folyó, tó, mocsár egyszer csak kiszárad. A kevésbé szerencsések elpusztulnak, mások viszont átmennek burgonyába:

    Az iszaphal, ha rosszra fordul a helyzet, akkor beássa magát az iszapba, és egy tojásszerű burokban várja, hogy megérkezzen a víz. Ez viszont a tapasztaltabb „halászoknak” lehetőség, akik kapákkal nekilódulnak a kiszáradt medreknek, és kivájják a halakat, mint a krumplit. 

  • Furcsa, de igen hatásos magyar reklám hívja fel a figyelmet a hólyagrák egyik legjellemzőbb tünetére, a véres vizeletre. Ezen a Facebook-oldalon egy itt a piros-hol a piros játékot lehet játszani vécékkel és a bennük lévő különböző színű pisikkel. Egyáltalán nem könnyű, próbálja ki. 

    rak

    A játék része a hólyagrák megelőzésére indult "Véres vizelet, cselekedj" című kampánynak. A kezdeményezés szlogene:

    Piros lapot adok a hólyagráknak. 

    A Daganatok.hu szerint a húgyhólyagrákos esetek a rosszindulatú daganatoknak mintegy 2 százalékát teszik ki. Ez a megbetegedés férfiakban 2,5-3-szor gyakoribb, mint nőkben. Főként az 50-70 éves korosztálynál fordul elő, de fiatalabbakban is jelentkezhet. Korai felismerés esetén gyógyításában kedvező eredmények érhetők el.  

  • Májer Lajos lőtte, és a Videoton az UEFA-kupa visszavágóját ezzel meg is nyerte a Real Madrid stadionjában. Előtte Disztl Péter fog egy tizenegyest.

    Májer sajnos már régóta nincs köztünk, 42 évesen meghalt, 1998-ban.

  • A Zing Burger a szívem egyik csücske. Tök jó, hogy van végre egy magyar hamburgerlánc, mely ráadásul annyira ügyesen tud egyensúlyozni a gyorséttermi és a kézműves versenyzők között, hogy minőségben simán lepipál többet is az utóbbiak közül.

    Mindeközben szép lassan behálózzák a várost (sőt az egész Kárpát-medencét), a jelentőségüket pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy amióta rákapcsoltak az angus marhára, a nagy nemzetközi láncok hazai éttermeiben is hirtelen megjelentek az ezzel készült szendvicsek.

    Szóval pont azért, mert szeretem őket, elképesztően nagy csalódás volt, amikor szembesültem azzal, hogy teljesen kamu a szelektív hulladékgyűjtésük. Már eleve gyanús, hogy így néz ki a szemetesük felosztása:

    Amikor rájöttem, hogy a tálcámon nincs semmi, ami a szelektívbe mehetne, megkérdeztem egy alkalmazottat, hogy mégis mi kerül akkor oda. Azt mondta:

    Á azzal ne foglalkozz, úgyis egy helyre megy!

    Elég rosszul esett, de hát úgy látszik, ez egy ilyen hely, a többiben biztos máshogy megy. Viszont pár héttel később a város másik pontján ettem egy remek hamburgert a Zingben. Ugyanezt a kérdést ott is feltettem. A válasz:

    Tök mindegy, melyikbe dobod.

    Ennek tükrében meglehetősen önironikus a recycling is sexy felirat. Merthogy a Zing Burger rohadtul nem az.

    FRISSÍTVE: A poszt megjelenése után írt nekem Csanda Eszter, az egyik tulajdonos. Elismerte, hogy a vendégtérben valóban vannak problémák, de folyamatosan oktatják az új kollégákat, hogy ne adjanak olyan választ, amely ellentétes a cég elveivel. Ugyanakkor a a háttérkonyhán, raktárban, húsüzemben stb., már egy éve külön szállítanak el minden hulladékot: papírt, üveget, műanyagot, ételmaradékot. Ez teszi ki az összes hulladéktermelésük hetven százalékát.

    Szóval reméljük, hamarosan minden flottul megy majd a Zing vendégtereiben is. Mindenesetre nem sokára visszatérünk, és beszámolunk az eredményről.

  • Pláne, hogy így, coubosítva úgy tűnik, mintha végtelen mennyiségű pörögne is a nyakán a hulahopp karikával. Amíg ezen gondolkodnak, nézzék csak, milyen nyomasztó látvány.

  • Untitled-2.gif
    Fotó: szarvas

    Trump a hétvégén nyélbe ütötte Amerika eddigi legnagyobb hadiipari szerződését Szaúd-Arábiával. Legalább 110 milliárd dollárnyi fegyvert és technológiát adnak el majd az arab országnak, ami épp most próbál saját haderőt fejleszteni külföldi import helyett. 

    A találkozónak viszont sokkal könnyedebb pillanatai járták körbe a netet az elmúlt napokban, Melania Trump és a küldöttség női tagjai például nem vettek fel fejkendőt, aztán a videó, ahol Trump beállt karddal a kezében táncolni.

    De a lényeg, természetesen, a fenti jelenet, ami akármelyik háttérhatalom-sci-fiben játszódhatna, pedig valójában megtörtént. Szarvasnak alig kellett hozzányúlnia, hogy ilyen tökéletes pillanat legyen. Még egyszer:

    Trump-Salman-al-Sissi-globe-600x461
  • Nemrég 40 éves lett Fred, az ausztrál zöld levelibéka, akit 1977-ben mentett meg egy vécéből az akkor még csak hároméves gazdája. 

    b88764381z1 20170522101336 000gtnknlus2-0-6r1z0laxky884vg3ao2 fc
    Fotó: Rob Leeson

    Egy átlagos levelibéka 20 évig él, Fred tehát extrém jól tartja magát. Olyannyira, hogy már három feleséget – Fredreika, Shirley, Maude  túlélt, jelenleg pedig egy Rose nevű békahölggyel tölti öreg napjait.

  • Lehet olcsón utazni, esetleg utazás közben alkalmi munkákkal keresni meg a pénzt a folytatásra, na de kéregetni? Vigyorgó farangok koldulnak a fenti képeken, a kommentelők meg kiborultak Bangkok Charlie posztja alatt.

  • piratescjs-jpg

    Lehet, hogy rossz napja volt, de az is simán lehet, hogy egyszerűen szar volt az a forgatókönyvverzió, amit látott - mindenesetre Depp az ötödik Karib-tenger kalózai-film előtt visszadobott egy verziót, amiben egy kalózkapitánynő lett volna a főellenség. 

    Terry Rossio, a film forgatókönyvírója szerint ezzel a verzióval sem volt keveseb vagy több gond, mint azzal amit végül leforgattak, Depp egyszerűen kijelentette, hogy semmi szükség nincs egy női főellenségre. Rossio szerint azzal indokolta, hogy az Éjsötét árnyék című filmjében is nő volt a főellenség, és az sem sült el túl jól.

  • Nagyon sokszor megnéztem és újranéztem és visszanéztem és újranéztem és visszanéztem. De még mindig nem tudom eldönteni, zseniális trükk-e vagy tényleg ilyen pontosan célzott a kis srác – de a lövés utáni öröme elég hiteles.

    A coub egyébként a szokásos heti dilisvideó-összeállításból lett kivágva, amiben sok nem annyira dilis részlet mellett felbukkan a bicikliversenyre tévedt ló, a macska, ami úgy mászik, mint pók a falon, és a világ valaha volt legszerencsétlenebb gördeszkása is. De minek is sorolom, nézzék.

  • Tessék, itt a cáfolat:

  • Csütörtökön írtam, hogy kikelt az őrmezői lakótelep egyik 10. emeleti balkonládájában egy vörösvércse-pár első fiókája. Olvasónk, Péter ezen felbuzdulva megosztotta velünk, hogy az óbudai Gyűrű utcai lakótelepi lakásuk 6. emeletén tavaly 6 azaz hat vércsefióka növekedését figyelték nap mint nap.

    vercseh2
    Fotó: Olvasónk, Péter

    A balkonládában idén két tojás figyel. A jövő héten kapnak egy webkamerát, amin keresztül bárki megfigyelheti a fiókák kibújását. Amint üzembe helyezik, szólni fogunk.

    vercseh1
    Fotó: Olvasónk, Péter