új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Például az Árkádban lévő Interspar takarítóinak, akik megmosolyogtatóan hagyományos eszközökkel estek neki a nem hagyományos időjárás következményének. Olvasónk, Viktória beszámolója következik: „Hoztak néhány vödröt és egyéb alkalmatosságot amivel felfoghatják a vizet de hamar rájöttek, hogy semmit nem ér, ugyanis kb. mindenhonnan ömlött a víz. A legviccesebb az volt, amikor a neoncsövek, egyéb izzók mellett is folyt a víz - kicsit sem veszélyes. Egyedi megoldásként egy nejlonzacskót húztam a lábamra, úgy jártam a sorok között és próbáltam a vacsorának valót megvenni. Kb. 20 perc után látták, hogy esélyük sincs a vízzel szemben, úgyhogy "technikai okok" miatt bezárták az Interspart és kitereltek mindenkit."

  • Nézzék meg, miket találtak Angyalföldön a Fiastyúk utcában, hátha van köztük ismerős:

  • A Dózsa György úton és a Lehel úton fotózott olvasónk, Antal, aki a vihar két szerencsétlen patkányáldozatát is megörökítette. 

  • "Egy autó keveredett a sínekre a mexikói és az Erzsébet királyné útja sarkán. Ha jól értem a sztorit, három autó rossz helyen fordult le az útról, mert a víz miatt nem lehetett látni az útvonalat. Az egyikük húzta a rövidebbet" – írta volt kollégánk, Freevo, aki fotót is mellékelt az incidensről. Szerencsére baja senkinek nem lett.

    mexikoi ut frivo
    Fotó: Freevo
  • Két hete írtam egy posztot arról, hogy milyen furcsán alakulnak az áruházban a vízszűrőbetétek árai: egyes kiszerelésben 2000, kettesben 2500, hármasban 2333 forintra jött ki egy betét ára.

    Az értetlenkedésemre elképesztő levéláradat érkezett: szinte mindenki azt írta, hogy az emberek vakon bíznak benne, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb, ezért sokan nem ellenőrzik, hogy tényleg jól járnak-e. Szerintük a nagy áruházak (sőt, az összes) ezt gyakran kihasználják, és a kereslet-kínálat szabályai szerint miért is ne tennék.

    Válaszolt a MediaMarkt is:

    A MediaMarkt egyes termékeket a nagy vásárlói kereslet miatt akár több százas nagyságrendű mennyiségben szerez be, ezekre a beszerzés során jelentős engedményt tud elérni, így kedvezőbb áron tudja kínálni a vásárlóknak. A helyi vásárlói igények és az ebből eredő beszerzési mennyiségbeli különbség áruházanként és kiszerelési egységenként is eltérő lehet.

    Aha.

    Aztán tegnap arra jártam, és egy sugallatnak engedelmeskedve beugrottam megnézni, mi a helyzet vízszűrő-fronton.

    IMG 3423

    Kettes kiszerelés ezúttal nem volt, de a hármas ára ezer forintot zuhant, így egy darab már csak 1965 forintba kerül. A négydarabos szett esetében pedig alig merem leírni: (törzsvevőknek) 1698 forint a szűrő már!

    Ezután mondja valaki, hogy ez egy következmények nélküli ország!

  • Több olvasónk is küldött képeket a dunaújvárosi mini tornádóról.

    tori
    Fotó: Olvasónk, Attila

    Ez egy úgynevezett nem-mezocikilonális tornádó. Ilyenek rendszeresen előfordulnak a nyári félévben, de csak nagyon rövid élettartamúak és kis területet érintenek. A szélsebességük viszont meghaladhatja a 100-150 kilométer/órát is.

  • Csütörtökön lesz 40. éve, hogy a Csillagok háborúját bemutatták az amerikai mozik. Egyrészt ennek alkalmából, másrészt követve a Baljós árnyak óta meghonosított szokást, a Vanity Fair havilap négy különböző borítóval jelenik meg május 31-én - mindegyiken a Star Wars VIII szereplői láthatók. 

    Carrie Fisher saját borítót kapott, Luke és Rey ketten osztoznak egyen, az Erő sötét oldalát a Kylo Ren-Hux tábornok-Phasma kapitány trió képviseli, a lázadókat Poe Dameron, Finn és az egyik új szereplő, Rose Tico (Kelly Marie Tran).

  • A veszprémi állatkertben tekinthető meg ez a picinek nem igazán mondható uhufióka (Bubo bubo). Az uhu, más néven nagy fülesbagoly természetes élőhelyei Európában és Ázsiában találhatóak, a világ legnagyobb bagolyfaja, Magyarországon fokozottan védett.

  • A nyáron mozikba kerülő Valerian és az ezer bolygó városa az előzetesek alapján a giccs határán egyensúlyozó űropera lesz, kismillió idegen lénnyel és az Ötödik elemből megismert harsány látványvilággal, amivel speciel semmi bajunk nincs, ha a sztorija lesz legalább olyan jó, mint a világot Milla Jovovich biggyesztett szájával megismertető nagy elődé volt. A plakátja egész jól sikerült:

    unnamed
  • A Budakeszi Vadasparkban él Európa talán legidősebb

    hiúz őméltósága,

    áll a vadaspark közleményében. Hubert idén ünnepli a 23. szülinapját, ami elég nagy szám, hiszen a szabadban legfeljebb 13 évig élnek a hiúzok.

    hubert1
    Fotó: Budakeszi Vadaspark

    Hubertet még a széltől is óvják, alacsony zsírtartalmú csirkével etetik, vitaminokat, porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt is kap, mivel fogazata és csontozata sem a régi már. 

  • Stockholmban szerda este játssza az Európa Liga döntőjét az Ajax Amsterdam a Manchester Uniteddel. Az angolok a hétfői terrortámadásra hivatkozva a szokásosnál is később érnek a stadionba, és a hagyományos edzést kihagyják kedd este. Az Ajax viszont ott lesz a tervek szerint.

    Marosi Balázs önkéntesként dolgozik az EL-döntőn
    Marosi Balázs önkéntesként dolgozik az EL-döntőn

    Megérkezett már a kupa is, ott van a helyén a Friends Arenában. A környéken a helyzet nyugodt, semmit nem érezni a Manchesterben történtekből.

  • Dugványozásból ugyan kettest kapott, de ásásból jeles.

  • Őszinte előzetest kapott A sötét ötven árnyalata, amiről az alkotók biztos azt hitték, hogy nagyon meredek, pedig a misszionáriuspózban, NADRÁGBAN kúró főszereplő sok minden, csak az nem.

  • A Velencei-tó horgászközössége keserű időket él, legalábbis a Fishingtime.hu-n megjelent beszámoló szerint: a tavi horgászrendben foglaltak ellenére egyre több helyen jelennek meg újonnan épített és lezárt horgászállások, amelyek kiszorítják a többséget a legjobb partszakaszokról. 

    A poszt szerint a szabályok tiltják ugyan a horgászállások és foglalt helyek építését, de ez egyeseket (a képek tanúsága szerint például Sukoró önkormányzatát) nem zavar abban, hogy mégis magánstégeket húzzanak fel. 

    A horgászok csalódottak, nemcsak azért, mert az építkezéseknek az az üzenete, hogy a törvények egyesekre nem vonatkoznak, hanem azért is, mert a legjobb horgász-partszakaszokat veszik így el előlük

    – szomorkodnak a horgászok. Az ügyről megkérdeztük a sukorói önkormányzatot, jelezzük majd, ha válaszoltak.

  • Látott mostanában munkáját irigylésre méltó hatékonysággal és pontossággal végző melóst? Ha nem, mutatunk egyet.

  • Ha valaki eddig kételkedett volna a címben szereplő megállapításban, nézze meg, milyen kevesen múlt, hogy egy mountain bike-os fószert lekapjon a maci a drótszamárról. Az eset Szlovákiában történt, ahol a kerékpárosoknak acélból vannak a tökeik, és kötélből az idegeik, mivel az incidens után vagy 100 méterrel leálltak, és kényelmesen megbeszélték, hogy mi az isten történt.

  • A lap szerint Kassai Viktor mostanában nem túl népszerű labdarúgó játékvezető, ami igaz is, hiszen a Real–Bayern BL-elődöntőben elég sokat tévedett a németek kárára, szóval ezzel a mondattal nincs gáz az itt olvasható cikkben. Azzal sincs, mert hát tény, hogy Kassai vezette a Szaúd ArábiaSzenegál (0-2) U20-as világbajnoki csoportmérkőzést. A gáz ezzel a mondattal van:   

    A magyar spori újra a középpontba került, miután a szenegáliak üzentek neki „Ez les” felirattal ellátott molinóval.

    Itt a kép:

    Screen Shot 2017-05-23 at 9.51.25.png

    A forrás a Trollfoci, a kép meg egy ügyesen elkapott pillanat, nem több, a felirat egészében ugyanis Allez les lions lenne, ami Hajrá oroszlánokat jelent. (A poszt korábbi verziójában egy másik megoldást futtatunk, de egy franciául beszélő kollégánk, hívjuk mondjuk Marcinak, szólt, hogy nem oda Buda.)

  • A Magyar Televízió szerkesztői 27 évvel ezelőtt ezen a napon kerültek e dilemma elé, és végül Antall, Balsai, Für, Jeszenszky helyett Maldinit, Costacurtát, Samuelt és Vitor Paneirát választották. A kormány eskütételének közvetítését megszakították, és a bécsi Praterbe kapcsoltak. Ez a szerkesztői döntés az első szabad választást megnyerő MDF-nek nagyon fájt, és ez is oka lehetett annak, hogy a következő hetekben, hónapokban, években eldurvult a médiaháború. 

    Mellesleg úgy emlékszem, elég rossz meccs volt a Milan-Benfica. Rijkaard 58. percben lőtt góljával nyertek az olaszok, nem is különösebben bántam, hogy nem lett hosszabbítás. 

  • Olvasónk szerint csőtörés történt, a környéken csak lépésben halad a forgalom. Amint megtudunk többet, frissítjük a posztot.

  • George A. Romero 1968-ban filmtörténelmet írt az Élőhalottak éjszakája (Night of the Living Dead) című horrorklasszikusával, ami lényegében nemhogy megnyitotta az utat a zombiknak a mainstream filmek felé, hanem egyből kétszer négysávos autópályát fektetett le nekik, amin aztán ő maga is öt zombifilmet hajtott végig.

    2009-ben ugyan visszavonult a rendezéstől, de máig szívesen segít fiatal filmeseket. Most épp a kaszkadőrből rendezővé vált Matt Birmannel együtt találták ki a legújabb őrületet:

    versenyautóba ültetik a zombikat, mert olyan még nem volt.

    Ez lesz majd a Road of the Dead (várhatóan Az élőhalottak útja), amiben NASCAR-szerű versenyekre kényszerítik a zombikat a pénzes elit tagjai. Aztán nyilván elszabadul a pokol valamilyen formában.

    DATIqP U0AE-Il4

    Ha tippelnem kéne, egyértelmű trollkodásnak gondolnám ezt Romerótól, de hát ki tudja, lehet, hogy a 77 éves legenda ebből is kihoz valami klasszikust.

    via Screenrant