János, Pál
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Franc se' gondolta volna, hogy olyan mértékű a Snickersbűnözés, hogy csokinként kell lopásgátlózni a cuccot. A boltban evők ellen mondjuk ez sem véd.

  • Hát mi, lakoma! Ritkán látni ennyi jegesmedvét együtt, most is kellett hozzá egy megtermett bálnatetem, amit közösen, a legnagyobb egyetértésben marcangolhattak. A videó nem új, de a 2013-es felvételt felkapta az internet, így hát mi is jó étvágyat kívánunk.

  • Átlépte a 400 ezres nézőszámot Herendi Gábor Kincsem c. filmje, illetve az eddigi 532,5 millió forintos bevétel már magyar rekordnak számít. Az egykori magyar csodalóról készült filmről írt kritikánk egyébként itt olvasható.

  • Az Oxfordi Egyetem Machine Intelligence Research Institute-jának kutatói arra voltak kíváncsiak, nagyjából mikor jön el az idő, amikor a robotok már jobban teljesítenek majd az embernél egyes szakmákban. Ehhez megkérdeztek 352 kutatót, akik a mesterséges intelligencia fejlesztésén dolgoznak, és a válaszaik alapján készítettek egy becslést. 

    A jóslat szerint a mai felnőttek közül tényleg csak a legegyszerűbb pozíciókban dolgozóknak van félnivalója a robotoktól: a mosodai alkalmazottakat, a kiskereskedelmi dolgozók egy részét, és a kamionsofőröket 50 százalékos valószínűséggel akár 15-20 éven belül kiválthatják a gépek, de a komplexebb munkakörökben (pl. sebész, matematikus) ehhez még több évtized kell elteljen. 

    A mesterséges intelligencia-kutatók egy New York Times bestseller megírását nem tartják túl nehéz feladatnak egy fejlett számítógép számára, talán igazuk is lehet (elég ha a Szürke ötven árnyalatára és hasonló könyvekre gondolni), a saját munkájukat viszont még jó darabig nem féltik az általuk létrehozott gépektől: a mesterséges intelligencia fejlesztését fogják szerintük legutoljára átvenni a robotok, a következő lépés már a teljes munkaerőpiac automatizációja lesz. 

     (BBC)