Kinga, Kincső
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Gróf Járdánházy szúrta ki egy Ikarus rajongói oldalon ezt a remek képet, ahol az is kiderül a leírásból, hogy úgynevezett "amerikai retus" módszerrel készült az illusztráció:

  Tr5 kore NIK4 640
  Fotó: old-ikarus.hu

  A képen amúgy az új TR5-ös Ikarusok bemutatkozása látható a Kossuth téren 1948-ban. A kiinduló állapot pedig amúgy ez volt:

  tr5 nik
  Fotó: old-ikarus.hu

  Valószínűleg a villamos, na meg a villamoson látható magánreklám szúrhatta az illetékesek szemét. Az ikarusos oldalon érdemes megnézni a korabeli filmhíradót is a bemutatóról!

 • Pásztor Annának elege lett, hogy a koncerteken mindenki a telefonját markolássza, ezért az egyik fellépése közben elkobozta egy rajongója telefonját, majd rágni kezdte azt. Az énekesnő az akcióval a koncertélményt tönkretevő szelfiőrületre próbálta meg felhívni a figyelmet.

  "Az Anna and the Barbies zenekar elkeseredett küzdelmet folytat azon kevéske, még nem digitalizált élettér védelme érdekében, mint a rockkoncertek, ahol gyakorta a közönséget kitakarva, mobiltelefon-tengerrel találjuk magunkat szembe... és mindhiába ugrom a közönségbe, ölelem meg őket egyenként, minden élmenynél fontosabbnak tűnik mostanában egy orronvágott selfie" – írta posztjában Pásztor Anna.

  Az énekesnő egyúttal a szelfimentes percekért is kampányol, a posztban arról ír, hogy aki vállalja, hogy legalább nyolc órára megválik a telefonjától a Woodstock az Ugaron nevű zenekari táborban, az ölelés- és puszikuponokat kap, amiket a zenekar bármelyik tagjánál beválthat.

 • Úgy indult, hogy nem tudom végignézni ezt a videót, annyira kellemetlen, de aztán mégis végignéztem, és még percekkel később is csak próbálom, de nem tudom megfogalmazni, hogy mi is, amit érzek. A sírva röhögés, a borzongató kín és az önazonosságnak szóló tisztelet e különös keverékét utoljára "Speak, the Hungarian rapper" váltotta ki belőlem, most pedig Felföldi József, a széplelkű "zenei költő" Brexit Balett című, fogalmazzunk így, lírai, zenés-táncos videója.

  A Brexit Balett tényleg a Brexitről szól. Műfajilag talán egy óda a vonzó, de elérhetetlen nőként megszemélyesített, az EU-ból épp távozóban lévő Egyesült Királysághoz. Felföldi úr szerint ballada, mely "az európaiak britekkel való társulásának témáit azonosítja: egy ködös sziget, egyszerre közeli és távoli; egy büszke tengerésznemzet nagy múltú történelemmel;

  egy összetett végzet,

  mely magával Európáéval fonódott össze."

  Az összetett végzetet, ahogy Varga Miklós Európája esetében sem, még nem igazán értem, annyira nem, hogy először Felföldi bekötött fél szemét is a költői látomás részének képzeltem. Aztán a kísérő levélből kiderült, hogy "14 évesen egy baleset következtében elvesztette egyik szemét. Hamar túltette magát személyes, de nem tragédiaként megélt balesetén." Vagy úgy, bocsánat.

  A Brexit Balett videója június közepén került fel a Youtube-ra, eddig közel 600 ezren látták, és már a Blikk is egy hónapja írt róla, szóval minősíthetetlenül munkát végzünk az európai szinten is jelentős magyar kulturális értékek közvetítése terén.

  Felföldi úr egyébként egy magyar édességgyár alapítója, "mely egész Európán és a világon át exportál, az Egyesült Királyság pedig az egyik legerősebb partnere." Talán ez valamit megmagyaráz. Talán nem.

 • Lelencgyerekből polgármesterré válni elég szép teljesítmény, még akkor is, ha az illető ember. Hát még, ha macska! Stubbs 1997-óta, nem sokkal születése után lett az alaszkai Talkeetna polgármestere. Hogy pontosan hogy, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint írásban szavazták meg, mások szerint ilyesmiről szó sem volt.

  A polgármester 2006-ban egy kocsi tetején
  A polgármester 2006-ban egy kocsi tetején
  Fotó: Jenni Konrad / Wikipeda

  Egy biztos,más polgármestere nincs a közel 900 lelkes falunak, Stubbsot azonban mindenki annak tekintette. Naponta több tucat turista látogatta meg, gyakorlatilag a település legfőbb nevezetessége volt. 

  Nagyon kíváncsi vagyok, ki fogja ezután vezetni a Talkeetnát.

  Amúgy nem ő volt az egyetlen közéleti szerepet vállaló állat, itt egy remek lista, milyen választásokon indultak csimpánzok, kutyák és macskák.

  [via]