Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Persze egyáltalán nem unalmas a folyamatos magyar jelenlét a nagy presztízsű és patinás asztrofotós oldalon,  a kép meg pláne nem unalmas, nézzék csak:

  A képen két égi látványosság figyelhető meg a pesti panoráma fölött: jobb szélen a fogyó Hold és a Vénusz együttállása vonzza a szemet, míg a kép fölső szélén fehéren ragyogó éjszakai világító felhők (noctilucent clouds, NLC) jelölik az űr határát.

  Ez utóbbiaknak mostanában van szezonja, és azt érdemes róluk tudni dióhéjban, hogy nem időjárási képződmények, azaz nem alacsony légkörben kialakuló felhők, hanem magasan, az atmoszféra legfölső rétegeiben jelennek meg. A 75-85 kilométer magasságban lebegő vulkáni hamuszemcsékre vagy meteorporszemekre kifagyott vízpára visszaveri a Nap horizont alól érkező fényét, és ez az optikai jelenség látszódik szürkület után, hajnal előtt fátyolszerű felhők formájában. Kifejezetten éteri látvány, érdemes nyár elején rá vadászni. Soponyai Györgynek ezúton gratulálunk az újabb APOD-szerepléshez.

 • West Yorkshire rendőrsége szokatlan vészhívást kapott: arról tájékoztatták a hatóságot, hogy Erzsébet királyné biztonsági öv nélkül furikázott London utcáin.

  A brit törvények alapján ilyesmiért eleve nem lehet feljelenteni a királynét, és a rendőrség nemcsak amiatt bosszankodott, hogy az eset nem is az ő körzetükben történt, hanem mert a betelefonáló által használt 999-es hívószám nem feljelentésekre használandó, kizárólag vészhelyzetekre tartogatják. Persze ezt sokan nem tudják, és naponta akár ezerszer is feltárcsázzák az emberek mindenféle piszlicsáré okból.

 • Ilyen az, amikor a szorgos kezű közösségimédia-szakember elfelejti, hogy az előre megírt poszt idején nem látott a jövőbe, és lett volna még egy kis munkája.

  Markelle Fultz lett az idei NBA-draft 1/1-es kiválasztottja, Instagramon pedig már előre ott várt a poszt, amiben a szponzorának köszönte meg a fantasztikus támogatást, amivel az új csapatba beilleszkedést segítik majd. Csakhogy nem töltötték ki az addig üresen álló város- és csapatnevet, így született meg ez a móka.

  DC-EbpCXgAA0g8f
  Fotó: Twitter

  via SB Nation

 • A nemrég átadott Duna-parti sétány ülőbútorait nem sikerült tökéletesen lepácolni.

  Hogy a hőségtől "főtt" ki a pác a gerendákból, esetleg rossz alapanyagot választottak vagy a felhelyezés után kezelték a fát, nem tudni. Mindenesetre a gerendák alatti vörösesbarna lecsurgások nem túl esztétikusak. Ezek után az ember elgondolkodik azon, hogy ha leül a padra, a nadrágja/szoknyája foltos marad-e.