Salamon
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha az ember Ausztráliába megy, akkor fel kell készülnie arra, hogy gyakorlatilag az égvilágon minden meg akarja ölni, ez alól pedig az ott őshonos ausztrál szarkák sem kivételek, amik az elmúlt évek során egyre gyakrabban támadnak rá emberekre. (Ezek a madarak nem rokonai az európai szarkáknak, nem is varjúfélék.)

  Legtöbbször a biciklistákat kezdik el zaklatni, akikre hangos rikácsolás mellett felülről rárepülnek a fejére, amivel elég könnyen tudnak komoly sérüléseket is okozni.

  Ennek azonban most vége, legalábbis ha alkalmazzák Dr. Richard Osborne onkológus nagyszerű találmányát, amit most inkább el sem magyarázok, nézzék meg inkább a videót.

 • 22555186 632899547097519 5582615675529923099 n?oh=396c189b86d369
  Fotó: facebook.com/zadorvar

  A Balaton-felvidéki Pécsely mellett van egy várrom, amely igen kedvelt turistacélpont. S ha már ott van a sok látogató, miért ne tehetnének valamit a várért? A helyreállításon fáradozó önkéntesek egy feliratot helyeztek ki, amely egy nagyon egyszerű feladat végrehajtására kéri az arra járókat, s amit önironikusan ezzel a szöveggel posztoltak a Facebook-oldalukon:

  „A cél: a hátsó (kiválogatott kődomb) legyen nagyobb mint a vegyes domb :) A mi célunk továbbá: kijavítani a táblán a szöveget :) »egyik dombról a másik dombra« ... elnézést a hibáért, de kérem ez ne tartson vissza senkit az 5 darab kő átrakásában :)”

  Nos, úgy tűnik, nem is tartott vissza senkit, mert több bejegyzésben is azon csodálkoznak, hogy maguk sem vártak ilyen pozitív fogadtatást és lelkesedést.

 • Tizennyolc éve, ezen a napon hagyta el Kövér László száját az alábbi mondat:

  Nem állt szándékomban megsérteni az MSZP választóit és tagjait, megkövetem azokat, akikben ilyen érzések keletkeztek.

  Ma már nehezen mondana ilyet, igaz, az MSZP-nek lassan már se tagjai, se választói nincsenek. De mi is történt, ami végül a bocsánatkéréshez vezetett?

  A parlamentben napirend előtt a fideszes Mátrai Márta beszélt arról, hogy az SZDSZ vezetői rágalomhadjáratot indítottak az Orbán-kormány ellen azután, hogy Csurka István lapja, a Magyar Fórum azt írta: 1976-ban Demszky Gábor önként jelentkezett besúgónak.

  Az erre adott válaszban Kövér László, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszter végig az SZDSZ-t ekézte, és ekkor csúszott ki száján az ominózus mondat:

  "Lelkiismeretfurdalást éreznek remélem azért is, mert 1994-ben kormányra léptek olyanokkal, akiket jogi értelemben csak azért nem lehet hazaárulónak minősíteni, mert ez a bűncselekményi kategória azóta elévült."

  Nem volt nehéz kitalálni, hogy Kövér itt az MSZP-re gondolt.

  Az MSZP lemondásra szólította Kövért, a Fidesz szerint politikusuk élesen és keményen ugyan, de csak az igazságot mondta ki, majd jött a bocsánatkérés a Magyar Televízióban.

  Nem véletlen, hogy a szocialisták a későbbiekben utaztak rá, és nem is kellett csalódniuk, a Fidesz 2002-es választási vereségében szerepe lehetett az úgynevezett köteles beszédnek, de arról majd máskor.

 • Fehéroroszországban, Minszktől 300 kilométerre északra, Gorodilovicsi közelében kapták lencsevégre ezt a csodás példányt.