Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Karácsony-sziget leghíresebb állata a vörös rák, mely az egész világon csak itt él, itt viszont tömegesen. Egyes becslések 45, mások szerint akár 250 millió példány kószál belőlük egész évben az erdőkben. Aztán az esős évszakban - november felé -, elindulnak a tengerpartra petét rakni. A heteken át tartó vándorlás rendkívül látványos.

  Idén a csúcsot december 13-ra várják. Idén a Google is ott lesz, hogy a Street View-n örökítse meg az eseményt. Kíváncsian várjuk az eredményt.

  GIF original 2 bright.gif
  Fotó: google
 • élkjélkj

  Ez a szimuláció azt próbálja megmutatni, hogyan alakulna át a bolygónk felszíne, ha szép lassan leeresztenék a világ óceánjait. 

  Már csak az a kérdés, hogy ha a Föld lapos, hogyan lehet üreges is a belseje, ami elnyelné a sok vizet, ha valaki kihúzná a dugót a Mariana-árok mélyén

 • Ha másért nem, a Birodalom visszavágban látott lépegetők, az AT-AT-k miatt ott a helye a legjobb fantasztikus filmek között a Star Warsnak. Félelmetesek és fenségesek egyszerre, kétségkívül a császári hadigépezet csúcsteljesítményei. (Az AT-AT egyébként az "all terrain armored transport", azaz bármilyen terepen helytálló páncélozott csapatszállító rövidítése.) És most, hogy nyakunkon a saga nyolcadik része, Az utolsó jedik, ideje megismerkednünk ezzel itt:

  Fentebb tehát az AT-AT-k továbbfejlesztett változata, az AT-M6 látható. A fanatikus SW-fanok természetesen már elég sok mindent tudnak róla: az All Terrain MegaCaliber Six (AT-M6), más néven Gorilla Walker (merthogy járása a gorillákéhoz hasonlatos) az Első rend támadó harci csapatszállítója, amivel az ellenállás ellenállását szándékoznak letörni. Elődjénél nagyobb, stabilabb (emlékezzünk az ötödik epizódban komikusan könnyen térdre kényszeríthető AT-AT-kra), és nem csak a fején, de a hátán is hordoz lézerágyút – elég nagyot, innen a "megakaliber" a nevében.

  Mindehhez csak annyi kommentárt fűznék, hogy: dam-dam-dam, da-di-damm, da-di-damm.

 • Oké, két évre felfüggesztve, de börtönre, ami a második büntetési kategória (a legenyhébb a fogház, a legsúlyosabb a fegyház). És oké, csak első fokon. No de akkor is: mivel töltötte a büntetés kihirdetésének napját az ország egyik két lábon járó nótafája?

  A Facebookon két privát és egy hivatalos oldala is van, ez utóbbi egy december 3-i adventi köszöntés óta nem frissült. A privát oldalak közül az egyiken november 18-án volt utoljára poszt, a másikon azonban ma is pörgött az élet, mint Best of Zeneexpressz CD-k a Mahasz karácsonyi partiján. (Hogy melyik a valódibb, azt nehezen tudnám megmondani, akárcsak ő, én is Békésből származom, és mindkét oldalán vannak közös ismerősök, az egyiken hat, a másikon kilenc.)

  Szóval ez utóbbin intenzív élet folyt hétfőn is: néhány órája Simicskó István albumát osztotta meg, előtte volt bajai karácsonyfa, karácsonyi nagyárverés, és persze saját zenebutikos műsoruk beharangozása sem maradt. De a legszebb talán mégis az, hogy Árpád nevű ismerőseinek saját dalával kívánt nagyon boldog névnapot – mármint pontosabban az Egy szál harangvirág általa elénekelt változatával.