Iván
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pénteken jártunk Felcsúton, ahol a világ leggazdagabb felcsúti polgármesterét, Mészáros Lőrincet kérdeztük volna. Bár közszereplő, nem volt túl lelkes, így csak a veszprémi kézilabda kapcsán Simicska Lajosról tudtuk fél percben kérdezni. A videót itt láthatták, de most nem is ez az érdekes.

  Hanem olvasónk az, amit a 35. másodperc környékén szúrt ki. Hogy amikor Lőrinc bunkó módon, kérdezés közben beül az autójába (persze világos, nem rosszabb menekülőút ez sem az összes többi politikusmenekülésnél), felvillan a mobilja kijelzőjén egy kép.

  Mutatjuk gifben, nézzék:

  meszarostelefon.gif

  És most mutatjuk a videóból kivágott lehető legjobb minőségű képben, íme:

  image.png

  Nos, ki az a Fidesz-közeli, közszereplőjellegét Ibizán vagy Makaón sem elvesztő magyar közszereplő közszereplő, aki valami különös szenvedéllyel vonzódik a lilás jellegű ingekhez és ahhoz, hogy a hajában olyan csík legyen, mintha fészket vert volna rajta egy borzcsalád? Olvasónk, Bálint legalábbis úgy tippeli, hogy vagy Habony Árpádot választotta képernyőképnek az Ember, Aki Álmában Is Képes Megvenni Egy Kisebb Megyét, vagy éppen hívja őt Habony. Vajon valóban ez történt, vagy tök más van a képen?

  Ki hívja Mészáros Lőrincet?

  • 113
   Habony Árpád
  • 41
   Senki nem hívja, ez a telefon kijelzője
  • 26
   Vlagyimir Putyin
  • 9
   Simicska Lajos
  • 7
   Nem Habony, hanem valaki, akitől épp megvesz valamit
 • Igen, jól olvasták a címet, tényleg egy ellopott nagylábujjról van szó, aminek a háttérsztorija még ennél a felütésnél is elképesztőbb.

  Dawson Cityben járunk, ami egy alig több mint ezres lélekszámú település a kanadai Yukonban,  ismertségét pedig a Downtown Hotelnek köszönheti. 

  Történt ugyanis, hogy 1973-ban a helyi Dick Stevenson kapitány talált egy alkoholban tartósított amputált nagylábujjat és úgy gondolta, jó ötlet lenne levinni a Hotel szalonjába és különféle italokba beletenni, amit aztán bátor emberek megisznak majd.

  Így született meg a Sourtoe Cocktail Club, ahol a mai napig fennmaradt az a szabály, hogy bármibe is kéred és bármilyen gyorsan iszod azt meg,

  a szádnak érintenie kell a nagylábujjat.

  Az idők során persze cserélődtek a lábujjak,

  • jellemzően véletlenül nyelték le őket a vállalkozók,
  • de olyan is volt, aki szándékosan tette ugyanezt, majd szépen kifizette az ezért járó bírságot és elment,
  • múlt vasárnap pedig az első lopás is megtörtént.

  Ez utóbbi esetnek a végére került most pont, a tettes ugyanis egy bocsánatkérő levél kíséretében visszaküldte a nagylábujjat a hotelnek, akik ebben az esetben a bírságtól is eltekintenek majd.

  (UPI)

 • Megdöbbentő, de a West Brom. Lampard, Carrick, Paul Ince vagy Rio Ferdinand foroghat a trópusi szigetén. Ezt érdemli az a csapat, ahol még Steve "Who let the Potts out?" Potts is képes volt lőni egy gólt? Úgy tűnik, igen.

  Ezt nem a véleményem, hanem az Unibet csinált még tavaly novemberben, kicsit homályos módszertannal egy globális összehasonlítást a Premier League csapatok népszerűségéről. A Facebookos like-ok száma volt az összehasonlítás alapja, és elképzelhetőek módszertani hiányosságok, de azért nagyságrendileg valószínűleg nem tévedtek nagyot.

  A legnépszerűbbet bárki kitalálhatja, mert mindig annak szurkolnak sokan, aki sokáig sokat nyert. Szóval a Manchester United-nek van a legtöbb drukkere, nagyjából 75 millió, jelentősen lemaradva a Chelsea, 42,5 millióval az Arsenal, majd (jövőre, hehe) a Liverpool, és ötödik nagyjából ugyanannyi, 32,5 millió szurkolóval a Manchester City.


  Going Global: The worldwide fanbases of the Premier League

 • 19399108 10155244429380867 2740566828214314044 n

  Ki várja annyira? Hát például én. Kondor Vilmos regényéből készül a Budapest Noir (rendezte: Gárdos Éva), olyan színészekkel, mint Kolovratnik Krisztián, Kulka János, és Dobó Kata, és a címéhez illően a harmincas évek fővárosában fog játszódni, a főszereplője pedig egy magánnyomozó lesz, aki egy prostituált halálának ügyében nyomozni kezd.

  Premierdátum még nincs, a plakát először az Origón jelent meg. Itt a cikkünk a forgatást bejelentő sajtónapról.