Lenke
17 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kicsit több mint 33 centimétert tett meg 2 perc 47 másodperc alatt egy Larry névre hallgató csiga, így sajnos jelentősen elmaradt az eddigi világrekordnál, amit egy Archie néven futó csiga állított fel. Jó lenne tudni, hogy mikor, de a Quartz videójából csak annyi derült ki, hogy a hatvanas évek óta rendezik meg a versenyt, aminek idén az angliai Congham adott otthont. A versenyen Uslime Bolt (slime = nyálka) is indult, az ő gazdájának külön is gratulálunk a leleményes szóvicchez.

 • Az indonéziai Yogyakartában, július 16. és 24. között megrendezett 48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián a magyar csapat fantasztikus eredménnyel szerepelt. (A képen balról jobbra):

  Nagy Botond, ezüstérem

  Németh Balázs, ezüstérem

  Tompa Tamás Lajos, aranyérem

  Kovács Péter Tamás, ezüstérem

  Marozsák Tóbiás, ezüstérem.

  A csapatot Tasnádi Tamás és Vankó Péter csapatvezetők, valamint Szász Krisztián megfigyelő kísérte.

  Gratulálunk!

 • Barack Obama a Clinton-kampány során tartott beszédet, amikor egy idős férfi egy Trump-feliratos transzparenst kezdett lóbálni, amin a demokrata szavazók teljesen kiakadtak, és kiabálni kezdtek vele.

  Obama mindezt nem hagyta annyiban: nagy nehezen lecsendesítette a tömeget, majd elmondta, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába bele kell, hogy férjen egy Trump-támogató megjelenése a rendezvényen, és hogy nem fújolni kell, hanem Clintonra szavazni (egyébként még azt is megemlíti, hogy az idős férfi azért sem érdemli meg amit kapott, mert "ebben az országban tiszteljük az időseket", sőt az is lehet, hogy a férfi veterán volt, ami szintén tiszteletet érdemel).

  A tusványosi eset után - ahol egy fotós rántott a hajánál fogva a földre egy Orbán Viktort kifütyülő fiatal nőt - egyelőre annyi történt, hogy a fotós bocsánatot kért a tettéért.

 • Győrben már nagyon készülnek a július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválra. 50 országból 3600 versenyzőt várnak, 152 magyar induló lesz, 130 versenyszámot rendeznek meg. A Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál lévő földnyelv végében egy multimédiás, úszó szökőkutat építettek fel, a vízfalra vetített képekkel és filmekkel tervezik szórakoztatni a nagyközönséget. Pénteken este már élesben működött a látványos vízfal, többek között Borkai Zsoltot lehetett megcsodálni a nedves kivetítőn.