új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy olvasónk találta egy 2008-as, gyerekeknek szóló viccgyűjteményben (mert ha valami hiányzik a mai, vagyis 9 évvel ezelőtti gyerekekből, az a jó Hahota-hangulat) ezt a következőképpen kezdődő remek viccet:

    soros
    Fotó: Olvasónk

    Na és hogyan folytatódik? Kérem szépen, úgy, ahogy egy nagyon régi vicc, most próbálom visszaadni írásban. Szóval Répa azt mondja Reteknek, hogy ne hülyéskedj már, hogy gondolhatsz ilyenre, van egyáltalán esélyed? Retek pedig azt mondja, persze ötven százalék. Na de hogyhogy? Retek: hát mert én már akarom!

    192kxta8eh8gmgif.gif

    Na már most, egy kollégánk szerint ez azt jelenti, hogy már 2008-ban is azzal vicceltek, hogy Soros György nagyon gazdag, és nem lehet csak úgy elvenni a lányát. Az én elméletem az, hogy amikor az Iskolások vicces könyve nemtomhányadik részét írták, akkor átkopiztak a már emlegetett Hahotából egy viccet, de valahogy érthetővé kellett tenni a 2008-as generációnak is, ezért a szerkesztő lenézett egy Népszabadságra, és leolvasta onnan az első ismertebb nevet, ami szembejön. 

    Ettől függetlenül mondjuk 2017-ben elég tréfás olvasni Soros György nevét ilyen kontextusban, de miután kollégámmal majdnem parázs vitába keveredtem, kíváncsi vagyok az olvasók véleményére, hogy miről is szól ez a vicc valójában:

    Miért problémás elvenni Soros György lányát?

  • Ebben a hőségben valószínűleg mindenki, akinek van kertje, a háta közepére kívánja a fűnyíró hosszú órákon át tartó tologatását, de ha végleg elmenne a kedvük a pázsit ápolásától, csak gondoljanak bele, mennyivel nehezebb lenne

    71 méteren keresztül az állukon egyensúlyozni a fűnyírójukat.

    A New York-i Ashrita Furman pedig pontosan ezt tette, ráadásul egy működő (!!!) elektromos fűnyíróval.

    A férfi ezzel a saját korábbi, 20 méteres rekordját döntötte meg a

    Állon egyensúlyozott, működő fűnyíróval megtett leghosszabb távolság

    kategóriában, ami egyébként elmondása szerint nagyon boldoggá tette. Azt is hozzátette, hogy a szél miatt egyáltalán nem volt könnyű dolga, ami amúgy felveti azt a kérdést, hogy szélcsend esetén vajon könnyűnek érzi-e a működő fűnyírók állon történő egyensúlyozását.

    A rekordról videó is van, itt lehet megnézni:

    (Reuters)

  • Egy budapesti nő a barátnőjével kávézott kedd este az V. kerület egyik bisztrójában, amikor észrevette, hogy eltűnt a máltai selyemkutyája. A nő azonnal hívta a fiát, és mindketten az eb keresésére indultak. A kávézótól nem messze az utcán két férfira és egy nőre lettek figyelmesek, akiknél meglátták a kutyájukat. Azonban a három fős társaság nem volt hajlandó visszaadni a máltai selyemkutyát. A fiú ekkor több utcán keresztül követte a társaságot, akiket végül szem elől tévesztett, ekkor hívta a rendőrséget.

    slack-imgs.com
    Fotó: Police.hu

    A nyomozók a térfigyelőkamerák segítségével beazonosították a tolvajokat, és csütörtök délután meg is találták a kutyát egy XV. kerületi lakásban. A nyomozás során kiderült, hogy a kutyát a lopás utáni napon kora reggel egy hamis adásvételi szerződéssel a kerületi állatorvosnál a saját nevükre íratták. A máltai selyemkutya csütörtök délután visszakerült a gazdáihoz, írja a Police.hu.

    IMG 7738
    Fotó: Police.hu
  • Zola amúgy egy gorilla a dallasi állatkertből és az ő performanszánál jobb tartalom már garantáltan nem lesz a héten:  

    Egy ennyire tökéletes videó természetesen nem kerülheti el azt sem, hogy azonnal mémmé alakuljon, így a rend kedvéért itt van ugyanez a Flashdance-ből jól ismert Maniac című nótával megspékelve.

  • milka2
    Fotó: Police.hu

    A kaposvári rendőrök szúrták ki a 36 éves S. Zsoltot az utcán, ahogy egy csokikkal teli bevásárlókocsit tol. Megmagyarázni nem tudta, úgyhogy kattant a bilincs, utána meg a helyi rendőrök elkészítették vele ezt a csodás képet, ahol láthatjuk, mennyi csokit is tolt magával. Zsolt egyébként a barátnőjét szerette volna kiengesztelni, ránézésre úgy 20 kiló csokoládéval.

  • Éppen tegnap írtunk arról, hogy az angliai Exeter városban lévő Isca Akadémián olyan szigorú a dresscode, hogy a tanári kar a kánikulában sem hajlandó lazítani rajta, a fiúknak kötelező fekete hosszú nadrágban bejárni az iskolába.

    A nagy melegre való tekintettel azért kaptak engedményeket, például

    • kigombolhatták az ingük legfelső gombját
    • és a nyakkendőt sem volt kötelező hordaniuk (de azért a táskájukban ott kellett, hogy legyen).

    Több sem kellett az iskola fiú tanulóinak, nagyjából 30-an közülük azonnal szoknyába bújtak tiltakozásképpen, ez pedig mára célt is ért, az iskola ugyanis bejelentette, hogy az egyre melegedő nyarak miatt 

    jövő évtől már a rövidnadrágok is az egyenruha részét képezik.

      (BBC)

  • Épp békésen lapozgatom a Csendőrségi Lapokat, ahogy péntek délutánonként szoktam, hümmögök, morfondírozok, és erre mit látok?

    clk

    Az 1913. évi 20. szám szerint egy tucat "gummi-óvszer" 4 koronába került Szénási D.-nél a Sütő utczában. Ez azért elég soknak tűnik, tekintve, hogy a Csendőrségi Lapok éves előfizetése került 12 koronába. Pár másodperces, és közgazdaságilag súlyosan lazán megalapozott utánajárásom alapján, ha egy kiló kenyér 19 fillér körül volt egy évvel később, akkor egy korona vásárlóértéke nagyjából mai áron 1000-1100 forint körül lehetett.

    Nem akarok nagy szavakat használni, de több mint

    négy rugóért 12 koton egyszerűen rablás,

    nem csoda, hogy a pápák is hogy utálták sokáig. Persze, egyrészt akkor még némileg nehézkesebben készíthették az ilyesmit. Illetve azt se felejtsük el, hogy ez menő import volt elvileg, pontosabban "a legbiztosabb franczia gyártmányú  különlegesség". De inkább az utóbbi lehetett az erősebb hatás azért, ha a háború alatt, 1915 környékén már csak 20 fillér volt egy katonai koton. 

    További érdekességek, izgalmak a Csendőrségi Lapokban, például már nekik is volt Mindeközben-szerű rovatuk Különfélék néven. 

  • Aki betévedt már Angliában egy charity shopba, tudja, hogy ott a ruhától a könyveken át a játékokig, lemezekig, lakáskiegészítőkig mindent megtalál, kis szerencsével jó dolgokat vásárolhat olcsón. A bevételt pedig jótékonysági célra ajánlják fel, így nem csak vásárol, jótékonykodik is egyben.

    Leedsben azonban a sokéves átlagnál is perverzebb tárgy, egy koporsó került a jótékonysági felajánlások közé. A címkéjéről megtudható, hogy potom 140 fontért juthat hozzá az, aki úgy érzi, épp erre lenne szüksége. A koporsót egyszer használták - nem, szerencsére nem rendeltetésszerűen, hanem színpadi díszletként.

  • irinyi

    Steampunk rövidfilm készül a nagy magyar feltalálóról, Irinyi Jánosról, akinek legismertebb találmánya a modern gyufa volt. De Cibulya Nikol - aki többek között a The Biebers két videoklipjét, ezt meg ezt is rendezte, meg még egy csomó mindent - nem erről fog filmet forgatni, hanem az 1848-49-es magyar szabadságharcban Kossuth Lajos megbízásából komoly politikai szerepet vállaló Irinyiről.

    Aki a film sztorija szerint harci robotot akar gyártani, hogy azzal nyerje meg Kossuthnak a forradalmat.

    De ehhez pénz kell. És ettől nagyon vicces a készülő filmből kiadott kis videó a főszereplő Hajduk Károllyal, mert valójában annak is az a célja, hogy pénzt kérjen, igaz, nem Kossuthtól, hanem a leendő nézőktől. Mert az MTVA szűkös támogatása nagyjából elég arra, hogy úgy-ahogy leforgassák a filmet, de Cibulya szeretné - pláne, ha már ilyen menő steampunk díszletek között játszódik -, ha ennél kicsit nagyszabásúbb lehetne az egész. És például tényleg megépíthetnének egy "igazi" harci robotot.

    Úgyhogy aki szintén ezt szeretné, nézze meg a lenti részletet, aztán kattintson ide, döntse el, hogy milyen ajándékot kér, és adakozzon vidáman.

  • Ez a férfi úgy gondolta, hogy lefotóz egy idilli aligátorcsaládot. Ám mivel messziről nem ment, úgy gondolta, hogy közelebb megy. Csakhogy a dühös anya aligátor - aki a kicsinyeit védte - úgy gondolta, hogy elmehet a fotós a francba:

  • Idősebb olvasóink talán még emlékeznek arra, hogy a konzervatívabb időkben volt egy Erzsébet tér nevű közpark Budapesten. Elég menőn nézett ki, elegáns szállodák, nagykövetség, városháza, templom nézett rá.

    Aztán ahogy liberálisabb, gazdasági szempontokat figyelembe vevő vezetés került előtérbe, az évek során fokozatosan elvesztette köztérjellegét.

    Mára már nem a közé - gyakorlatilag néhány vállalkozó telephelye -, és nem is park, hiszen az elárusítóstandok, a vendéglátóhelyek, az óriáskerék és a rekláminstallációk mellett az nem fér el.

    Valami adminisztrációs hiba miatt maradt a térnek egy kis szeglete, ahová nem építettek fel sem elárusítóstandot, sem vendéglátóhelyet, sem óriáskereket, sem rekláminstallációt. Az illetékesek úgy döntöttek, hogy ha már nem termel pénzt ez a rész, akkor legalább ne is vigyen, úgyhogy nem költöttek se fűmagra, se öntözővízre, se kertészre.

    Tulajdonképpen nagyon rendes döntéshozóink vannak: míg mások szórják a pénzünket hülyeségekre, ők takarékoskodnak vele. Nagyon köszönjük!

  • Moise Kean volt az első 2000 után született játékos, aki pályára léphetett az európai topligákban, amikor novemberben beállhatott Pescara elleni bajnokin a Juventusba, most viszont nem ezzel, hanem egy elég bizarr üggyel került a figyelem középpontjába az elefántcsontparti származású olasz játékos.

    Kean szülei ugyanis mezőgazdasággal foglalkoznak Elefántcsontparton, elég nagy földjük is van, ezért amikor Keant megvette a Juventus, a játékos apja a 700 ezer eurós éves fizetés mellett pár traktort is kért, hogy még jobban menjen otthon a munka.

    Ezeket viszont azóta sem kapta meg a Juventustól, amely azt állítja, sajnos a traktorok nem férnek bele a klub büdzséjébe – pedig csak Gonzalo Higuaín 7,7 millió eurót keres évente a klubnál. A dolog azért bajos, mert Kean még nincs 18 éves, vagyis csak a szülei jóváhagyásával írhat alá bármilyen szerződést, és ha nincs traktor, hosszabbítás sem lesz a Juvénál.

    A Kean-ügylet egyben óriási potenciált nyithat meg a jövőre nézve, Football Managerben például imádnám, ha úgy igazolhatnék Debrecenből, hogy pár kombájnnal szépítenék az ajánlaton.

  • Írtuk volna 120 éve, amikor a borsodi megyeszékhely, a kisemberekre gondolva, elindította az első villamosát. Sőt azóta már meg is duplázta a villamosvonalainak a számát. Van az 1-es és a 2-es villamos, mondjuk pont ugyanazon az útvonalon. De most nem ezt, hanem a 120 éves évfordulót ünneplik, eképpen:

    A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 24-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 16:00-22:00 óra között különleges estét szervez, írja közleményében a helyi társaság.

    Forrás: mvkzrt.hu
    Forrás: mvkzrt.hu

    Ki lehet majd próbálni, milyen beülni egy autóbuszok illetve egy villamos vezetőfülkébe. Lesz veteránjármű-kiállítás, különleges járművek bemutatója, gyerekprogramok, telephely-látogatás, és még koncert is, az MVK Zrt. színpadán 18 órától a Holdviola Zenekar, 19 órától a Musical Műhely és 20 órától Mogyorósi Adrienn lép fel. És lesznek ingyenes járatok, bővebben itt olvashat erről.

  • Köszönhetően Sean Bullnak, aki eddig is az egyik legjobb dizájnernek számított, ha különböző motorsportos projekteket kellett csinálni. Ez a McLaren-Alfa Romeo festés viszont annyira elképesztően csodás, hogy muszáj (lenne) megcsinálni.

    DC7Hrp7WAAAUrhL
    Fotó: Sean Bull Design / Twitter / @seanbulldesign

    Az overall se rossz.

  • Az is lehet, hogy velem van a baj, mert eleve irtózom a pókoktól. Hát még a nagy pókoktól. Kambodzsában ezzel nem így vannak, sőt. Az egyik népszerű csemege, amit a gyerekek előszeretettel ropogtatnak és egy valamirevaló kambodzsai piac enélkül elképzelhetetlen, az a sült tarantula. Állítólag olyan íze van, mint a csirkének. Én biztos, hogy nem enném meg, de hát én a pacalt vagy a bikatöke pörköltet sem tudom értékelni.

  • Ha megkérdeznének, hogy a hűtőben mindenhol ugyanannyira van-e hideg vagy vannak melegebb és hidegebb pontjai is, akkor rögtön azt válaszolnám, hogy van, ahol hidegebb, van, ahol melegebb. Mégis, amikor bepakolom otthon a kaját, sosem foglalkozom ezzel, csak benyomok mindent véletlenszerűen oda, ahova épp befér. Pedig van pár egyszerű trükk, amit ha észben tartunk, tovább maradnak frissek az ételeink, italaink, írja az Insider.

    Elég logikus, mégse foglalkozik vele általában senki: a hűtőajtóban van a legmelegebb, egyrészt azért, mert ez van legtávolabb a csövektől, másrészt a hűtő kinyitásakor ez a rész teljes egészében kikerül a szobahőmérsékletű levegőre.

    A tejet épp ezért nem érdemes itt tartani, mert az kifejezetten könnyen romlik.

    Itt az olyan dolgokat érdemes tárolni, amik felbontás nélkül hűtés nélkül is elállnak, például ketchup, majonéz, gyümölcslevek.

    A tejet és más könnyen megromló ételeket a legalsó polcon érdemes tartani, ugyanis az a leghidegebb része a hűtőnek. A tejet ajánlott benyomni a hűtő hátuljába, azzal is lehet pár fokot hűteni rajta, ha közel van a falhoz.

    A felső és a középső polc jó minden másnak, a közepesen romlandó ételeknek.

    A hűtő tetejével érdemes még vigyázni, az sokszor melegebb mint a levegő hőmérséklete, ezért ott kenyeret vagy bort tartani kifejezetten rossz ötlet.

    A cikk szerint a toast kenyeret a mélyhűtőben kéne tartani, mivel azt úgyis pirítósnak/melegszendvicsnek süti meg az ember, akkor meg nem számít, hogy előtte fagyottak voltak a szeletek.

    És végül a legnagyobb lifehack: a zöldségeket és gyümölcsöket érdemes külön tárolni, mert egy csomó gyümölcsből olyan gázok szabadulnak fel, amik felgyorsítják a zöldségek rohadását.

  • Persze egyáltalán nem unalmas a folyamatos magyar jelenlét a nagy presztízsű és patinás asztrofotós oldalon,  a kép meg pláne nem unalmas, nézzék csak:

    A képen két égi látványosság figyelhető meg a pesti panoráma fölött: jobb szélen a fogyó Hold és a Vénusz együttállása vonzza a szemet, míg a kép fölső szélén fehéren ragyogó éjszakai világító felhők (noctilucent clouds, NLC) jelölik az űr határát.

    Ez utóbbiaknak mostanában van szezonja, és azt érdemes róluk tudni dióhéjban, hogy nem időjárási képződmények, azaz nem alacsony légkörben kialakuló felhők, hanem magasan, az atmoszféra legfölső rétegeiben jelennek meg. A 75-85 kilométer magasságban lebegő vulkáni hamuszemcsékre vagy meteorporszemekre kifagyott vízpára visszaveri a Nap horizont alól érkező fényét, és ez az optikai jelenség látszódik szürkület után, hajnal előtt fátyolszerű felhők formájában. Kifejezetten éteri látvány, érdemes nyár elején rá vadászni. Soponyai Györgynek ezúton gratulálunk az újabb APOD-szerepléshez.

  • West Yorkshire rendőrsége szokatlan vészhívást kapott: arról tájékoztatták a hatóságot, hogy Erzsébet királyné biztonsági öv nélkül furikázott London utcáin.

    A brit törvények alapján ilyesmiért eleve nem lehet feljelenteni a királynét, és a rendőrség nemcsak amiatt bosszankodott, hogy az eset nem is az ő körzetükben történt, hanem mert a betelefonáló által használt 999-es hívószám nem feljelentésekre használandó, kizárólag vészhelyzetekre tartogatják. Persze ezt sokan nem tudják, és naponta akár ezerszer is feltárcsázzák az emberek mindenféle piszlicsáré okból.

  • Ilyen az, amikor a szorgos kezű közösségimédia-szakember elfelejti, hogy az előre megírt poszt idején nem látott a jövőbe, és lett volna még egy kis munkája.

    Markelle Fultz lett az idei NBA-draft 1/1-es kiválasztottja, Instagramon pedig már előre ott várt a poszt, amiben a szponzorának köszönte meg a fantasztikus támogatást, amivel az új csapatba beilleszkedést segítik majd. Csakhogy nem töltötték ki az addig üresen álló város- és csapatnevet, így született meg ez a móka.

    DC-EbpCXgAA0g8f
    Fotó: Twitter

    via SB Nation

  • A nemrég átadott Duna-parti sétány ülőbútorait nem sikerült tökéletesen lepácolni.

    Hogy a hőségtől "főtt" ki a pác a gerendákból, esetleg rossz alapanyagot választottak vagy a felhelyezés után kezelték a fát, nem tudni. Mindenesetre a gerendák alatti vörösesbarna lecsurgások nem túl esztétikusak. Ezek után az ember elgondolkodik azon, hogy ha leül a padra, a nadrágja/szoknyája foltos marad-e.

  • A film egy év múlva jön, de a cím, a szlogen és a plakát már itt van.

    Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatérnek főszereplőként, és csatlakozik hozzájuk az első két Jurassic Park-filmből ismert Jeff Goldblum is. A plakáton lévő idézet is az ő karakterétől a matematikus/rocksztár Ian Malcolmtől származik. (Variety)

  • A Miniszterelnöki Sajtóiroda tegnap publikált egy fotót, amin a kormányfő a Zsidó Világkongresszus elnökével látható a parlamenti irodájában. A kép hátterében homályosan látszik egy bekeretezett fotó egy focicsapatról, de én sajnos ennyiből nem tudtam megállapítani, hogy melyik együttes kezdőtizenegyéről van szó.

    puskasreal

    Az aranycsapatra tippeltem volna, de szerencsére tájékozottabb olvasóink segítettek: a képen az 1964-es Real Madrid látható, a labdánál Puskás Öcsivel.

    A miniszterelnök Real-imádata nem titok, a klub legutóbbi BL-győzelme után azt posztolták a Facebook-oldalára, hogy “Zidane a király!”.