Móric
9 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az időjárás szélsőségességénél már csak a hétvégére eső ígéretes zenei programok ütnek el egymástól élesebben. Ha nem tudja még, hogy hol nyomkodja telefonján az időjárást mutató appokat, itt van néhány tuti tipp.   

  Pénteken Magyarországon játszik exkluzív koncertet a német Yacopsae, akikről azt kell tudni, hogy a fénysebességnél is gyorsabban képesek játszani. Dobosukat külön élmény figyelni, ha nem hiszik el, kattintsanak az alábbi videóra. A Dürer kertben megtartott koncerten játszik még a S.O.T.E., a Step On It, és a Liberal Youth, akik legfrissebb Zsarnok EP-jüket itt mutatják be.  

  Szintén péntek esti program egy exkluzív vetítése a zseniális Chasing Trane című filmnek, ami a tucatnyi John Coltrane dokumentumfilmek közül messze a legjobb. A filmben soha nem látott archív koncert és családi videókkal van tele, és még a szaxofonozás ilyen formáját kedvelő Bill Clinton is visszatérő megszólaló a filmben. Az este nyolcas vetítés után a Szelevényi Ákossal kiegészült The Best Bad Trip is játszik, jazz őrülteknek kihagyhatatlan program. 

  Szombaton a nap-éj egyenlőséget fogják ünnepelni egy egész nap tartó szabadtéri bulin a Hajógyári-szigeten elterülő Golftanyán a BP shop szervezésében. Az egész napot beterítő programok csúcsán, a naphoz illő misztikummal körülvett Claptone fog játszani aranymaszkban cilinderben. Az esemény kutya és gyermekbarát. 

  Ha ez sem lenne elég szintén szombaton a dark, wave és a fétis szubkultúra hívei is ki tudnak kapcsolódni az angol Attrition koncertjére, ami a Kék Yukban lesz Planetdamage lemezbemutatóval, Black Nail Cabaret koncerttel, és synthwave kisteremmel körülpakolva. A mindenféle latex ruháknak mint tudjuk megvan az az előnye is, hogy lepergeti az esőt, úgyhogy akkor is nyugodtan el lehet indulni, ha éppen leszakad az ég. 

 • kristian-nairn-hodor-djing

  Ma este nem más lovagol a lemezeken a helyi PRYZM klubban, mint Kristian Nairn!

  Hogy ki?

  Az ír lemezlovas nem dj-ként lett világhírű, hanem azzal, hogy ő

  Hodor.

  És ki fog az első sorban tombolni az esti bulikán?

  Hát Isaac Hempstead Wright.

  Hogy ki?

  A srác most kezdi a helyi egyetemet, de nem erről híres, hanem arról, hogy ő

  Bran Stark.

 • Volt munka bőven, mire létrehozták a norvég amatőr ligában szerepelő Henningsvaer futballpályáját. Csodálatos helyen található a pálya. Lofoten-szigetek Norvégia északi részén fekszenek, egy száz kilométeren elnyúló szigetlánc, amely még a sarkkörön belül van. Arról is híres, hogy a 67. és 68. északi szélességi fokon nincs a világon máshol ilyen éghajlat, a januári átlag -1,5 Celsius, augusztusban pedig általában 13-15 fok szokott lenni. A sziklába vájt Henningsvaer pályája körül nincs lelátó, a községnek mintegy 500 lakosa van és a pályát elsősorban a helyi amatőrklub használja.

 • Donald Trump és Kim Dzsongun diplomáciai szájkaratéja egészen szórakoztató lenne, ha nem lenne egészen vérfagyasztó. Az utóbbi napokban nagyjából úgy szólogatnak be egymásnak, mint a pankrátorok a meccsek előtt - csak hát ugye ők aztán a ringben csak eljátsszák, hogy szilánkokra törik a másik gerincét, itt viszont hőseink keze ügyében éles atomfegyverek indítógombjai vannak.

  Akárhogy is, a nagy odamondogató-párbajban a legutóbbi szerva az észak-koreai diktátoré volt, és ő ki is tett magáért, nagyjából szenilis vén trottyosnak nevezve az amerikai elnököt. A közleményt Észak-Korea angolul is kiadta, ebben a "dotard" kifejezéssel illették Trumpot, ez egy elég ritkán használt, régies angol szó - és amint a Merriam Webster szótár kiadójának Twitter-üzenetéből kiderül, az amerikaiak nagy része nem is ismeri, lévén a szótár online változatában az egekbe emelkedett a keresések száma a definíciójára.

  Érdekes csavar a sztoriban, hogy az eredeti koreai nyelvű közleményben használt jelző inkább azt jelenti, holdkóros. Miért választották vajon a hivatalos angol fordításban ezt a 14. századi óangol sértést? Nos, az internet népének az az elmélete, hogy az észak-koreaiak ismerik azt az elmúlt pár évben elterjedt nyelvi leleményt, hogy az online nyelvújítók a "retard", vagyis szellemi fogyatékos szóból lenyesett -tard szótagot használják új, kreatív sértések megalkotására. Így születtek olyan szavak, mint a libtard (hülye liberális), femtard (hülye feminista), vagy glutard (divatból gluténérzékenységet kamuzó hülye).

  Ebbe a logikába tökéletesen beleillik a dotard kifejezés, mint a Donald + retard képlettel leírható "hülye Donald". Ez most elég érdekes dilemma elé állítja a Trumpot nagy élvezettel sértegető standuposokat, late night show-műsorvezetőket, és az elnököt úgy általában nem szívlelőket: fogadják el, hogy a dotard vicces, és használják, vagy tartózkodjanak ettől, mert hát mégis csak az észak-koreai propaganda terméke?

  Ön szerint?

  • 1436
   A dotard vicces nyelvi lelemény, tök mindegy, ki találta ki
  • 817
   Kim Dzsongun egy borzasztó tömeggyilkos diktátor, semmi nem lehet vicces, ami tőle származik