új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mármint úgy élőben, hogy ők szinkronhangok. Mondom sorban.

    • Paige O'Hara (Belle a Szépség és a szörnyetegből)
    • Irene Bedard (Pocahontas)
    • Mandy Moore (Aranyhaj az Aranyhaj és a nagy gubancból)
    • Auli'i Cravalho (Vaiana)
    • Sarah Silverman (Vanellope von Schweetz a Rontó Ralphból)
    • Kristen Bell (Anna a Jégvarázsból)
    • Kelly Macdonald (Merida a Merida, a bátorból)
    • Anika Noni Rose (Tiana A hercegnő és a békából)
    • Linda Larkin (Jázmin az Aladdinból)
    • és Jodi Benson (Ariel A kis hableányból).
  • Minden évben megrendeznek a thaiföldi Csonburiban egy vízibivalyhajtó-versenyt. Nem csak bizarrul hangzik, bizarrul is néz ki. 

    A futtató rizstermesztők célja, hogy megőrizzék az állatok hagyományos mezőgazdasági szerepét. 
    Látványosnak látványos, de ők se hallottak még hatékonyságról és technológiáról ezek szerint.

  • Megvan az első hivatalos fotó az Al Pacino főszereplésével készülő, egyelőre cím nélkül HBO-drámának, ami Joe Paternoról, a Penn State egyetem pedofilbotrányába belebukó fociedzőjéről szól (nem ő volt pedofil, de szemtanúja volt több esetnek, de hallgatott).

    A filmnek egyelőre nincsen címe, de rendezője és operatőre igen, az előbbi Barry Levinson (Amikor a farok csóválja) lesz, az utóbbi pedig a magyar Rév Marcell (Fehér isten, Jupiter holdja), aki ezt a remek fotót készített a Paternóra sminkelt Pacinóról:

    Úgy néz ki, Pacino mostanában ilyen problémás emberekről készít HBO-tévéfilmeket, játszotta az eutanázia mellett harcoló Jack Kevorkiant, és a felesége meggyilkolásáért elítélt popproducert, Phil Spectort is.

  • Amennyiben a válasz igen, akkor olvasson tovább, de ha nem, akkor se csüggedjen, hiszen még mindig válogathat a

    • körömgombás,
    • botox injekciós,
    • otoszkóppal fület vizsgálós,
    • vagy a heroinos

    tokok közül, amiket mind a my-handy-design névre hallgató mesterséges intelligencia gyártott, kizárólag jogdíjmentes képekből. Amazonon több, mint 30 ezer általa készített tok van fent, bár a nagy részükből sajnos már nem lehet venni, így például az alább látható "állatorvos és kutya mikrochip beültetés közben" névre hallgató műből sincs már több.

    Az egészben egyébként az a legröhejesebb, hogy ez vélhetően meg is éri az árusítóknak, hiszen a mesterséges intelligencia kizárólag szabadon felhasználható képekből dolgozik, a hirdetés feladása semmibe nem kerül, a nagy számok törvénye alapján pedig egy-két olyan tokot biztos gyárt, ami tényleg érdekelhet valakit, ezeket pedig percek alatt le lehet gyártani és elküldeni a vevőnek. Ráadásul most, hogy az egésznek híre is ment, biztos, hogy rengetegen vettek tőlük tokokat pusztán azért, mert jókat nevettek a kigyűjtött képeken.

  • Tegnap mi is megosztottuk a Texasban két Bush közül kukucskálva mosolygó Bill Clintont, ami ismét felelevenítette, hogy mennyi szórakoztató dolgot köszönhetünk a volt elnöknek. Tavaly például hol elszundikált felesége beszédén, hol színes lufikkal játszadozott, öt éve pedig a 4chan zenékkel foglalkozó aloldalának köszönhetően lett belőle mém.

    swag.png
    Fotó: Bill Clinton Swag

    A fent látható kép legelső változatát az Onion nevű szatirikus lap szerkesztette meg egy cikkéhez még 1999-ben, 2012-ben pedig végre mások is rájöttek, hogy mekkora potenciál rejlik benne. Ezután természetesen nem kellett sok idő ahhoz, hogy valaki még egyszerűbbé tegye a kép manipulálását.

    Így született meg a Bill Clinton Swag nevű oldal, ami miatt most úgy tűnhet, mintha Clintonnak meglennének a kedvenc albumaim bakeliten. Az oldalon amúgy tetszőleges négy albumot lehet kiválasztani, így mindenki megtalálhatja az ízléséhez illő Clintont.

    A rend kedvéért azért azt érdemes megemlíteni, hogy Clinton amúgy leginkább a jazzt kedveli, ami nem is annyira meglepő, hiszen a volt elnök elég jó jazz-szaxofonos.

  • Az angliai Leeds repülőterére szeretett volna leszállni a Ryanair egyik utasszállítója. A szél viszont nagyon megnehezítette a pilóta dolgát, nem volt sima a leszállás, többen kirepültek a helyükről. Náluk már csak azok jártak rosszabbul, akik az ablak mellett ültek és látták a gép szárnyát papírként hajlani a szélben: 

  • A Cincinnati Állatkertben Fiona nagyon jól érzi magát anyuval és apuval (Bibivel és Henryvel) a medencében:

  • Legalábbis egy Pultizer-díjas fotós kezében. A Volvo arra kérte Barbara Davidsont, hogy vigye el néhány körre a biztonsági kamerarendszerrel felszerelt XC60-as Volvót, és válogasson a folyamatosan dolgozó kamerák képeiből néhány fotónak is beillő utcai jelenetet. 

    A képek persze megrendezettek - egy lányról szólnak, aki először jár Koppenhágában és felfedezi a várost - de kizárólag az autó fedélzeti kameráival készültek. A fotós a sofőrt utasítgatta manőverezésnél, hogy megkomponálja a jeleneteket az autóval. 

    A fenti galériában látható kék és lila keretek az autó által felismert objektumok azonosítását szolgálják a fedélzeti számítógépnek. Az alattuk lévő számok például az autótól való távolságot mutatják.

    A projekt célja az volt, hogy megmutassák, mennyire megbízhatóan ismerik fel a környezetüket ezek az autóba épített vezetéssegítő eszközök.

  • Én világéletemben azt hittem, hogy az emberek azért állítanak szobrokat, hogy az utókort emlékeztessék a(z utókor szemszögéből nézve) dicső múltra. És hogy ha az is a céljuk, hogy a jelenkornak idézzék fel az egykor volt idők dicsőségét, azért az is vezérli őket, hogy alkotásuk évszázadokon át fennmaradjon, hirdetve a művész nagyságát, és egyben kor nagyszerűségét, amikor ilyen szobrok elkészülhettek (és nyilván ugyanez a helyzet az épületekkel, festményekkel, fotókkal, de nyilván a maga módján az irodalmi és zenei műalkotásokkal is, cd-ket vagy klipeket nem 24 órán után eltűnő Instagram-sztorikban mutatunk be).

    A hétvégén Esztergomban aztán nagyot fordult a világ – bennem legalábbis.

    A Szenttamás városrészben, ahol egyebek mellett egy kutyát sétáltató magyar szupernagyvállalkozóval futottam össze (nem, nem Simicska, nem is az ürgebőrbe varrt utasításait ravasz módon egy 18. századi faszoborba rejtő Fonyó Károly, pláne nem Soros), szóval Szenttamáson, a hegy oldalában még megerősíteni éreztem ezt a meggyőződésemet. A kálvárián 18. században kőből készült domborművek és kis fülkékben elrejtett, idén 236 éve készült faszobrokat láttunk, ilyeneket:

    Egy fából készült szobor 1781-ből, ami nincs rosszabb állapotban, mint a 2001-ben átadott Melocco-szobor
    Egy fából készült szobor 1781-ből, ami nincs rosszabb állapotban, mint a 2001-ben átadott Melocco-szobor
    Fotó: Haász Mirkó

    Aztán a Bazilika mögött (1869-ben nyitották meg ebben a formájában, tehát 148 éves), a Duna-part fölé magasodó sétányon eljutottunk Melocco Miklós szobrához, a Szent István megkoronázásához (2001-ben adták át, tehát idén 16 éves, vagyis 220 évvel fiatalabb, mint a szenttamási faszobrok). És azt láttam, hogy igenis van művész és van kor, akinek és amikor nem homályosítja el a látásunkat a jövő dicsfényében lebegés célja, hanem csakis az itt és csakis a most számít. Különben hogy is lehetne egy 16 éve átadott szobor ilyen állapotban (minigaléria jön, lehet kattintgatni és szörnyülködni):

  • Zach Both megvalósította azt, ami titokban mindannyiunk gyerekkori álma volt: egy tökéletesen komfortos és lakható kis furgon, amivel oda mehetünk, ahová csak akarunk,  és élhetünk bárhol boldogan.

    A videós/kreatívként dolgozó srác vett egy használt furgont, és gyönyörűen felújította a szüleivel, a munkafázisokat pedig részletesen naplózták a Vanual.com-on.

    Konyha, kinyitható ágy, kanapé, munkaasztal, könyvespolc, tényleg minden van benne, ami kell:

    élkél

    160615 EYE ZachBoth05.jpg.CROP.original-original
  • Egy apa Instagramról, aki a maximumig kihasználja azt a néhány hónapot, amíg az újszülött nem igazán tud/akar ellenkezni vagy elkúszni-mászni a képekről.

  • Izgalmas appon dolgozik egy fejlesztő, a Floato néven futó projektje már a következő generációs iphone-okhoz készülő iOS 11 kiterjesztett valóság eszközkészletére épít.

    Az app lényege, hogy a kép mellett eltárolt földrajzi adatok segítségével elhelyezi a fotót a készítés helyén. Ez nem teljesen új dolog, ma is megnézhetjük a fotóinkat a készítés helye szerint térképre rendezve, de a Floato a kész képeket rá is vetíti a kamera képére, így pont ott fognak lebegni a levegőben az örökkévalóságig, ahol elkészültek. 

    Milyen klassz lesz majd például, amikor a Lánchíd lábánál állva állva kereshetünk majd vele egy olyan helyet, ahonnan még senki, de senki nem fotózta le a naplementét.

  • Képi bizonyítékok arra, hogy nem csak magunkra lehetünk veszélyek, ha séta közben nem az útra figyelünk, hanem a lájkjainkra.

  • A szakadó eső és az ordibáló ellentüntetők (a konzervatív keresztények éve óta próbálkoznak mindenfélével, hogy megakadályozzák a pride-ot, idén konkrétan saját magukkal akarták eltorlaszolni a vonulók útvonalát) ellenére ma Szöulban is felvonultak a melegek jogaiért. Több ezren vonultak végig a város utcáin énekelve és táncolva, a szivárványos esernyőkön és zászlókon kívül volt aki különleges outfittel is készült az idei menetre. Mutatom a legjobb szetteket, a képre kattintva nyílik a galéria:

  • Az egyik sanghaji plázában ugyanis fogták magukat és 

    férjtároló fülkéket

    helyeztek el, amikről azt érdemes tudni, hogy üvegfallal rendelkeznek, belül pedig egy kényelmes szék és egy játékos PC található többféle kontrollerrel.

    A fülkéket egyelőre ingyen lehet használni, később azonban egy kisebb összeget ott kell majd hagynia az unatkozó férjeknek. Eddig mindenkinek nagyon tetszett a dolog aki próbálta, bár volt, aki szerint nagyon hamar meleg lesz bent, ezért nem ártana légkondi is a fülkékbe.

    (UPI)