Jolán
-1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk, Balázs küldte ezt a fotót a hétvégén, miután régóta bosszantja, hogy a fóti templom környéke vasárnaponként úgy néz ki, mint egy dél-alföldi kisváros mérsékelten rendezetlen KGST-piaca a kilencvenes évek első felében. A szentmisére érkező autósok ugyanis a templom előtti zöldterületet használják parkolónak. A fotókon ugyan semmi nem utal arra, hogy formálisan tilos lenne itt parkolni – meg hát szemben van a rendőrség, pláne meg hát: Isten szeme mindent lát –, de az a szép, ződ gyep, hát az nagyon hiányzik már innen.

  foti templom
 • Miért lát ma gyerekrajzokat az Indexen? Mert gyereknap van!

  Havazott az éjjel a Mátrában. Igaz, a hó mennyisége még elenyésző, és abban sem lehetünk biztosak, hogy megmarad, de a Kékestető gyönyörű téli hangulatot áraszt így az ősz végén.

   
 • Olvasónk, Artúr a hétvégén a Vasúttörténeti Parkba akarta vinni a gyerekeit, és hát hogy jár az, aki nem nézi meg előtte az interneten, hogy nyitva van-e? Így:

  Feltűnik valami fura a fotón? Nyilván feltűnik, ha már elolvasta a poszt címét: a magyar, angol és német feliratok mellett filippínóul tájékoztatják a közönséget arról, hogy zárva tartanak. Két kérdés vetődik fel.

  Egy: a filippínó nyelv tényleg akkora király, hogy három a betűt tesz egymás mellé egy szóba? (Nem, az csak egy elgépelés, helyesen "ipinaalam".)

  Kettő: Miért pont filippínó?

  • 732
   Google Translate-tel készült az egész hóbelevanc, csak mellékattintott valaki a franciának, és azóta sem tűnt fel senkinek
  • 538
   Ezzel próbálják megzavarni a migránsokat, és különben is Soros.
  • 135
   A park fenntartói nagy rajongói Duterte elnök úr háborújának a drogok és a józan ész ellen, és ezt szeretnék kifejezni
 • Rendesen megosztja az amerikaiakat, hogy most már hónapok óta térdre ereszkedve hallgatják az NFL-játékosok a himnuszt, ezzel tiltakozva a feketék elleni erőszak ellen az Egyesült Államokban. A tábor egyik része szerint mindenkinek joga van így kifejezni a tiltakozását, a másik tábor szerint ez tiszteletlenség a zászlóval, a hazával, a hadsereggel és úgy általában mindennel, ami az amerikaiaknál nemzeti.

  Utóbbi táborba tartozhat Neil McCoy texasi countryzenész is, aki annyira felhúzta magát az állandó térdelésen, hogy írt egy igazi, hamisítatlan, cowboycsizmás, dohányrágós, kurjongatva égbe lövöldözős dalt Take a Knee...My Ass! 

  A dal természetesen iszonyatos, de érdemes most megismerkedni vele, mielőtt cafatokra szedi az internet.