új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az amerikai elnök lánya, Ivanka Trump rakta fel ki a Facebook-oldalára a képet, amin a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium robotépítő csapatával pózol, miután a piros pólós diákok megnyerték a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.

    A magyar sikerről és a versenyről ebben a cikkben olvashat.

  • Érdekes fejtegetésbe kezdett a Vulture, és teljesen igazuk van, amikor Arya Stark különleges helyzetét szedik darabokra.

    A Trónok Harca világában minden karakter oda-vissza táncol a jó és a rossz szerepek között, Arya viszont egyre gonoszabb és kegyetlenebb lesz, ahogy haladunk előre a történetben. Mégis, ő maradt mindenki kedvenc cuki kislánya, aki boci szemekkel néz és játékos kardokkal hadonászik néha.

    Miközben, valójában egy kegyetlen gyilkos lett belőle, és a hetedik évad nyitójelenetében olyan hidegvérrel ől, amiért más szereplőket egy életre megutálnánk.

    Mi a titka?

    Tényleg érdemes elolvasni ezt a cikket, ha rajonganak mostanában a sorozatért. 

  • fifth element  diva dance

    Van az a jelenet Luc Besson egyik leghíresebb filmjében, Az Ötödik Elemben, amelyikben Bruce Willis operát néz, és egy kék alien szó szerint földöntúli hangon énekel. A jelenetről a zeneszerző azt mondta: azt várták, hogy a szinkronizálásért felelős operaénekes majd mosolyogva veszi kézbe a kottát, ehelyett viszont közölte, hogy sajnos ezt egy élő ember tényleg nem tudja kiénekelni, mert lehetetlen ilyen gyorsan váltani ilyen nagy hangközökkel. Úgyhogy végül külön-külön rögzítették a hangokat, aztán a megfelelő gyorsaságban egymás mögé vágták őket. Ez lett belőle:

    És ami ez után jött (húsz évvel), arra senki nem számított, mondanák a kattintásvadász hírcímek. Mondjuk tényleg nem: jött a jelenlegi legnagyobb kínai popsztár és operaénekes, Jane Zhang, és úgy kiénekelte az egészet az elsőtől az utolsó percig, hogy azóta, gondolom, a NASA-nál vizsgálják a hangfelvételt.

    3:15-től vált egyet a koncert, aztán olyan 4 perc körül durvulnak el igazán a dolgok. (A felvétel kicsit korábbi, de most újra aktuális, mivel jön Luc Besson új filmje, amely kapcsán épp most jelent meg az Index interjúja a rendezővel.)

     (via Vice)

  • Rápörögtek az oroszok a fidget spinner nevű gyerekjátékra, ami nem is gond, mert hát miért ne lehet ilyen végtelenül egyszerű cuccokkal szórakozni. Csakhogy a Kremlben nem így gondolják, az orosz Rosszija-24 csatornán pedig elhangzott egy olyan, a játék ellen érvelő mondat, hogy

    már többször is láttak fidget spinnert az ellenzék tagjainál.

    Vagyis a játék egy ártalmas nyugati termék, ami alapfelszerelése a politikai aktivizmusnak, ráadásul még veszélyes is az orosz fiatalok egészségére. 

    Mondjuk az oroszokat ismerve, nem is biztos, hogy tévednek:

  • Chris Fleet, volt mesterlövész, annyira rákattant a Trónok harcára, hogy elhatározta, otthonra is beszerez egy trónt. A férfi valószínűleg nem ismeri a magyar nyelv szépségeit a trón és trónolás jelentésárnyalatait illetően, mégis úgy döntött, a trónt a legkisebb helyiségben helyezte el - ahova ugye a király is gyalog jár. A masszív fekete kardok eltakarják a vécétartályt, de a működését nem befolyásolják, tökéletesen használható az eredeti célra.

  • Nem hétköznapi helyszínnel bővült a Google utcatérkép szolgáltatása. Végigsétálhatunk benne a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén!

    Kattintson ide és próbálj ki. Én épp azzal szívok, hogy két lépés után eltévedek, és nem találok oda a kupolás kilátóba, ahonnan láthatnám a Földet. :(

  • Nézzék csak közelebbről ezt a képet!

    A fotón a brexit részleteiről tárgyaló európai delegáció Michel Barnier vezetésével (balra középen), illetve a brit küldöttség (David Davissel, jobb közép) látható július 17-én, amikor először ültek le közösen, a tárgyalások első körös egyeztetésén Brüsszelben.

    Ha jól megnézték a képet, már biztos mosolyognak is. Míg az EU-s delegáció nagy stósz papírokkal érkezett a megbeszélésre, a brit delegáció semmivel. Üres előttük az asztal.

    Na, pont így állnak jelenleg az egyeztetések is.

  • Júniusban tombolt hatalmas tűz a portugáloknál, ahol a helyi futballszövetség nagyon eredeti ötlettel állt elő, hogyan is gyűjtsenek pénzt a lángok ellen küzdő tűzoltóknak. A Benfica és a Vitória Guimaraes közti augusztus 5-i Szuperkupán

    • minden gól után 5000,
    • minden szöglet és kapura lövés után 1500,
    • minden eladott labda után 1000,
    • minden támadás és beívelés után pedig 100 eurót fizetnek.
  • A panda az abszolút etalon, ha imádni való állatokról van szó, valahol igazságtalan, hogy az összes a Kínaiaké. Szerencsére azonban létezik internet, így azért nekünk is csurran-cseppen valami:

    A nagyon fenségesen a fenekén ülő hősünk valamit nagyon félreszagolhatott, mert iszonyat durva tüsszögőrohamot kapott. Továbbá érdemes megfigyelni a videón látható másik három, végtelenül relaxált pandát, akik elképesztően higgadtan konstatálták a társukkal történteket.  

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök felköszöntötte Ljudmila Alekszejeva orosz emberi jogi aktivistát (aki valóban az volt a maga idejében), a Moszkvai Helsinki Csoport alapító elnökét 90. születésnapja alkalmából Moszkvában, írja az MTI. Mindezt anélkül, hogy elröhögte volna magát. 

    Nagyszerű teljesítmény ez attól az embertől, akinek az országában bármikor lecsukhatják vagy megverhetik az ellenzéki pártok vezetőit, a média munkatársait, vagy úgy random bárkit, aki valamilyen okból kifolyólag nem szimpatikus.

    Putyin - "Emberi jogok - lefordíthatatlan szójáték" (2:00-tól a videón):

  • cesna landolas

    Kényszerleszállást hajtottak végre egy Cesnával a New York-i Long Island mellett. A landolást egy mögötte haladó autóról rögzítette a sofőr. A felvételen az az érdekes, hogy a landoló gép úgy simul bele a forgalomba, mintha ez természetes lenne. 

    Fel már nem szállhatott, a fűben leparkolt gépet trélerrel szállították el.

  • A 22 éves Cedric Johnson még májusban tért be egy pizzériába az amerikai Iowa városban. Az étteremben néhány társával együtt eszméletlenre vert és meglopott egy férfit, majd elszaladt.

    A pizzériában az eset után meghirdettek egy állást. Cedric Johnson vagy nagyon hülye, vagy nagyon fontosnak tartotta, hogy jó útra térjen, ezért a veszéllyel nem  törődve visszament a pizzériába, és jelentkezett a munkára.

    A férfit felismerték, eljárás indult ellene, akár 10 év börtönt is kaphat. (KCRG)

  • kesz

    Egy hét múlva kiderül, hogy ki kapja az idén a Karinthy-gyűrűt. Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. közös díja elvileg annak jár, aki a legviccesebb. Erre bizonyíték, hogy az 1975-ben alapított díjat eddig olyanok kapták meg, mint Hofi, Marton Frigyes, az ávós Komlós János, de megkapta Verebes, Sas József, Moldova, Fábry Sándor és Bödőcs Tibor is, Badár Sándorról, vagy Gálvölgyiről nem is beszélve. Itt a lista, tényleg imponáló névsor.

    Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem úgy tűnik, mintha manapság egyre nehezebb dolguk lenne a humoristáknak. Ha kritizálsz, akkor megkapod, hogy Soros ügynöke vagy, ha meg nem kritizálsz, akkor a Fidesz bérence. Pedig annyi lehetőség van a nevetésre! Ha az ember például nem úgy nézi a híreket, hogy az ő bőrére megy minden, elég vicces pillanatokkal találkozhat. Bár a humor ellenzéki műfaj, ahogy erre Farkasházy Tivadar egyszer már felhívta a figyelmet, mostanában mintha éppen a kormányalkalmazottak spontán agymenésein lehetne a legtöbbet röhögni.

    Hogy ezt bebizonyítsuk, saját listával állunk elő, hogy szerintünk, kinek kellene az idén megkapnia a gyűrűt. Gondolja végig a javasoltakat, és szavazzon rájuk!

    Kié a legviccesebb performansz?

    Az én favoritom Bayer Zsolt, aki pont egy éve fogadta meg, hogy felhagy a trágár publicisztikáival. Kár, hogy nem idei, pedig óriási poén.

  • Ezzel a fotóval illusztráltuk tegnap a hamburgi G20 idején dúló utcai zavargások helyreállítási költségeiről szóló hírünket, és kaptunk önöktől néhány teljesen jogos kérdést a fotó eredetiségét illetően. Őszintén? Még én is megkérdőjeleztem, amikor először láttam.

    Annyira hihetetlen ez a jelenet, ahogy a kapitalizmus ellen kikelő, kukákat gyújtogató tüntető a legújabb iphone-nal szelfizik az égő törmelék felett. A hamiskás hangulathoz hozzáad az is, hogy a telefonozó tüntető alakja szinte leugrik a képről a megvilágítás miatt.

    Pedig, a fotó valódi.

    Twitteren jelent meg először, ahol a fotós több képet is megosztott erről a jelenetről, a fotó eredetiségét pedig a német Spiegel is megerősítette, miután nyomozni kezdtek a kép után. 

    Miközben a fotó megjárta a maga köreit a közösségi médiában is, és beírta magát a halhatatlan mémek nagykönyvébe.

  • 2014-ben valaki(k) ellopták az üzbegisztáni Sasmai Ajub mauzóleum homlokzatáról az egyik csempét. Az üzbég hatóságok érthetetlen okokból hivatalosan nem jelentették a 13. századi, több tízezer fontra becsült kékmázas, írott csempe eltűnését, pedig Ajub próféta - a kereszténységben Jóbként ismert - mauzóleuma az UNESCO világörökségének részét képezi.

    A nyugati sajtóba már csak akkor került be a lopás híre, amikor egy véletlennek köszönhetően elő is került a csempe. Egy oxfordi tudós, James Allan szúrta ki egy mayfairi galériában azután, hogy nemrégiben Üzbegisztánban járt. A galéria tulajdonosa állítólag jóhiszeműen vásárolta meg a műtárgyat, de amikor kiderült az eredete, azonnal kapcsolatba lépett a British Museummal.

    A brit múzeum a héten fogja átadni hivatalosan a műkincset Üzbegisztán londoni nagykövetségének. John Simpson, a British Museum kurátora szerint az 52,5 centiméterszer 30,5 centiméteres csempe egyike a közép-ázsiai vallási emlékművek legkiválóbb, legszebb, legnagyobb és legkorábbi mázas csempe feliratának. A szövege pedig azokat az időket idézi, amikor az iszlám vallásban megtiltották a szent helyek felkeresését, mert a bálványimádás egyik formájának tartották.

    A próféta - béke legyen vele - azt mondta: megtiltottam nektek, hogy a sírokhoz zarándokoljatok. Most tegyetek zarándokutat. Ezt az emlékművet az ötszáz-hatszázadik évben (1200-1300) emelték.

  • Még mi sem. De izgatottan várjuk, hogy miről fognak beszélni ők hárman Tusnádfürdőn. 

    Hamarosan kezdődik a program a Bálványosi Szabadegyetemen, ahonnan Német Tamás tudósít majd. Délután minden kiderül!

  • Aktivisták egy csoportja palesztin zászlót és egy "Free Palestine" feliratú molinót feszített ki a Clark Ádám téren az alagút tetejére, így búcsúztatva Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt.

    A palesztin területeken az ENSZ határozata ellenére is terjeszkedő politikát támogató Netanjahu hétfő óta volt Magyarországon, ma már megy is tovább, látogatása alatt ezt a kis akciót leszámítva semmilyen tiltakozással nem találkozott.

    A molinó se sokáig zavarhatta őt, valószínűleg nem is látta, mert azt a zászlóval együtt a kifeszítés után úgy negyed órával leszedték egy jelöletlen, de szirénázó kocsiból kiszálló egyének.

  • bizony

    Testkamerája buktatta le a baltimore-i rendőrség egyik járőrét, aki kábítószert helyezett el egy házkutatás helyszínén.  Nagyot fordult a per a januári ügy vádlottja számára.

    A Buzzfeed számolt most be az esetről, miután nyilvánosságra kerültek a felvételek.

    A rendőr annak tudatában rejtett kábítószert a vizsgált telek hátsó részébe, hogy a testkamerája épp ki van kapcsolva. Miután elsétált a helyszínről, bekapcsolta az eszközt, és megkezdte a hivatalos intézkedést. Rögtön azzal indított, hogy hátra megy, és körülnéz a kertben is.

    Azt felejtette csak el, hogy a kamera kikapcsolt állapotban is rögzít képeket, és a bekapcsolás előtti harminc másodpercet is eltárolja, pont az ilyen esetekre gondolva.

    Bizonyítékhamisítás
  • Tény és való: Orbán Viktornak iszonyú fontos volt visszaszerezni a Seuso-kincseket, rendkívüli sajtótájékoztatók, lélegzetvisszatartott bejelentések, mintha az élete múlna rajta. VÉLETLEN? Hát Penge bácsi szerint nem. Ő úgy érzi, rájött a titok nyitjára. (Az elmélet értelmezéséhez tisztában kell lenni a Harry Potter-könyvek vagy -filmek világával, előre szólok.)

    megfejtettem :(((

    akartam valami szellemeset írn (@pengebacsi) által megosztott bejegyzés,

  • A New Jersey államban lévő Beach Havenben partra mosott egy fiatal cápát a víz. Az emberek többsége megijedt, nem mindenki. Egy férfi és egy nő közösen elkapták a pórul járt halat, majd egy másik férfi beúszott vele egy harmadik férfihez, aki a cápát a jet-skijén ülve, fél kézzel tartva biztonságos helyre vitte.

    A cápa a mélyebb vízben már jól érezte magát, és elúszott. A mentőakcióban senki sem sérült meg.

  • Elfogták azt a medvét Tusnádfürdőn, ami pofátlan módon háromszor is betört Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnökének a házába.

    Az állat először július 5-én éjjel hatolt be a házba, vélhetőleg ennivalót keresett, de az első akciója sikertelen volt. A segítőkész szomszédok másnap dupla zárat szereltek az ajtóra, de a MacGyver mackót ez nem hatotta meg, ahogy a hipós szőnyeg sem. 

    A medve teljesen felforgatta a házat. Az akcióinak egyedül az vetett végett, hogy elfogták és az ország egy másik vidékére deportálták.

    (Blikk)

  • Olvasónktól a Nyugati téren készítette ezt a fotót az új MSZP-s gerillamolinóról. Valószínűleg jelent valamit. Lehet, hogy egyszerre több dolgot is.

  • Akik szeretik a virágokat, külön tekintettel a búzavirágra mezei katángra azoknak tökéletes délutáni program lehet egy rövid kirándulás Óbudára. A Lajos utcai lakótelep előtti hatalmas gyepűt ugyanis kékbe borították a katángkórók. Kék és kék, ameddig a szem ellát.

    A poszt megjelenését követően számtalan kedves olvasó világosított fel tévedésemről, köszönöm. Volt, aki még egy további érdekességet elárult a képen szereplő növényről:

    "A képen látható kék növény nem búzavirág, hanem mezei katáng (cichorium inthybus), ennek gyökeréből készül a cikória kávé is".

  • A jövő héten Kaposváron póni lovas Európa-bajnokságot tartanak. Akkor tehát még egyszer: póni lovas Eb-t.

    Már hétfőn elkezdődnek a küzdelmek: hétfőn a lovak szemléjével és a sorsolással, kedden 8 órától pedig elrajtolnak a szakági küzdelmek.

    Póni lovak, szakági küzdelmek. Még leírni is borzongató! Heroikus! Nem viccelek, a kislányom is pónin tanult meg lovagolni, és a póni lovak csodálatosak. 

    Pinkie Pie és Rainbow Dash például sehol sincs hozzájuk képest.

    A döntőket szombaton és vasárnap tartják a kaposvári Pannon Lovas Akadémián.

    És ami nagyon fontos: a belépés ingyenes. 

  • Hétfőn délután éppen az encsi rendőrkapitány szeme láttára raktak ki egy kutyát Arnóton egy kocsiból. A kutya gazdáját ennek ellenére nem sikerült megtalálni.

    Örökbefogadás 001
    Fotó: Police.hu

    A rémült állathoz a felsőzsolcai rendőrök mentek ki, majd egyikük, Juhász Dávid őrmester 85 éves nagymamájához vitte a kutyát, aki örömmel befogadta és Samunak nevezte el.