Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kuvait partjainál rengeteg kisebb-nagyobb, magára hagyott hajó parkol a Perzsa-öbölben, a térség madarainak legnagyobb örömére. A kormoránok, például, ezeket a roncsokat használják pihenőhelynek, amikor a vízen vadásznak. A hajók közül állítólag ez a halászbárka a legnépszerűbb, amit már harminc éve csak madarak laknak. Kísérteties látvány.

 • whatsapp

  Tavaly december óta elérhető Facebookon a színes hátteres megosztás a szöveges posztokhoz, azóta pedig minden ismerősöm szívecskés színátmenetes formátumban kérdezi meg, hogy megy-e valaki kocsival Budapestről a Balatonra a hétvégén. 

  Megkapja most ezt a funkciót a Whatsapp is. A népszerű üzenetküldő, amúgy, szintén a Facebook tulajdona. 

  (Venturebeat)

 • Teljes napfogyatkozást általában egyszer élhetünk át életünkben (ha nem vagyunk nagy világutazók), úgyhogy egészen érthető, ha nagy izgalommal gondolunk rá. 

  Greenville-ben viszont született egy baba, akinek az egész életét végig fogja kísérni a tegnapi esemény, ugyanis pont a napfogyatkozás alatt jött világra, a szülei pedig megegyeztek, hogy ha bejön az időzítés, akkor a gyerek neve Eclipse (napfogyatkozás) lesz.

  És, így is lett. Itt az USA Today sztorija a családról.

  636389267952396334-baby-eclipse
  Fotó: Greenville-i Kórház

  A következő teljes napfogyatkozás, 2019 júliusában lesz, és Dél-Amerikába kell menni érte.

 • Elsősorban is azért, mert az alagút még nem a maga fizikai valóságában készült el, hiába a vernei álmok, Utazás a Föld középpontja felé, satöbbi. Hanem egy weboldal, ahol, mint egy Google térképen, bekattintod, hol vagy, aztán megmutatja, hogy ha elkezdenél ásni – és nem számolunk a Föld tengely körül forgásának torzító hatásával –, akkor a bolygónk túlsó felén hol lyukadnál ki (a képre vagy ide kattintva betöltődik az oldal).

  földtulsopontja.PNG

  Na, és másodsorban pedig azért ne, amit a képen látsz: ha épp Budapesten kezdenél vertikálisan menekülni ebből a dicsőségesen jobban teljesítő lángoktól ölelt kisből, akkor kellő mennyiségű ásás után – és nem számolva azzal, hogy a földkéreg és a földköpeny alatt ott a folyékony fémes trutyiból álló külső földmag – valahol a Csendes-óceán egy kietlen pontján bukkannál fel, saccra úgy 1000 kilométernyi távolságban a legközelebbi említésre méltó szigettől, a Chetham-szigetektől (ahová akkor jutnál el közvetlenül, ha valahonnan a dél-franciaországi Montpellier közelében indulnál útnak).

  Ja, és végül van még egy fontos érv, hogy miért ne jöjjünk lázba azonnal a térképtől, és az olyan infóitól, hogy például nagyjából Tajvan „túloldalán” található a paraguayi főváros, Asunción, vagy hogy a spanyol főváros, Madrid az új-zélandi Weber város párja. És ez az érv az, hogy vigyázat, lehet, hogy az egész csak valami faramuci átverés, mert hát a laposföld híveinek szakvéleményét sehol nem láttuk a dologról. De addig is jó kattintgatást.