új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kicsit több mint 33 centimétert tett meg 2 perc 47 másodperc alatt egy Larry névre hallgató csiga, így sajnos jelentősen elmaradt az eddigi világrekordnál, amit egy Archie néven futó csiga állított fel. Jó lenne tudni, hogy mikor, de a Quartz videójából csak annyi derült ki, hogy a hatvanas évek óta rendezik meg a versenyt, aminek idén az angliai Congham adott otthont. A versenyen Uslime Bolt (slime = nyálka) is indult, az ő gazdájának külön is gratulálunk a leleményes szóvicchez.

  • Az indonéziai Yogyakartában, július 16. és 24. között megrendezett 48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián a magyar csapat fantasztikus eredménnyel szerepelt. (A képen balról jobbra):

    Nagy Botond, ezüstérem

    Németh Balázs, ezüstérem

    Tompa Tamás Lajos, aranyérem

    Kovács Péter Tamás, ezüstérem

    Marozsák Tóbiás, ezüstérem.

    A csapatot Tasnádi Tamás és Vankó Péter csapatvezetők, valamint Szász Krisztián megfigyelő kísérte.

    Gratulálunk!

  • Barack Obama a Clinton-kampány során tartott beszédet, amikor egy idős férfi egy Trump-feliratos transzparenst kezdett lóbálni, amin a demokrata szavazók teljesen kiakadtak, és kiabálni kezdtek vele.

    Obama mindezt nem hagyta annyiban: nagy nehezen lecsendesítette a tömeget, majd elmondta, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába bele kell, hogy férjen egy Trump-támogató megjelenése a rendezvényen, és hogy nem fújolni kell, hanem Clintonra szavazni (egyébként még azt is megemlíti, hogy az idős férfi azért sem érdemli meg amit kapott, mert "ebben az országban tiszteljük az időseket", sőt az is lehet, hogy a férfi veterán volt, ami szintén tiszteletet érdemel).

    A tusványosi eset után - ahol egy fotós rántott a hajánál fogva a földre egy Orbán Viktort kifütyülő fiatal nőt - egyelőre annyi történt, hogy a fotós bocsánatot kért a tettéért.

  • Győrben már nagyon készülnek a július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválra. 50 országból 3600 versenyzőt várnak, 152 magyar induló lesz, 130 versenyszámot rendeznek meg. A Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál lévő földnyelv végében egy multimédiás, úszó szökőkutat építettek fel, a vízfalra vetített képekkel és filmekkel tervezik szórakoztatni a nagyközönséget. Pénteken este már élesben működött a látványos vízfal, többek között Borkai Zsoltot lehetett megcsodálni a nedves kivetítőn.

  • A Pest megyei Vácon egy díler Kinder-tojásba rejtette az amfetamint, de hiába, a rendőröket nem sikerült megvezetni. A tojás tulajdonosa, a 34 éves váci T. István kábítószer-kereskedelem miatt megy majd a bíróságra. (Police.hu)

    N3082616
    Fotó: Police.hu
  • mjwaehly940u6uo9lgks (1).gif

    Az ágyrugókra nem lehet panasz a moszkvai Ritz-Carlton Hotel elnöki lakosztályán. A műsorvezető szerint pont olyan a hely, amilyennek elképzelnénk egy világhatalmakat botrányba keverő kémtörténet helyszínét.

    Februárban mi is írtunk a Trump-filmek történetéről, amikor a brit MI6 egy volt ügynöke dossziét állított össze Donald Trump állítólagos orosz kapcsolatairól. Eszerint Trumpot az oroszok egy olyan videóval is zsarolhatják, amit egy perverz moszkvai szexpartijáról készített titokban az FSZB. Pontosan ebben a szobában. Ezen az ágyon.

    A dolognak magyar szálai is vannak bőven, a hotelben ugyanis magyar a fejesek is megfordultak.

  • A videón szereplő, 58 éves kaliforniai férfi hiába nyerte meg a bunyót, ő is megsérült a dulakodásban, a rabló a késével többször megvágta. A rendőrség épp ezért azt javasolja, hogy kerüljük a hősködést hasonló esetben. (24.hu)

  • Ugyan már több mint 24 óra eltelt a kormányfő tusványosi előadása óta, csak most volt időm végighallgatni a teljes műsort, amely a Főtér Youtube-csatornáján teljes egészében, a nézői kérdésekre adott válaszokkal együtt megtekinthető

    A több mint kétórás felvételből már csak percek voltak hátra, amikor jött az elemi erejű, mondhatni gigantikus miniszterelnöki nyelvbotlás. Íme: 

    Hogy történhet meg ilyesmi, éppen vele - tehetnénk fel magunknak a kérdést, amire van egy egészen kézenfekvő magyarázat: Orbán ezen a ponton már nem előre megírt szöveget olvasott fel, hanem a helyszínen felmerülő kérdésekre a helyszínen vázlatosan összeírt válaszait. (A beszéd első fele, ha nem is szó szerint, de elég pontosan ki volt találva előre, fel is került a Fidesz elnökének honlapjára.) 

    S hogy miért remegett bele majdnem a NER a nyelvbotlásba? Mert a NER-en belüli nyelv szerint Európába migránsok érkeznek és nem menekültek. A rendőrség hivatalos szóhasználatától kezdve az állami hírügynökség szövegeiig a migráns az illdomos kifejezés, nem pedig a menekült. Ezt nyilván Orbán Viktor is tudja, nem véletlenül javította ki magát. 

    Nem történt egyéb, csak becsúszott egy apró hiba. Hosszú ideje beszélt már, meleg volt, lankadt a figyelem, előfordul az ilyesmi. 

  • Siara a levegőben, 4200 méteren úgy viselkedik, mint egy átlagos kutya az autóban, lehúzott ablaknál. Ez nem véletlen, Siarát, az egyéves belga malinois-t születésétől fogva arra nevelték, hogy könnyedén megbirkózzon a stresszes helyzetekkel. A kolumbiai légierő bázisán Carlos Andres Ramirez, a kolumbiai légierő főmunkatársa arra képzi, hogy egy kereső és mentő elitegység tagja legyen.

  • Kedves ismeretlen ismerősöm, Balázs bukkant rá erre az 1921-es kiadványra (el is felejtettem kérdezni, hogyan és miért került a kezébe a Magyar Turista és Sí Szövetség 96 évvel ezelőtti hivatalos lapjára). Egy évvel vagyunk Trianon után, ami az alpinizmus és sízés szempontjából is súlyos trauma, elvesztek a Kárpátok, a felvidéki Tátra, Magyarország legmagasabb pontja az addigi 2655 méterről (Gerlachfalvi-csúcs a Magas-Tátrában) hirtelen az 1015 méteres Kékesre csökkent (ami ráadásul ma már csak 1014, de aki kellően öreg, mint én, még 1015-nek tanulta).

    A kiadványban azonban a legérdekesebb egy könyvismertető volt, ami a Románia földrajza című kötetet mutatta be. Ahogy ránk, úgy természetesen Romániára is komoly hatással volt Trianon, csak ellenkező előjellel, mi az ország kétharmadát veszítettük el, míg a román állam területe Erdéllyel, Partiummal, Máramarossal és a Kelet-Bánsággal nagyjából egyharmadával nőtt. Érthető tehát, hogy a románoknak gyorsan új földrajzkönyvet kellett írniuk. És hát ahol nagy a szükség, ott Schmitt Pál a segítség, vagy talán azt gondolták, hogy az új országrészekről úgysem tudnak annyit, mint azok, akikhez ez korábban évszázadokon át tartozott. Mindenesetre, mint a cikkből kiderül, a könyv legjobb részei két, korábban magyar nyelven megjelent munkából származnak – igaz, a bukaresti tankönyvírók legalább feltüntették a forrást. 

    A kötet többi részét viszont alaposan leszólja a magyar kritikus. És persze, mondhatnánk, hogy 1921-ben ez a kötelező nacionalizmus és sovenizmus olyan alap volt, mint Fidesz-rendezvényen sorosozni. De nem, ez korántsem biztos.

    Ugyanis, mint levelében Balázs megjegyezte: „Találtam benne egy frissen indult szlovák túrafolyóirat első számáról rövid ismertetőt, kifejezetten szimpatizálnak velük, és deklaráljak, hogy szép az, amikor közös hazáért rajonganak más-más népek. Úgyhogy ez nem lehetett aféle nacionalista újság.”

  • Olvasóink többsége - pl. én is - valószínűleg 2017-ben hallott először a zsarolóvírusokról. Pár éve jelentek meg az elsők, viszont mostanában kezdtek el pörögni igazán. 

    Mit gondolnak, miért? Véletlenül? Hát nagyon nem! 

    Bencsáth Boldizsár adatbiztonsági szakértő szerint az úgynevezett zsarolóvírusok azért mostanában terjedtek el igazán, mert már van annyi számítógép, hogy a támadók elég pénzt tudjanak szerezni, míg korábban kevesebben használtak számítógépeket. A szakértő az állami hírügynökség szerint azt mondta vasárnap az M1-en:

    most eljött az a kor, amikor mindenkinek van számítógépe és mindenki megtámadható.

    Szóval aki nem vette volna észre, beköszöntött a PC-k aranykora, eddig nem használtak annyira sokan komputereket, de most már igen! 

    Használják ki a világháló adta lehetőségeket, internetezzenek, szörfözzenek a weben, de persze csak óvatosan. Ebben a cikkünkben adtunk pár tippet, hogyan védekezhet a zsarolóvírusokkal szemben. 

  • Bikinis szépségverseny nagyiknak? Elsőre kissé bizarrnak hangzik a dolog, de a képek alapján elég nagy buli volt a kínai Tiancsin aquaparkjában megrendezett szépségverseny. Több mint négyszáz, ötvenöt évesnél idősebb versenyző közül végül a 78 éves Ma Jing volt az, akinek a fejére tették a legdögösebbnek járó tiarát. 

    A legszebb bikinis nagyikért kattintson:

  • Hamarosan kiderül, ki lesz a nyertes az idei Hemingway-hasonmás versenyben Floridában. A versenyt a híres író kedvenc kocsmájában tartják meg most is - mint ahogy 1981 óta minden évben. Péntek este még csak az elődöntők zajlottak, de ezt a képet elnézve, erős a mezőny idén is.

    2017-07-21T151328Z 1550057083 RC13368F3100 RTRMADP 3 FLORIDA-HEM