új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • ez mi

    Egy áprilisi videót kapott fel most az internet, amin villám csap egy haladó autóba. Füstöl egy kicsit, majd leáll. Nagy ügy. De ami ezután történik, az annyira bizarr, hogy én el sem hiszem, hogy ez nem megrendezett.

    Az utca hirtelen zombihordává változik és mindenki az autó köré gyűlik. És, miért van mindenki feketében? Annyi kérdés.

    *Frissítés: Nahát, ennek jól felültem. Kiderült, hogy ez egy filmforgatás, és a kocsiban csak valami speciális effekt sült el, ezt szakértők szerint a villanás irányából lehet megmondani: lentről felfelé terjed a fény és a füst.

  • És sok minden mást is.

    A Popular Science szállított egy riportot a McKinley klíma-laborból, a világ legnagyobb időjárás-szimulációs hangárából, ahol bármilyen környezeti körülményt elő tudnak állítani a -65 Celsius fokos sarkvidéki hidegtől kezdve, a hóviharon át, a dzsungelbéli párás melegen keresztül a +165 fokos... sütőig?

    Azért van szükség ilyen laborokra, hogy az autókat, repülőket vagy akár a leghétköznapibb fagyállót se élesben kelljen kipróbálni, hogy kiderüljön, működnek-e extrém körülmények között is.

  • A Jessica Hemlin egy amatőr fotós, akinek volt szerencséje egy albínó jávorszarvashoz a kertjében. Szerencsére nála volt a kamerája, így készített pár felvételt a ritka állatról:

    A jávorszarvasoknak óriási elterjedési területe van, Skandináviától Észak- Ázsián keresztül Észak-Amerikáig bárhol megtalálhatóak. Igaz, albínó példányból nem sok van.

  • „Mallorca legbecsületesebb pincérét" ünneplik a spanyol szigeten, Lahouari Saidani ugyanis 77 ezer euró (23,5 millió forint) értékű talált pénzt és csekket adott le a rendőrségen.

    Az algériai férfi a levélszekrények alatt egy papírzsákban, ruhákkal, igazolványokkal együtt találta a pénzt. A Diario de Mallorca című helyi lap beszámolója szerint a szerény körülmények között élő családapának eszébe sem jutott, hogy megtartsa a pénzt. Az észak-afrikai migráns férfi elmondta, hogy eleinte gondjai voltak a rendőrségen, mert „a rendőrök nem igazán akartak hinni egy arabnak, aki egy zsák pénzzel állított be az őrszobára".

    Végül kiderült, hogy az okmányok és a pénz egy ingatlanügynök román nőé volt, aki egy bankban akarta befizetni a pénzt és beváltani a csekkeket, amelyeket a lépcsőházban felejtett. Az algériai pincér nem fogadott el megtalálói jutalmat, de a nő ragaszkodott hozzá, hogy legalább a férfi feleségének adhasson ajándékot. (MTI)

  • Nagyon vicces egymás mellett olvasni ezt a két hírt a Techcrunch-on.

    Az egyik a BKK-Tsystems botrányosra sikerült elektronikus jegyrendszerének összefoglalója, kiemelve az etikus hekker rövid őrizetbe vételét, ami bejárta a techvilágot az elmúlt napokban.

    A másik pedig a Microsoft friss felhívása, amiben akár 250 ezer dolláros ( ~65 millió forint) jutalmat kínálnak a Windows10 biztonsági hibáit feltáró programozóknak. 

  • Vasárnap Magyar Nagydíj, már most óriási a nyüzsgés a Hungaroringen. Ma már a legnagyobb sztárok is feltűntek a pálya mellett, többek között Roscoe és Coco sétáltatták meg gazdájukat, Lewis Hamiltont a versenyhelyszínen.

  • 0 - 100 real quick!🤘🏽 Thanks for filming @rainerkleive 🙂

    A post shared by Benjamin Forthun (@benjaminforthun) on

  • Kézi búgócsiga.

    De komolyan, milyen szépen hangzik már az, hogy kézi búgócsiga?! A kép valószínűleg a Media Marktban Kőbányán,a Dunapanda kínai boltban készült, a fordítónak ezúton is szívből gratulálunk.

  • Sokan szeretnek sportot űzni abból, hogy gyalog járkálnak a gyorséttermek autósoknak fenntartott részlegébe, sőt ennél cifrább dolgokat is kipróbáltak már, a belga hadsereg néhány tagja azonban mindenkit maga mögé utasított, mikor pár napja egy felvonulás után

    harckocsival ment hamburgert venni.

    A dologról videó is készült, alább megtekinthető.

    (UPI)

  • Úgy tűnik, mert az interneten elég rendesen ekézik a Discovery-t, miután lement az aktuális műsor, amiben a 23-szoros olimpiai bajnok úszó Michael Phelps egy fehér cápával mérte össze a tudását. Vagyis ilyen egyáltalán nem történt annak ellenére, hogy a csatorna egy hónapja ezt sugalmazza.

    Nálunk, az Indexnél is próbálkoztak, hogy a cápás hetük apropóján készítsünk interjút az úszósztárral, amit örömmel meg is tettünk volna, ha nem ragaszkodnak ahhoz, hogy szigorúan csak a Discovery-ről és a cápás hétről lehet kérdezni.

    Hogy is gondolhatta bárki, hogy ez egy komoly verseny lesz? Hogy Phelps akármilyen jó úszó, képes lenne gyorsabban úszni, mint egy cápa?

    Ehhez képest annyi történt, hogy Phelps békatalpban úszott a tengerben, mellette pedig egy CGI-cápa "versenyzett". És kiderült, Phelps két másodperccel rosszabb időt úszott, mint a cápa 100-on. Hát, ok.

  • Először csak saccoljon a kicsit többet kérő másodosztályú focistáink havi bérére: vajon mennyit kaphatnak? 

    Elöljáróban eddig annyit lehetett nyilvánosan tudni, hogy „elszabadult a pokol” a másodosztályban is, lett egy sereg olyan csapat, amiket kicsit sem kötnek piaci vagy akár csak sportszakmai sikerek, az állam lényegében végtelen közpénzzel hajlandó felpumpálni őket.

    Mennyit kereshetnek a másodosztályban nálunk havonta?

    A megfejtés se mai, a ZTE klubigazgatója még korábban elmondta, hogy ők például simán találkoznak 1-2 milliós bérigénnyel.

    Pedig ők nem is számítanak feltápolt kormánycsapatnak, külön érdekes lenne megnézni mondjuk a Kisvárda, a Győr vagy a Nyíregyháza fizetési listáját. Vagy akár az élvonalbeli csapatokéit, amik eddig szintén szigorúan elzárkóztak ettől.

    Magyarországon sok más sportággal ellentétben a profi labdarúgásban a sportolók fizetése hétpecsétes titoknak számít. Pedig lassan állami alkalmazottnak tekinthetjük őket. És egyébként sem világtól elrugaszkodott ötlet a teljesen nyilvános fizetésekkel bíró ország

    Úgy tűnik, a klubvezetők jó ideje úgy ítélik meg, hogy csak rosszul jöhetnének ki abból, ha kiderülne a focistáik bére. Lehet, hogy adót csalnak, pénzt mosnak, de az is lehet, hogy csak felzúdulástól tartanak.

    Annyit tudunk, hogy a focisták ekhóval adóznak, az ekho éves határát pedig idén dupláztuk meg évi 250 millióra, de csak a sportolóknak. Az pedig valószínű, hogy nem a tollaslabdázók szerettek volna legálisan havi 21 millió forintot keresni.

  • Ebéd után gyorsan be szoktam verni egy csésze kávét, de sokszor tapasztalom, hogy ennek ellenére még jó darabig csak iszonyú erőfeszítéssel tudom nyitva tartani a szemem.

    Ez azért van, mert a koffein ébresztőhatása fél óra múlva kezd csak beütni, a köztes időben marad a kajakómás kókadozás, amikor az ember úgysem tud semmi értelmeset csinálni. Így a legjobb dolog, amit ilyenkor tehetünk, hogy lefekszünk aludni egy kis időre, 30 perc elteltével pedig a kávé és a pihenés együttes energiabombájával kezdjük a délutánt. 

    A kávés alvás extra ébresztőhatását egy kutatás is bizonyítja: az egyik csoportnak egy csésze kávényi koffeint, a másiknak placebót adtak, majd hagyták őket egy fél órát pihenni. Az utána következő mérésekből kiderült, a kávés csoport fáradtsága 34 százalékkal csökkent, a placebós csoporté viszont csak 9 százalékkal. 

    A rövid délutáni alvás kávé nélkül is szuperül tud működni, erről szóló cikkünket itt olvashatja el.

    (Metro)

  • Lelencgyerekből polgármesterré válni elég szép teljesítmény, még akkor is, ha az illető ember. Hát még, ha macska! Stubbs 1997-óta, nem sokkal születése után lett az alaszkai Talkeetna polgármestere. Hogy pontosan hogy, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint írásban szavazták meg, mások szerint ilyesmiről szó sem volt.

    A polgármester 2006-ban egy kocsi tetején
    A polgármester 2006-ban egy kocsi tetején
    Fotó: Jenni Konrad / Wikipeda

    Egy biztos,más polgármestere nincs a közel 900 lelkes falunak, Stubbsot azonban mindenki annak tekintette. Naponta több tucat turista látogatta meg, gyakorlatilag a település legfőbb nevezetessége volt. 

    Nagyon kíváncsi vagyok, ki fogja ezután vezetni a Talkeetnát.

    Amúgy nem ő volt az egyetlen közéleti szerepet vállaló állat, itt egy remek lista, milyen választásokon indultak csimpánzok, kutyák és macskák.

    [via]

  • A tapasztalatokról a Guardian írt beszámolót, és elég szomorú az eredmény. Az egyik sofőr azzal védekezett, mikor felelősségre vonták, miért 10 centivel haladt el a rendőr mellett, hogy ő nem is látta a kerékpárvezetőt.

    A cikk szerint kétféle szabály kering. Az egyik azt mondja, hogy autót vezetve másfél méterrel haladjunk el a kerékpár mellett (amelynek úgy 75 centivel az útpadka mellett biztonságos haladnia). A másik iskola egyszerűbben fogalmaz: úgy kerüljük ki a kerékpárt, mintha az is autó lenne.

    Bárhogy is teszünk, figyeljünk oda egymásra.

  • Nemrég a világszerte fejlesztők által szívesen használt Qualys oldalán ellenőriztük, hogy a shop.bkk.hu oldal, ahol a BKK jegyeket árul, és a személyes adatainkat tárolja, mennyire biztonságos. A weboldal igen rossz, F osztályzatot kapott. Ebben a pillanatban azonban a Qualys portálja nem tudja elérni a BKK szerverét.

    Képernyőfotó 2017-07-24 - 9.25.32.png

    Ennek lehet az a magyarázata, hogy letiltották a Qualys hozzáférését, ezért megnéztük, hogy más hasonló, szerverek biztonságát elemző portálokkal mi a helyzet.

    A HT Bridge nevű portál valahogy átcsúszott, és az alábbi eredményt közölte:

    Képernyőfotó 2017-07-24 - 9.40.24.png

    Frissítés: Könnyen lehet, hogy a Qualys azért nem tudott vizsgálódni, mert maga az BKK-s oldal sem működött.

  • A virágzó amazóniai tündérrózsák a Füvészkertben 1905-ben is csodaszámba mentek. A Victoria amazonica vízfelszínen elterülő levelei felhajló szélűek, elérhetik a 2-3 méteres átmérőt is, és elbírnak egy 35 kilós gyereket. 

    Ez utóbbi információ lett a Füvészkertben lévő növények veszte. Egy ismeretterjesztő műsorban hangzott el az adat, ennek hatására megugrott a Viktória ház látogatóinak száma. Az arra járók azonban nem akartak hinni a szemüknek, számos látogató a levél valódiságában kételkedve ujjával átszaggatta azt.

    Mivel a Viktória leveleinek károsítása a növény egészségét is veszélyezteti, kénytelenek voltunk a bezárás mellett dönteni, amíg az új levelek meg nem erősödnek. További rossz hír, hogy a növény nagyméretű leveleket a nappalok rövidülése miatt már nem hoz, így a gyermekek kedvenc programját, a levélpróbát sem tudjuk idén megtartani. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a Kert növényeinek érintése, tördelése, netán eltulajdonítása, TILOS!

    - írja az ELTE Füvészkert Facebook-oldalán Kiszel Péter főkertész.