Ilona
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az extrém sportokban is otthonosan mozgó Red Bull egy újabb őrületet talált ki. 400 méter futás a felhők közé, azaz egy síugró sánc aljáról, egészen tetejére.

 • Bölcs emberek szokták mondani, hogy a főzés olyan, mint a legtöbb dolog az életben, hogy az étel elkészítésének folyamata  ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a végeredmény. Bár sok részlet nem derül ki a Katasztrófavédelem híréből, de ma a XI. kerületben Kelenföldön, egy panelház kilencedik emeletén egy tűzhelyen felejtett edény kapott lángra, ami miatt át kellett szellőztetni a lakást, illetve mentőt hívtak a lakásban tartózkodó három emberhez. Kérjük, hogy legyenek figyelmesebbek a konyhában, és ha a tűzhelyet mindenképpen el kell hagyni, csavarják le takarékra a lángot, amíg vissza nem térnek. Az érintetteknek jobbulást kívánunk. 

 • 15590424 1304788442927135 7281517431596542648 n

  Viszonylag ritka, amikor olyan előadó érkezik Magyarországra, aki már nem számít teljesen újnak, de még pont a nagy befutás előtt áll. Ez a helyzet a floridai Denzel Curryvel, aki még mindig csak 22 éves, de a kortárs amerikai hiphop egyik legnagyobb tehetsége.

  Curry fiatal kora ellenére elképesztően termékeny, egy rakás mixtape, EP és nagylemez van már neve mellett, pedig egyáltalán nem azt a nagyon újhullámos, már-már parodisztikus déli trapet másolja, amivel annyira népszerű most Lil Yachty vagy mondjuk Lil Uzi Vert.

  Ami igazán érdekes Curryben, hogy egyaránt remekül alkalmazkodik az elmúlt jó pár évben sztenderddé váló trapes, újsulis, basszusnehéz zenékhez és a valamivel oldszkúlabb hangzású alapokhoz annak köszönhetően, hogy az átlagnál százszor erősebb flow-ja van. Curry indián és karibi felmenőkkel rendelkezik, utóbbinak köszönhetően a stílusa sokszor megidézi a jamaikai raggázást és a kemény darálást, ahogy például Joey Badass esetében is. Nem hiába csinálták ketten ezt a remek számot.

  Szóval ma este az Akváriumban fél 10-kor fellép Denzel Curry, jegyeket a helyszínen még lehet kapni. Kötelező mindenkinek, aki szeret arról papolni, hogy itthon még mindig csak boombapet lehet hallani mindenhol.

 • Az Időkép cikke szerint egész erdőket tarolt le Lengyelországban a múlt hétvégi vihar. Az ország nyugati és északi részén tomboló orkánerejű szél a becslések szerint 8 millió köbméternyi fát döntött ki 45 ezer hektárnyi erdőben.

  Lengyelország vezető erdésze szerint

  a kidőlt fák eltakarítása legalább két évet vesz majd igénybe,

  a természeti regenerálódás pedig évtizedeket.

  Mondjuk nemcsak a vihar, hanem lengyel kormány sem kíméli a fákat. Naponta 500 fát vágnak ki Európa utolsó őserdőjében.