új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tom Cruise már 55 éves, de mindig kényes volt rá, hogy ne bízza kaszkadőrökre azt a munkát, amit ő is el tud végezni. Az összes Cruise-film akciójelenetét ő maga játssza el, sose használ dublőrt.

    A SkyDance Media vezérigazgatója, David Ellison szerint Cruise a Mission: Impossible 6-ban Cruise pályafutásának leglátványosabb jeleneteire számíthatunk. Minden bizonnyal így lesz, de a londoni forgatáson Cruise-nak nem volt szerencséje.

    A Daily Mail írta meg, hogy az egyik akciójelenetnél hiba csúszott a számításba. Cruise-nak egy alacsonyabban fekvő tetőre kellett volna átugrania. Valószínűleg nem vett elég nagy lendületet, vagy rosszul volt beállítva a rögzítőkötele, mert az épület oldalának csapódott.

    Az ugrás után Cruise felkapaszkodott a tetőre, és láthatóan folytatni akarta a jelenetet, de annyira kikészítették a történtek, hogy le kellett állnia.

  • Érseki szinten figyelmeztették a lengyel katolikus papokat, hogy az online egyházi hírlevelekben lehetőleg ne használjanak túl sok emoticont, mert azt sokan az infantilis viselkedés jelének veszik.

    52eeecf62626d4e3baab4e5026ffd391--smiley-happy-smiley-faces

    A poznańi érsekség szóvivője szerint a vallási tárgyú publikációkat nem kellene teljesen banálissá tenni, és a helyzet már túllépett egy kritikus határt. „Néhány esetben a papok már minden bekezdésbe emoticonokat tettek.”

  • A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és hullást produkáló meteorraj. Minden augusztusban láthatjuk a meteorrajt, ilyenkor, a hónap közepén a legmagasabb az aktivitásuk. A képen a meteorraj két tagja ég el a légkörben a tejút közelében a spanyolországi San Miguel de Aguayo felett 2017. augusztus 13-án.

  • Az amerikai haditengerészet egyik pilótája szerdán katapultált az F–5N Tiger II vadászgépéből, nagyjából 20 mérföldnyire a Key West-i haditengerészeti bázistól. A hivatalos közlemény szerint a pilóta egy gyakorlaton vett részt a floridai partoknál.

    A parti őrség helikopterrel indult a miami reptérről; a pilóta kereséséhez egy HC–144 Ocean Sentry repülőgépet küldtek. A helikopter legénysége észrevette a pilóta füstjeleit, és délután negyed kettő körül kihalászták a vízből.

  • Hajtóvadászatban megölték azt az elefántot, ami 15 embert ölt meg Indiában az elmúlt hónapokban. Az elefánt 25 éves volt.

    A megvadult állat keresésére 50 fős csapat indult még pénteken, köztük Navab Safat Ali Khan mesterlövésszel, akit India legjobb elefántvadászának tartanak. A hatóságok szerint ugyanis túl veszélyes lett volna kábítólövedékekkel ártalmatlanítani az elefántot, mivel fél óra kell ahhoz, hogy a nyugtató leszedálja az állatot, ami kiszámíthatatlanná válhat és rátámadhat a közelében lévő emberekre. 

    Az állatot szombaton az erdőben eltemették. (MTI)

  • Egy privát bálnalesen olyat láttak az emberek Massachusetts partjainál, amire aligha számították: egy bálnát. Jó, erre számíthattak, viszont szerencsétlen emlős akkora már halott volt és egy nagy fehér cápa lakmározott belőle.

    A bálna vélhetően azért halt meg, mert belegabalyodott egy halászfelszerelésbe. 

  • Elképesztően népszerűek ma már azok a 2-3 perces főzővideók, ahol felülnézetből mutatnak be egy receptet, mi pedig csak annyit látunk, ahogy valakinek dolgozik a keze. Viszont mi történne akkor, ha egy ilyen videót nem egy átlagos szakács, hanem mondjuk Quentin Tarantino rendezne meg:

    Nem rossz, bár Dexter még mindig jobban csinálja:

  • Gondolt már rá, hogy de jó lenne tehénné változni?

    Fontolja meg nyugodtan a választ; ezt a kérdést nyilván soha senki nem tette föl, nem sürgős elkapkodni a választ. (Azért is hagytam utána egy sor szünetet.)

    Nekem például, bevallom, eddig nem jutott eszembe, hogy de jó lenne tehénné változni. Most, hogy elgondolkoztam rajta, arra jutottam, hogy tehénnek lenni szar lehet. Sose tudnám megszokni a párosujjú patákat, undorít a kérődzéssel járó táplálék-felöklendezés gusztustalansága, és székestől rúgnám föl a hideg kezű fejőlányt, aki hajnalonként a csöcseimet tapogatja.

    Megvan már a válasz? Ha úgy döntött, hogy a kockázatokat vállalva tehénné változna, a Silver Hypnosis és a Transformation Parlor YouTube-csatornákért meg fog veszni (v.ö. kergemarha).

    Fogalmam sincs, mi vesz rá embereket, hogy beketaminozott narrátorokként arról beszéljenek, hogy lassan kinő a szőrünk, a körmeink egyre kérgesebbé válnak, majd kinő a szép hosszú farkunk, amivel majd csapkodhatjuk magunkról a legyeket. De valami ráveszi őket, és a végeredményt megosztják az interneten, és tízezrek hallgatják, én meg nem értem. Szeretnék tehén lenni, hogy még kevésbé értsem. Vagy vérfarkas, és akkor megenném a tehenet, a felrúgott fejőlánnyal együtt.

  • Az egyik legnépszerűbb hely a Szigeten a Before I Die... nevű fal, ahová lelkes fesztiválozók felírhatják, hogy mit szeretnének még kipróbálni, mielőtt meghalnak. A falat most most teljesen összefirkálták, és kb. annyit lehet csak tisztán kivenni belőle, hogy valaki felírta, hogy "sleep", illetve van egy "kábítózni" felirat is a közepén. #honor9

  • Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy természeti jelenségért, ami több égitest együttállásától függ, hogyan lehet rajongani. Legalább olyan értelmetlen, mint utálni a gleccsereket, vagy rajongani egy földcsuszamlásért: attól függetlenül történik meg, hogy mit érzünk vele kapcsolatban.

    Mégis: a napfogyatkozásnak is vannak rajongói, akik hajlandók oda utazni, ahol éppen műsoron van. Ez az előnye kétségkívül megvan más természeti tüneményekkel szemben: hogy kiszámítható, és tudják, hol lesz legközelebb.

    Glenn Schenider, az Arizonai Egyetem csillagásza szerint a természeti jelenségek nemcsak érzéseket válthatnak ki, hanem egyenesen függővé is tehetnek. A jelenséget umbrofíliának nevezi, a napfogyatkozás-rajongókat meg umbrofilnek, ami árnyékkedvelőt jelent.

    Maga Schneider is nagy rajongója a napfogyatkozásoknak: már harmincat látott belőlük a Föld különböző pontjain.

    „A Hold árnyéka negyedmillió mérföldre nyúlik vissza. Olyan, mintha megsuhintanának egy óriási baseballütőt, aminek a tetején állsz – ez közvetlen, személyes élmény.”

    Schneider szerint úgy ezer napfogyatkozás-függő él világszerte. Kis online közösségükben tartják egymásban a lelket két napfogyatkozás között: várják a következőt, megbeszélik az utazások logisztikáját, szörnyülködnek a vastag felhőzet miatt, és a világ legkülönfélébb pontjain futnak egymásba. Sokuk misztikus élményként éli meg a történteket.

    A teljes írást itt lehet elolvasni.

  • Ha fürdőzni vágyó turisták jönnek Magyarországra, akkor általában három opció közül szoktak választani:

    1. valami budapesti fürdő
    2. vidéki wellness
    3. Balaton

    A Sziget alatt a fürdők általában meg is telnek, pedig a Hajógyári-sziget legvégét idén is átalakították strandnak, méghozzá az egyik legkellemesebb helyszínnek számító Cökxponnál. A külföldiek imádják, azonban a szervezők kedden jelezték, hogy a magas vízállás miatt lehet le kell majd zárni a partszakaszt, szóval ha még valaki akar egyszerre fesztiválozni és a Dunában fürdeni, akkor érdemes sietni! #honor9