új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Igen, a Benny Hill-zene az.

    A hétvégén az NB I.-ben, az újoncok derbijén, a Felcsút-Balmazújváros meccsen a vendégek kapusa parádés alakítást nyújtott az egyik hazai gól előtt, az esetről itt írtunk bővebben. Viszont a dologban sokkal nagyobb a szórakoztató faktor, ha egy kis zenei aláfestést is adunk a dolognak. Mondjuk így:

    De hogy ne vádoljon senki azzal, hogy egyetlen meccsjelenetből általánosítok, mutatok, még az előző szezonról, egy másik NB I.-es kapusteljesítményt, engedelmükkel egyből ezt is bennyhillesítve:

    És hát végül ne feledkezzünk meg a magyar focitörténelem talán legklasszikusabban bennyhillesíthető, sőt, bennyhillesítendő meccséről.

  • Egy hazugság sincs a poszt címében, ez történt Japánban, ahol a titánok találkozójából a színpadon előadott Never Gonna Give You Up lett.

  • Akkor most örülhet: összefoglaltuk a lényeget 10 másodpercben. Parancsoljon, loopolva akár egész este nézheti!

  • Egy Jet2-es utasszállító repülőgép Spanyolországból tartott épp Angliába, amikor az egyik utas hirtelen azt vette észre, hogy egy francia vadászgép követi őket. 

    Olyan közel volt, hogy el tudtam volna olvasni az írást a szárnyán

    - mesélte Sarah Hatfield, aki halálra rémült a látványtól, és az sem segített neki, hogy a többi utas is odatolongott az ablakához, hogy láthassa a gépet.

    Egyszerre volt izgalmas, hogy láthatunk egy harci repülőt ilyen közelről, és borzalmas a gondolat, hogy lelőhet minket.

    A francia vadászgép 15 percig követte az utasszállítót, majd eltűnt. A Jet2 szóvivője szerint még mindig várják a magyarázatot a francia légierőtől, hogy mért is volt erre szükség. (via)

  • Lázban van az Egyesült Államok a hétfői napfogyatkozás miatt, ezért a különböző oldalak annyi cikket írnak a témában, amennyit nem szégyellnek.

    A Vox például összehozott egy remek galériát, amiben az elmúlt évtizedek napfogyatkozásait néző emberek vannak Egyiptomtól Indiáig.

    A The Verge cikke pedig azt foglalja össze, hogy milyen hatással van az állatvilágra a ritka természeti jelenség.

  • Kezdjük gyors szavazással: ki volt képes, ki lehetett képes ilyeneket mondani e lángoktól ölelt kis szent tudjákmire?

    Kitől származik a címben szereplő idézet??

    Nem, a helyes válasz nem Soros György, de tessék kevesebb óriásplakátot fogyasztani lefekvés előtt, pláne éhgyomorra. A helyes válasz:

  • Az Independent írja, hogy a https://www.facebook.com/ads/preferences linkre kattintva könnyen kideríthetjük, hogy mit gondol rólunk a Facebook. Pontosabban a cég algoritmusa, ami megpróbálja a kedveléseink és mindenféle aktivitásunk alapján megtippelni, hogy mi az, ami érdekel minket, és milyen cikkeket, felhasználói tartalmakat és hirdetéseket érdemes belepakolnia a hírfolyamunkba.

    Kattintás után a Továbbiak fülről legördülő az Életstílus és kultúra almenüt kell kiválasztani, és az algoritmus máris kiadja a politikai preferenciákat.

  • Vége a kajtatásnak a kézműves kocsmákban, a sörös véleményvezérek faggatásának, nyomozásnak, hogy milyen újdonságok vannak sörplaccon. Itt a sörtáska, azaz a Beercase. Az új szolgáltatás ígérete szerint havonta kiválogatja és egy kartontáskában házhoz szállítja a nyolc palack legújabb és legfelkapottabb kézműves és kisüzemi sört külföldről és Magyarországról.

    Hát persze, hogy az Indexbe is érkezett egy kartondobozos sörtáska a nyári válogatással, amibe sikerült széles körben elismert söröket, valamint meglepő újdonságokat csempészni, legyen az pale ale, hoplager, IPA vagy egy furcsa belga saison. A pontos neveket nem árulhatjuk el, mert a 6890 forintos doboz tartalma minden hónapban meglepetés. 

    Azt viszont mindenképp elmondhatjuk, hogy a múlt hónap egyik meglepetéssöre, a Horizont főzde #1 nevű New England-stílusú IPÁ-ja nincs benne. Szerencsére lejt a szerkesztőség udvara, ezért begurult ebből a sörből is egy palack a szerkesztőségbe. 

    A közepesen könnyű, illatos, Centenial, El Dorado és Amarillo komlókból készült sör kitöltve majdnem úgy néz ki, mint egy pohár frissen facsart narancslé. Illata, mint egy trópusi gyümölcspulté, íze pedig ropogósan gyümölcsös, citrusos, enyhe keserűvel a végén. Jól behűtve ott a helye az asztalon a napernyő alatt.

  • Ha egy spanyolajkúaknak szóló tévé rábírja egy interjúra a Ku Klux Klán egyik vezetőjét, naná, hogy kapva kap az alkalmon, és egy félig fekete, félig kolumbiai riporter hölgyet küld. Meg valószínűleg testőröket is, nehogy valami komolyabb balhé legyen, amint kikapcsolták a kamerákat. Az interjúban mindenesetre van minden, niggerezés, "legszívesebben megégetnélek"-ezés, "megöltünk 6 millió zsidót, elbírnánk simán 11 millió hozzád hasonlóval is"-ozás: 

  • Nem, sajnos nem valódi archív felvételek, hanem önironikus paródia, de akkor is csodálatos: a WWE pankrátorszervezet harminc évvel ezelőtti meccsek beharangozóit forgatta le és tette fel a YoTube-ra, a nép pedig zokog a gyönyörűségtől. Érdemes ezt a csatornát figyelni, de a mai termést itt alant is megnézheti:

  • Nem irigylem a kertészeket, akiknek minden év augusztusában neki kell esniük a világ legnagyobb tiszafa sövényének az angliai Cirenchesterben.

    Két kertész tíz nap alatt végez a munkával. A sövény 130 méter hosszú, 12 méter magas és a legszélesebb pontján 9 méter széles.  4600 négyzetméternyi felületet kell szép, egyenesre nyírniuk, ami nem kis meló. És, valószínűleg nem is túl izgalmas. Cserébe, látványosan el lehet rontani.

    "Nem könnyű eltalálni a jó formát, de ezen múlik minden."

    - Allen Bathurst, a birtok (és a hozzá tartozó sövény) tulajdonosa azt is elmondta a Wired-nek, ahol a hét képének választották a fenti fotót, hogy gyerekkora óta nagyon szereti nézni a munkálatokat. A sövényt még a 1700-as években ültette a családja.

    Aztán, a munka után a levágott részeket sem egyszerű eltakarítani: majd' egy tonnányi ágat és levelet vágnak le ilyenkor, amit később eladnak vagy elégetnek.

  • A kajás videók nagyon népszerűek manapság, millió van belőlük. Ez persze azt is jelenti, hogy nagyon fura ételek is születnek, amik vírusként terjednek és bizony, néhány embert kiborítanak. Most épp a francia twitterezőknél szakadt el a cérna, amikor meglátták ezt a brit csodát:

    Összességében ez valamilyen virslis, baconös, bundás kenyeres rántotta szerűség, amit biztos ami biztos megporcukroztak és leöntöttek juharsziruppal. Én speciel a közelébe sem mennék, de a hozzászólások alapján a franciák sem.

    Két kedvenc reakcióm:

  • A világ legértékesebb autógyártó cégei láthatóak a térképen, a tőzsdei árfolyamok alapján, magyarán az összes részvényük összértéke, még magyarábban, ennyi pénzért lehetne elvileg felvásárolni napi áron a teljes vállalatot:

    worlds-largest-automakers-by-value

    Azt látjuk rajta, hogy:

    • A Tesla értékesebb, mint a három nagy hagyományos amerikai autógyár, vagyis a Chrysler (ami már összeolvadt a Fiattal), a Ford és a General Motors bármelyike
    • Összesen három autógyártó számít ma nagyobbnak nála, a Daimler (vagyis a Mercedes), a Volkswagen és a Toyota
    • Nagyobb, mint a két francia óriás, a Renault és a Peugeot összesen
    • Annak ellenére, hogy - és ez már nem látszik a képen -, tavaly mindössze 76 ezer autót adott el és 7 milliárd dolláros forgalmat produkált. Ugyanez a Fordnál 6,5 millió kocsi, és 150 milliárdos forgalom.
  • A Foxygen az évtized egyik legnagyobb kritikuskedvenc zenekara az amerikai indierock-szcénában: múltba kalandozó lemezeiket rendre dicséri a sajtó, a koncertjeik pedig Sam France frontember viselkedése miatt hírhedtek.

    France ugyanis nem egyszer szabályosan megőrül a színpadon, a másik állandó tag pedig magyar származású, sőt: Jonathan Radónak rokonai is élnek itt.

    A pszichedéliát, barokkpopot, glamrockot és a hetvenes évek összes teátrális pop-rockgesztusát felhasználó Foxygen kedd este játszik majd először Magyarországon, méghozzá az A38 Hajón.  

  • Trump-tanacsadok.gif
    Fotó: Getty Images Hungary / Index

    Donald Trump elnökségének egyik első emlékezetes képe volt a Vlagyimir Putyinnal folytatott telefon, rögtön az elnök megválasztása utáni napokban. A beszélgetés alatt az ovális irodában volt Trump stábja is, és igazán teátrálisan állták körbe a jelenetet.

    Egy év sem telt még el Donald Trump megválasztása óta, de a legfontosabb tanácsadói közül ma már csak az alelnök, Mike Pence lenne a teremben egy hasonló fotón.

    Michael Flynn pont az oroszokhoz kötődő ügyei miatt adta be lemondását, Spicer és Priebus az elnöki tanácsadók közötti kommunikációs háborúban maradtak alul, Steve Bannon pedig a napokban jelentette be, hogy visszamegy lapjához, a Breitbarthoz, hogy onnan segítse az elnököt.

    Van itt egy klassz cikkünk róla, hogy kik maradtak most az elnök mellett, akik hatással lehetnek a következő hónapokra.

  • Pénteken lezárták a budai Fő utcát, amit mostanában olyan gyakran zárnak le, mintha az elmúltnyolc bűneit még mindig hordozó gyurcsányista exképviselő lenne. Olvasónk, Alma este, a frissen kihelyezett kordonon ezt a táblát találta, erős figyelmeztetés a figyelmetlen (vagy óvatlan) bicajosoknak.

  • Ahol a fontos ember fölé esernyőt tart a kötelességtudó testőr, mindenki más meg ázhat nyugodtan, egészen addig, amíg véget nem ér a beszéd. Csak a házelnök mögötti, népviseletbe öltözött arcokat figyeljék! (kattintásra nagyítható a kép)

    Kövér László a kettős kereszt avatási ünnepségen tartott beszédet Zalaegerszegen, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előestéjén.

  • Vagyis csak akkor tudnék, ha ebbe a híres Sicilia Outlet Village-be nem csak Prada vagy Gucci vagy Ralph Lauren vagy Trussardi cuccokért lehetne helikopterrel repülni, hanem Louis Vuittonért is. Ja, és ha a helikopter nemcsak Máltáról indulna, hanem mondjuk a Pasa parkból is indulna a Cataniától nagyjából 50 kilométerre nyugatra lévő helyre. 

    helikopter gucci.png

    De ha esetleg Rogán Antal épp Máltán pihenné ki a fáradalmait és hajlandó lemondani a Vuitton-cuccokról, vagy netán Habony Guccitáska Árpád kapott kedvet egy kis helikopterezéshez, itt a remek lehetőség. Az utat szervező cég honlapja szerint egyébként ketten 3000 euróból megúsznák az utat, szóval bagatell kis pénz, ha mondjuk ingatlanoznának, ennyit simán lehetne keresni egy belvárosi önkormányzati lakáson. (Köszönet a találatért Péternek.)

  • A világ orrszarvúállományának 80 százaléka Dél-Afrikában él, az állatok a 20 században már majdnem kihaltak, de sikerült a fajt életben tartani. Az orvvadászat, viszont továbbra is probléma.

    Az ország egyik legnagyobb tenyésztője, John Hume azt találta ki az illegális kereskedelem ellen, hogy az orrszarvútülkök úgyis visszanőnek, úgyhogy mindig levágta azokat a sajátjairól és most már elég sok összegyűlt ahhoz, hogy árverést rendezhessen belőlük.

    Erre végül meg is kapta az engedélyt,  augusztus 21. és 24. közötti árverésen 264 orrszarvútülköt bocsáthat árverésre. Ezek csak belföldön értékesíthetőek, a n emzetközi kereskedést egy ENSZ-konvenció tiltja. 

    Az orrvadászat ellen fellépők szerint viszont Dél-Afrikában nincs belső piac az orrszarvútülökre, és a helyi kereskedelem megnyitása azt eredményezi, hogy illegálisan fogják kicsempészni a tülköket az ázsiai feketepiacokra.