Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Roy Kortsmit nevét ezen a hétvégén megismerte az egész világ, miután úgy védett még, mint soha senki.

  A Sparta Rotterdam ettől még elveszítette a meccset, a kicsit béna csatáraival is nyert az ADO den Haag.

 • Bár Erlich Bachman nélkül nyilván nem lesz ugyanolyan, mint volt, azért van miért várni a jövő áprilist. Addig is meg lehet nézni ezt:

 • Kirabolni egy boltot, már ez önmagában nem olyan jó ötlet, de ezután a rendőrök elől elbújni egy ágy alá, valószínűleg még rosszabb ötlet.

  A 37 éves D. Anett mindkettőt megcselekedte, a rendőrség beszámolója szerint a kecskeméti nő szombaton pakolt ki egy boltot, ráadásul nem a legvisszafogottabb módon: egy ásványvizes palackkal fejbe, majd többször ököllel arcon ütötte a bolt eladóját. 30 ezer forintot lopott el a kasszából, és távozás előtt a megvert pénztáros táskáját is elemelte.

  A nőt egy napon belül, az egyik ismerősénél, az ágy alatt találták meg a rendőrök. Őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

 • A kínai Vuhani Egyetem díszdoktorává avatta vasárnap Tarr Béla filmrendezőt - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) hétfőn az MTI-vel. Szeptemberben Tarr Béla volt a vendége a Kínai Filmszövetség által szervezett Kínai Ifjúsági Filmfórumnak Kína egyik vezető egyetemén, a Vuhani Egyetemen. A rendezvényen a magyar filmrendező több száz fiatal kínai filmes előtt tartott beszédet, osztotta meg tapasztalatait.

  Az egyetem méltatásában Tarr Bélát "az európai mozi utolsó mesterének" nevezte. Tarr filmjeiben elkötelezetten és mélyrehatóan foglalkozik társadalmi kérdésekkel, az emberek közötti kapcsolatokkal, a való élet és a filozófia kérdéseivel és sok más fontos témával. A laudáció szerint művészetének egyedisége és mélysége Bergmannal, Antonionival hasonlítható csak össze.