új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Megjegyzendő, hogy jelnyelvből több mint 130 féle van, a videó az amerikai változat csúnya szavait ismerteti, segítőkész siket önkéntesek illusztrálásával. Ki tudja, mire lesz még jó ez az ismerethalmaz!

  • A Sétarepülés.infó kapta le az alábbi titokzatos és geometrikus valamiket a határban:

    Tudja mi ez?
    Írja meg nekünk!

    Eddig az merült fel, hogy

  • A dublini reptér dolgozói szerint egy sírkő volt a legbizarrabb dolog, amit valaha bárki is a repülőtéren felejtett. Pedig erős a mezőny, dobogóesélyes a versenyben még a vécédeszka és az élő teknős is. A sírkő a felirata miatt nyert: az volt belevésve, hogy "soha nem felejtünk el". (via)

  • https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fupload

    Ritka, nem albínó, hanem simán fehér színű koalabébi született Ausztráliában a queenslandi Australia Zoo állatkertben (ami egyébként eddig főleg arról volt híres, hogy a Steve "Krokodilvadász" Irwing özvegye a tulajdonosa). Az állatkert a Facebookon kért ötleteket a rajongóktól a koala keresztelőjére, ez 15 órája történt, azóta 4500 kommentben érkeztek tippek. Természetesen rögtön népi mozgalom indult a Trónok harca-rajongók között a Daenerys név melletti lobbizásra, ami tulajdonképpen nem is rossz ötlet. (Igen, nőnemű a kis koala.) Ide lehet menni további ötleteket bedobni.

  • A szimplán csak Bartók című dokumentumfilm a világhírű zeneszerző eddig kevésbé ismert, személyes portréjának megrajzolására tett kísérlet, amelynek a különlegessége, hogy Bartók Béla fia, Péter, aki a családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút, most azonban, 92 évesen mégis mesél édesapjáról.

    Így szóba kerül Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett a ember számára. A film továbbá gazdag válogatást mutat be Bartók levelezéséből és soha nem látott fotóiból, valamint művei fogadtatásából, és archív felvételek segítségével a korabeli Magyarország és New York hangulatába is betekintést enged.

    Sipos József filmjét szeptember 14-től játsszák majd a magyar mozik.

  • A Deák Ferenc téren, a Sütő utcai metrókijáratnál húzták fel ezeket a falakat, mögöttük nem más, mint a borzasztó fantázianevű, időtlen idők óta előkészítés alatt álló RIGO elektronikus jegyrendszer beléptetőkapui épülnek majd ki.

    21034251 1486892028072288 2194120320540551864 n
    Fotó: Közlekedő Tömeg

    A RIGO

  • Nagyon szomorú látvány végignézni ma az Imgur legnépszerűbb képei között, ahol a szokásos cuki kiskutyák/macskák helyett szinte csak a tegnapi napfogyatkozásról vannak kamu képek. Az igazán szomorú az, hogy a nyilvánvaló trollokdásból feltöltött illusztrációkat viszont a NASA-nak kreditelve osztják egymás között az emberek, mintha nem lenne holnap. Lásd:

    UWUuRvv
    iZhg2k5
  • khjkljhlkjh

    Egy Tesla Model X P100D-vel versenyeztették a Lamborghini izomautóját, és az eredmény elég meggyőző. Na jó, túlzás azt mondani, hogy állva hagyta. Elég szoros volt. 

      Itt lehet nyálat csorgatni:

  • A 444 szúrta ki, hogy az ELTE Etológiai tanszékén minnesotai törpemalac-tartókat keresnek egy kutatáshoz.

    "A társállatként tartott törpemalacok száma világszerte ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években, hála annak, hogy ezek az állatok tiszták, tanulékonyak, válaszkészek és alkalmazkodóak. De még mindig keveset tudunk szociális képességeikről, vagy például arról, hogy mennyire kommunikálnak hatékonyan az emberrel.

    shutterstock 473075398

    A program lényege, hogy házi kedvencként nevelt törpemalacok vesznek majd részt a családi kutyákkal végzettekhez hasonló etológiai vizsgálatokban. Ezek segítségével bepillantást nyerhetünk társas viselkedésük és kommunikációs képességeik részleteibe. Éber állapotban elvégzett funkcionális MRI vizsgálatok segítségével pedig még árnyaltabb képet kaphatunk arról, hogy mi is járhat egy malac fejében" - írják az Etológiai tanszék oldalán.

    Már várják a legalább hat hónapra törpemalacokat befogadó családokat, a részletekkel kapcsolatban itt lehet tájékozódni.

  • Egy életre elég Ferrero csokigolyót loptak maguknak a tolvajok múlt héten Svédországban egy kamionból – írta a The Local.

    A szállítmányra egy parkolóban csaptak le a tolvajok. A sofőr csak reggel vette észre, hogy pótkocsit feltörték és négy tonna csokigolyót vittek el raklapokkal együtt. 

    Kereskedelmi áron a lopott csoki értéke 35 millió forint körül van, ami megmagyarázza, hogy nem egyszerűen édesszájú banditákról van szó. Ráadásul a termék nem romlandó, kis tételekben is eladható, negyedáron is jó pénzt lehet vele keresni.

    Van egy sokkal érdekesebb kérdés: hogy a bánatban lehet leemelni nyolc raklapot, egyenként fél tonna áruval úgy, hogy közben nem ébredjen fel a fülkében alvó sofőr?

  • Az eset Albuquerque-ben, Új-Mexikóban történt, főszereplőnket, Angelo Drew Martinezt stopposként vette fel a három focista. Martinez egy idő után egy pisztolynak látszó tárggyal kezdett hadonászni, azt követelte, hogy szálljanak ki, és einstand van, az autó innentől, jó GTA-s szokás szerint az övé. A focisták szuboptimálisnak ítélték meg a tervet, egy óvatlan pillanatban lefegyverezték (akkor derült ki, hogy a pisztoly nem igazi), és pár pofonnal jobb belátásra bírták. Mire a rendőrség kiért a helyszínre, szerencsétlen Martinez így nézett ki:

    1503364191714.png?ve=1&tl=1

    A motozásnál találtak nála egy kést, és egy egészen szórakoztató helyesírási hibákkal megírt üzenetet egy cetlin, miszerint adják át neki az autó kulcsait, és akkor senkinek nem esik bántódása. Ez végül is majdnem bejött. (via)

  • A BKK azt írta a Facebookon, hogy az út is beszakadt, emiatt a 212-es busz mindkét irányban a Jagelló úton át közlekedik, nem érinti a Csörsz utcai megállót. A BAH-csomópontnál és a Sirály utcánál, a 110-es és a 112-es autóbusz megállójában lehet felszállni.

    cso1
    Fotó: Olvasónk, Gergő
    cso2
    Fotó: Olvasónk, Gergő
  • Kanada északi részén augusztus közepén hatalmas kiterjedésű erdőtüzek voltak, a füstjük megkezdte útját a légkörben. Az Időkép szerint a füst a légkör felső részén uralkodó erős nyugatias áramlással Európa, és így hazánk fölé is eljutott.

    szabea93-fust.png-2017-08-22-11-42-47.png
    Fotó: Időkép

    A füst fátyolos megjelenésű sávok formájában elsősorban a reggeli műholdképeken is jól látható, sőt a reggeli és esti órákban időnként szabad szemmel is megfigyelhető az égen. Az Időkép Tihanyban működő webkamerája is megörökítette:

  • Wayne Rooney hétfő este meglőtte a 200. gólját a Premier League-ben, már az Evertonba visszaigazolva talált be a Manchester City pályáján.

    Ez önmagában is elég különleges már, Rooney is megemlékezett a találatról Twitteren, azt írva, hogy jó pár ismerős arcot látni.

    Hármat egészen biztosan látott, négy éve, amikor még a Manchester United játékosaként lőtt gólt a városi riválisnak, legalább három bérletes ott volt, egyikük ráadásul most és akkor is ugyanazzal a mozdulattal gyalázkodott a Rooney-gól láttán.

    r5GeZHqR8ZhtZRNN6c5mZuOJpwh2kcfPaMPoLM4-P84?w=611&s=3f35f37c15fb
    Fotó: Reddit

    Amióta kitömték pénzzel, és erős csapat lett a Manchester Cityből, persze jóval értékesebbek a bérletek, mint korábban, így érhető, ha sokan ragaszkodnak a jó helyeikhez. Aki elég figyelmesen nézi a két képet, akár a kiemelt három arcnál több hasonlóságos is felfedezhet, de néhol kell azért némi képzelőerő is, négy év alatt pár gyerek elég sokat nőtt.

    via Reddit

  • Sajtos makarónit csinálok, de nincs itthon tej, helyettesíthetem túróval? - tette fel a kérdést egy random twitterező.

    (Jó, valójában cottage cheese-re kérdezett rá, ami nem olyan morzsálódós szilárd állagú, mint a mi túrónk, hanem majdnem krémsajtszerűen kenhető, de tejpótléknak kb. ugyanolyan bizarr.)

    Én egyszer majonézt tettem a kávéba, amikor nem volt itthon tejszín, és nem is volt rossz - válaszolt egy közepesen ismert sportszakíró Philadelphiából.

    (Oké, nem tejszín, half&half, ami fele-fele arányú tejszín+tej keverék, ne kötözködjünk már.)

    Az internet felrobbant. A Twitter népe azóta is felváltva minden idők hipszterségeként ünnepli, és a világ legundorítóbb dolgaként öklendezik az ötlettől. Az Index szerkesztősége nem különben. Hát ön szerint?

  • Van előnye is annak, hogy a fizikai adathordozók helyett egyre több ember internetes streamingen keresztül hallgat zenét. Ez ugyanis azonnali visszacsatolásra ad lehetőséget és pontosabban lehet tudni épp mit is hallgatnak az emberek.

    Persze az eredmény ritkán okoz meglepetést.

    A Variety például arról kellett, hogy beszámoljon, hogy tegnap a napfogyatkozás (angolul eclipse) apropóján Bonnie Tyler 1983-as klasszikusa a Total Eclipse of the Heart iránti érdeklődés drasztikusan megnőtt. Spotifyon 2859 százalékos volt a növekedés az előző két héthez képest, YouTube-on pedig óránként 260 ezerszer indították el a számot a legforgalmasabb időszakban.

    Tyler egyébként egy karibi hajón énekelte slágerét miközben a Hold eltakarta a Napot.

  • Múlt hétfőn megírta az Index, hogy Magyarországra is megjött a Facebook piactere, a Marketplace. De hát akkor hogy lehet, hogy azóta se látom sehol? Már megint hazudik az Index?

    Kapcsolódó

    Hozzánk is megjött a Facebook Vaterája

    A Marketplace-en mától Magyarországon is lehet adni-venni. A Facebook alelnöke mesélt róla az Indexnek.

    Nem hazudik, csak az a helyzet, mint általában az ilyen új funkciók bevezetésénél: fokozatosan jelenik meg egy-egy felhasználónál, nem pedig egy csapásra mindenkinél. A Facebook szerint ezúttal is ez a helyzet, úgyhogy csak várni kell, és hamarosan önnél is felbukkan az új ikon a már ismert gombok között a mobilapp főmenüjében.

    Ha egy szolgáltatás bevezet valamilyen új funkciót, gyakran csak az app frissítése után lehet használatba venni. A cég szerint ezúttal erre se lesz szükség, ha a Facebook-app legfrissebb verziója fut a mobilján, a Marketplace önhöz is automatikusan meg fog érkezni, és elkezdhet majd nyomban adni-venni.

  • Ha legközelebb felnéznek a felhőkre, gondoljanak rá, hogy onnan néz le ránk Bol-dog, Vágányember és, te jó ég! Kik voltak még? Emlékszik még valakire?

    Hm?

    CBmEQ- UMAAJ5dj
  • Tavaly volt olyan 33 éve először, hogy egyszerre lépett fel Misfitsként Jerry Only, Doyle és Glenn Danzig, a kultikus punkzenekar legfontosabb tagjai.

    Egy mai friss hír szerint azonban nem ez volt az utolsó alkalom, ugyanis Doyle mellé ismét csatlakozik Danzig és Jerry Only is, hogy december 30-án fellépjenek a Los Angeles-i fórumban. A plakát szerint ez lesz ismét az egyetlen alkalom, szóval mi, csóró kelet-európaik csak ne is álmodjunk arról, hogy ezt a három embert majd egyszerre látjuk a színpadon ebben az életben.

    $

    A Misfits idén ünnepli megalakulása 40. évfordulóját, ami nyilván akkora idő, amit tagcserék nélkül nehéz letudni, de nekik már az indulás is úgy kezdődött, hogy hét év alatt elfogyasztottak hat dobost. Most éppen az a Dave Lombardo ül a dobok mögött, akit leginkább a Slayer alapítójaként szokás ismerni, de megfordult már a zenekarban Mary Ramone és Téglás Zoli is.

  • Komoly hibára hívták fel a figyelmet a gépi tanulást tanulmányozó kutatók, akik például a Facebook és a Microsoft által is használt algoritmusokat elemezték. A képfelismerő mesterséges intelligenciák már most szexisták, a tanulási folyamatuk során pedig csak még szexistábbak lesznek. Az nem tiszta még, hogy maguktól ilyenek-e, vagy a fejlesztők terelik ilyen irányba a tanulásukat (akaratlanul is).

    A képelemző szoftverek hajlamosabbak nőkhöz kategorizálni olyan dolgokat, mint a konyha, a háztartás vagy a bevásárlás, míg a sportot és a hasonlóan férfias dolgokat inkább a férfiakhoz társítják.

    Ráadásul, nem csak leképezik a való életben is jelen lévő sztereotípiákat, de fel is erősítik azokat, egyre relevánsabbnak érezve ezeket a kapcsolódásokat. 

    Ez akkor lesz majd igazán nagy probléma, amikor ezek a szoftverek az ismerősök arcfelismerésénél komplexebb folyamatokat is átvesznek az emberektől. Pláne, hogy nem állnak meg a szexizmusnál, és rasszisták is tudnak lenni. 2015-ben például elég nagy port kavart, amikor a Google képfelismerője gorillának tegelte a feketéket, és hol van ez attól, hogy pár év múlva mondjuk egy gépi intelligencia dönti el a HR-es helyett, hogy alkalmasak vagyunk-e egy munkára.

    (Wired)

  • Kuvait partjainál rengeteg kisebb-nagyobb, magára hagyott hajó parkol a Perzsa-öbölben, a térség madarainak legnagyobb örömére. A kormoránok például, ezeket a roncsokat használják pihenőhelynek, amikor a vízen vadásznak. A hajók közül állítólag ez a halászbárka a legnépszerűbb, amit már harminc éve csak madarak laknak. Kísérteties látvány.

  • whatsapp

    Tavaly december óta elérhető Facebookon a színes hátteres megosztás a szöveges posztokhoz, azóta pedig minden ismerősöm szívecskés színátmenetes formátumban kérdezi meg, hogy megy-e valaki kocsival Budapestről a Balatonra a hétvégén. 

    Megkapja most ezt a funkciót a Whatsapp is. A népszerű üzenetküldő, amúgy, szintén a Facebook tulajdona. 

    (Venturebeat)

  • Teljes napfogyatkozást általában egyszer élhetünk át életünkben (ha nem vagyunk nagy világutazók), úgyhogy egészen érthető, ha nagy izgalommal gondolunk rá. 

    Greenville-ben viszont született egy baba, akinek az egész életét végig fogja kísérni a tegnapi esemény, ugyanis pont a napfogyatkozás alatt jött világra, a szülei pedig megegyeztek, hogy ha bejön az időzítés, akkor a gyerek neve Eclipse (napfogyatkozás) lesz.

    És, így is lett. Itt az USA Today sztorija a családról.

    636389267952396334-baby-eclipse
    Fotó: Greenville-i Kórház

    A következő teljes napfogyatkozás, 2019 júliusában lesz, és Dél-Amerikába kell menni érte.

  • Elsősorban is azért, mert az alagút még nem a maga fizikai valóságában készült el, hiába a vernei álmok, Utazás a Föld középpontja felé, satöbbi. Hanem egy weboldal, ahol, mint egy Google térképen, bekattintod, hol vagy, aztán megmutatja, hogy ha elkezdenél ásni – és nem számolunk a Föld tengely körül forgásának torzító hatásával –, akkor a bolygónk túlsó felén hol lyukadnál ki (a képre vagy ide kattintva betöltődik az oldal).

    földtulsopontja.PNG

    Na, és másodsorban pedig azért ne, amit a képen látsz: ha épp Budapesten kezdenél vertikálisan menekülni ebből a dicsőségesen jobban teljesítő lángoktól ölelt kisből, akkor kellő mennyiségű ásás után – és nem számolva azzal, hogy a földkéreg és a földköpeny alatt ott a folyékony fémes trutyiból álló külső földmag – valahol a Csendes-óceán egy kietlen pontján bukkannál fel, saccra úgy 1000 kilométernyi távolságban a legközelebbi említésre méltó szigettől, a Chetham-szigetektől (ahová akkor jutnál el közvetlenül, ha valahonnan a dél-franciaországi Montpellier közelében indulnál útnak).

    Ja, és végül van még egy fontos érv, hogy miért ne jöjjünk lázba azonnal a térképtől, és az olyan infóitól, hogy például nagyjából Tajvan „túloldalán” található a paraguayi főváros, Asunción, vagy hogy a spanyol főváros, Madrid az új-zélandi Weber város párja. És ez az érv az, hogy vigyázat, lehet, hogy az egész csak valami faramuci átverés, mert hát a laposföld híveinek szakvéleményét sehol nem láttuk a dologról. De addig is jó kattintgatást.

  • Pedig mennyire hihető is lenne, hogy

    • Kósa Lajos sorosozik egyet (mondanom se kell, mennyire);
    • Semjén Zsolt erre azt mondja, hogy ez egy ritka nagy baromság (ezt se);
    • amire Kósa Lajos csak annyit tud mondani, ööö (ezt meg pláne nem).

    Pedig három coubból egyet csinálva simán készíthető ilyen videó.

    Tanulság: csak okosan azzal, mit hisznek el abból, amit látnak-hallanak!

  • vlcsnap-2017-08-21-21h35m57s160.png

    Ha nincs még elege a hétfői amerikai napfogyatkozásból, nézze meg ezt a gyorsított műholdképes videót, elég komoly.