Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Római-parti mobilgát, azaz a fák kivágása ellen tüntető civilek Legóval mutatják be: hova és miért nem szeretnének gátat, és mi lehetne az alternatíva. 

  lego

  Tömör Miklós, a VaLyo csoport tagja, a Maradjanak a Fák a Rómain egyik aktivistája azt is megemlíti, hogy a parti ingatlanok akkor sem maradnak védelem nélkül, ha feljebb épül gát. Ideiglenes gátat ugyanis a fák kivágása nélkül is lehet építeni, áll Lányi András tanulmányában. A gyerekjátékmentes, viszont részletes tanulmányt itt olvashatja el.

  A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt arról, hogy fakivágással, vagy anélkül építenek gátat a Rómain. Tarlós István korábban bejelentette, hogy népszavazást tartana az ügyben. A felmérések szerint a budapestiek nem szavaznák meg a gátat. A főpolgármester a múlt héten azzal állt elő, hogy nem is akar népszavazást, csakfélreértették a szavait.

 • Tom Galle művész, New Yorkban él, és művészete híresen merész, itt van például a Jézus Fidget Spinner.

  Legújabb munkájában nagy márkák ismert logóiból alkotott fegyvert, így jött létre a Nike-kés és például a Meki-boxer, ami talán a márkák közti harcokat, talán a márkafüggő fogyasztók harcát szimbolizálja, ki tudja. A többi logó-fegyvert itt találja.

 • Ez a poszt nem tud többet, mint amit a címből is sejteni lehetett: egy rövid, érzelmes videó boldog kutyákkal és boldog gyerekekkel. Mert kutyával felnőni jó.

 • Elkezdődött New Yorkban a The Irishman forgatása. Ez azért izgalmas, mert ez lesz az a film, amiben 1995 óta újra egy filmen dolgozik Martin Scorsese, Robert De Niro és Joe Pesci is. Illetve ez lesz Al Pacino első közös filmje Scorsese-vel. Ő egyelőre nem látszik a forgatási képeken, csak a Casinóból és a Nagymenőkből ismert hármas.

  Ahogy már korábban beszámoltunk, hogy a film egy igaz történetet dolgoz fel, amiben De Niro a Jimmy "The Irishman" Sheeran nevű bérgyilkost alakít, akinek meg kell ölnie Jimmy Hoffát (Al Pacino) egy ismert szakszervezeti vezetőt. (Róla egyébként már készült egy film, Jack Nicholson főszereplésével.) Pesci egy maffiafőnököt alakít, akinek állítólag köze volt Hoffa eltűnéséhez.  

  Azt, hogy valójában mi történt, nem lehet tudni, az FBI továbbra is megoldatlan ügyként kezeli Hoffa eltűnését. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Steven Zaillian írta a történetből, ami három különböző idősíkon játszódik, és számítógépes technikával fiatalítják majd a színészeket.