Jusztina
11 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Margit híd budai hídfője elég zűrös környék bringás szempontból, de most egy problémával kevesebb lesz. A Duna partján hasító bringaútnak itt ugyanis egy olyan jobbkezes kereszteződése van, amit semmi nem indokolt. Ráadásul a lámpák is úgy eresztették rá a kerékpáros forgalmat, hogy az két irányból pont egyszerre ért oda. 

  üres
  Fotó: napi.hu

  A napi.hu megkérdezte az illetékeseket, hogy is van ez, ők pedig azt mondták: "több kerékpáros jelezte már a problémát, így felülvizsgálták a kereszteződés szabályozását és indokoltnak tartják a módosítást". 

  Hurrá, ha így lesz, feltétlenül beszámolunk róla. A részleteket a napi.hu cikkében érdemes elolvasni.

 • jlaw

  Elnézést kérünk a kicsit kattintásvadász címért, annyi történt, hogy Jennifer Lawrence is bekerült Jimmy Kimmel késő esti beszélgetős műsorának egyik szegmensébe, amiben hollywoodi sztárok olyan Twitter-üzeneteket olvasnak fel, amik róluk szólnak és különösen gonoszak.

  Jennifer Lawrence-ről egy ismeretlen azt írta, hogy biztosan minimális lelkesedés mellett szokott kézimunkázni az ágyban. A lényeg pedig a színésznő reakciója. 

  A videóban látható még Alec Baldwin, Emma Watson, Gwyneth Paltrow, Nikolaj Coster-Waldau, Kristen Bell, Michael Keaton, Jim Parsons és a friss Emmy-díjas Elisabeth Moss is.

 • Hétfőn adtunk hírt róla, hogy bontják a Császárkert éttermet az óbudai Pacsirtamező utcában. Bár nem volt műemlék épület, azért sok érdekesség fűződött hozzá: a háború előtt olyan zenei élete volt, hogy a rádió is közvetítette, a rendszerváltás után viszont dzsúdó- és bokszviadalok helyszíneként vált ismertté.

  A posztra Barcsik Géza grafikus (a legendás VHK-lemezborítók tervezője) küldött egy érdekes kiegészítést, amit, azt hiszem, érdemes megosztani, már csak a megemlékezés miatt is:

  „A kilencvenes években ebben az épületben működött Vass »KOLO« Kálmán és Kassay Róbert fotóműterme. Kassay Róbert Cseh Tamás és a Mediawave fotósa és riportfotós volt és fekete-fehér laborálással foglalkozott. Vass »Kolo« Kálmán pedig a kilencvenes években a reklámügynökségek legfoglalkoztatottabb fotósa, rengeteg multi kampányának alkalmazott fotográfusa volt. A honlapja már nem él, pedig sok jól ismert anyagot tartalmazott.  Sajnos a 2008-as válság mindkettőjüket sújtotta, Kálmán meg is betegedett, és fiatalon, 4 gyerekes családapaként elhunyt. Én grafikusként a fotóst és profi műtermet kívánó munkáimat mindig hozzájuk vittem."

 • A Rangers-Celtic (0-2) skót rangadón a hazaiak trénere, a portugál Pedro Caixinha nem állt a legjobb helyen, amikor felborította a játékosa.

  te