Olivér
1 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 •   

 • Vagyis nem most, hanem hétfőn, amikor ezt a képet posztoltam lapunk ugyanezen hasábjain.

  foti templom

  És azt írtam róla, hogy „a fotókon ugyan semmi nem utal arra, hogy formálisan tilos lenne itt parkolni”.

  Hahaha.

  Most már értem, hasonló, ám kevésbé szerencsés helyzetben miért kaptam csúf kis bírságot három éve Óbudán, amikor meglepődve fedeztem fel egy remek kis parkolási lehetőséget nem vészesen messze a Sziget bejáratától, de a HÉV-től sem, hogy másnap biztos megtaláljam. Ugyanis írt László, méghozzá elég alaposan arról, hogy hol és hogyan is szabad parkolni.

  A KRESZ szerint parkolni az úton kell (a menetiránnyal párhuzamosan, blabla...). A KRESZ így definiálja a járdát: "Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda." A képen látható terület egyértelműen kiemelt szegéllyel van elválasztva, tehát ez egy járda (hiába nem betonozott, stb). A járdán tilos parkolni, kivéve, ha ez tábla írja elő, akkor viszont csak ott szabad (1.5 méter, járda fele, stb). Tehát

  ezen a fotón minden arra utal, hogy formálisan tilos az adott területen (járdán) parkolni.

  Szóval szemben azzal, hogy semmi nem utal arra, valójában minden arra utal. Úgyhogy egyfelől hamut szórok a fejemre, másfelől pedig megkérdezhetnénk a fóti rendőrséget (akik, mint látható is, írtam is, az inkriminált helyszíntől mintegy 100 méterre vannak), hogy tényleg sose jártak még vasárnap arrafelé, ahol ez történik?

 • Megvan az a jelenet, amikor Walter és a Töki szembesítik Larryt az elhagyott házi feladatával? Nem részletezzük, a végén két autót is szétvernek, a Tökiét ráadásul félreértésből, pedig addigra már épp elég elég baja van szerencsétlennek.

  Hasonló események játszódhattak le idén áprilisban Pécsen, ahol egy férfi alaposan helybenhagyott egy utcán álló kocsit, amit előző nap vett a tulajdonosa. A Baranya megyei főügyészség közleményéből nem derül ki, miért kezdett ámokfutásba a vádlott. Talán azért, mert a lakása elé parkoltak vele.

  Két felvonásban betörte az autó fényszóróit, a jobb hátsó lámpáját, az első és a hátsó szélvédőt, végigkarcolta a jobb első sárvédőt és az ajtókat, a gumikat pedig kivágta. A számonkérésre pedig azt válaszolta: „mindjárt lemegyek, és nemcsak a kocsidat töröm szét, hanem téged is”.

  Vége.